pasta - 17303 przepisów (strona:569/1154)

FOCACCIA Z OLIWKAMI I POMIDORKAMI + FILMIK 31

Fociaccia to cienkie, pyszne drożdżowe ciasto przypominające pizzę, pachnące oliwą. Puszysta pokrojona w paski jest idealna do podjadania z sosami, pastami, humusem itp.  SKŁADNIKI :  500 g pszennej mąki  50 g świeżych drożdży 250 ml ciepłej wody  2 łyżki cukru  5-6 łyżek oliwy z oliwek  sól do smaku  pomidorki koktajlowe oliwki liście bazyli

Kulinarne Fantazje Marioli
Boczek pieczony na kanapki 47

soli Jak zrobić boczek pieczony na kanapki: Boczek myjemy i osuszamy. Czosnek przeciskamy przez praskę do miseczki. Do miseczki dodajemy też sól, przyprawę do grilla o olej, mieszamy. Powstałą pastą nacieramy boczek. Teraz najlepiej zostawić go na noc w lodówce by naciągnął przyprawami. Boczek umieszczamy w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy ok 45-50 min w 180 stopniach. Kroimy

Dorota Smakuje
Przechowywanie ziół 37

foremek do kostek lodu i możemy zalać je bulionem, klarowanym masłem, olejem, oliwą, czerwonym winem. Miętę możemy zalać sokiem z cytryny. Zioła możemy zmiksować razem z czosnkiem i taką pastę mrozić w foremkach. Później takich kostek możemy używać do zup, gulaszy, duszenia mięs, pieczenia warzyw, wywarów czy napoi (mięta z cytryną). Idealną opcją na lato to mrożenie posiekanej mięty

ladykitchen
Sernik mrożony na lato 51

Składniki: 250 g ciastek digestive 50 g masła, rozpuszczonego 500 g kremowego serka 250 g creme fraiche 250 ml śmietanki, 36% tł. 225 g cukru 1 łyżeczka pasty waniliowej 500 g truskawek Ciastka pokruszyć, odłożyć 3 łyżki, a resztę zmiksować z rozpuszczonym masłem. Wyłożyć kruszonką dno formy, lekko dociskając. W misce zmiksować serek z cukrem i wanilią. W osobnej misce

codojedzenia
GUACAMOLE 33

pomidorów 1 czerwone papryczki chilli 1 cebula szalotka 1 dobra garść świeżej kolendry Wykonanie Awokado przetnij na pół, wyciągnij pestkę. Łyżką wyciągnij miąższ z środka. Rozgnieść widelcem na pastę, dodać sok z limonki, sól. Mieszamy i gotowe. Wersja rozszerzona: pokrój pomidory, szalotkę w drobną kostkę. Dodaj kolendrę. Wymieszaj dokładnie i gotowe 3.5.3251 The post GUACAMOLE first appeared on Apetyt

Apetyt na Zielone
Wytrawne gofry – pomysł na pyszną przekąskę 30

Podajemy je z ulubionymi dodatkami. Wytrawne gofry – pomysł na pyszną przekąskę   Zobacz inne przepisy na efektowne przekąski: Sajgonki z piekarnika – szybkie przekąski z ryżem i warzywami Rurki z pastą z tuńczyka – szybka przekąska na każdą okazję Ślimaczki drożdżowe jak pizza – pyszne bułeczki Wytrawne muffiny z cebulą i papryką – pyszne przekąski na imprezę Quesadilla z kurczakiem, serem i warzywami – pyszna

e-PrzepisyKulinarne
Włoskie wina w kuchni: od tradycji po innowacje 47

poprzez eleganckie czerwone, aż po wytrawne i musujące Prosecco — Włochy mają wiele do zaoferowania miłośnikom wina. Włoskie wina doskonale komponują się z różnorodnymi potrawami kuchni włoskiej, takimi jak pasta, risotto czy serowe dania. Niezależnie od tego, czy cenisz intensywność czerwonych win z regionu Toskanii, czy świeżość i lekkość białych

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Paprykarz do chleba z czerwonym ryżem 40

asta do chleba z czerwonym ryżem to taki paprykarz tylko zamiast białego ryżu dodałam czerwony. Pasta jest wegańska. Użyłam tofu, ale można też zamienić na ciecierzycę, soczewicę czy rybę.  Składniki: 1/2 szklanki czerwonego ryżu 200 g tofu zwykłego lub wędzonego 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 pieczona papryka ( wzięłam grillowaną ze słoika) 50 g czarnych oliwek ( dobrej jakości, takie żeby

AZgotuj!
Znane imiona na talerzu - Beef Stroganoff... 38

podanie z chrupiącymi słomkami ziemniaczanymi, które tradycyjnie serwuje się ze Stroganowem w Rosji. Wersja z Larousse Gastronomique z 1938 roku paski wołowiny i cebulę, z opcjonalnym dodatkiem musztardy, albo pasty pomidorowej.  Po upadku carskiej Rosji danie było popularne,  aż do początku II Wojny Światowej,  w restauracjach i hotelach w Chinach. Rosyjscy i chińscy imigranci, oraz amerykańscy żołnierze

Lejdi of the house
Pikantna pasta z makreli 37

obieramy i kroimy w kostkę. Makrelę obieramy ze skóry i ości. Korniszony kroimy w plasterki, papryczkę kroimy w krążki i usuwamy pestki. Cebulę szatkujemy w drobną kostkę. Wszystkie składniki pasty mieszamy ze sobą. Doprawiamy solą do smaku

Qchnia po prostu
Sałatka z makaronem, jajkami i tuńczykiem 40

domu, może zrobię jakąś jutro, zobaczę czy będziemy mieli ją z czym zjeść. Dziś jednak nie o tym. Dzisiejszy post nie był planowany (no szok). Chciałam na śniadanie zrobić pastę jajeczną. Nie wiem co się zadziało w mojej głowie, że spod moich rąk wyszła jednak sałatka z makaronem, jajkami i tuńczykiem. Do zużycia miałam ugotowane jajka, tuńczyka przywiezionego z majówki

Kardamonovy
Zestawienie najlepszych przepisów ze szparagami w roli głównej! :) 30

zielonymi szparagami . Czyli coś na szybko! Misz-masz z białymi szparagami i pieczarkami . Fantastyczne połączenie smakowe Przeczytaj także: Najlepsze przepisy z kakao w roli głównej. Zestawienie 14 najlepszych past do pieczywa. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na  Facebooku  i  Instagramie    Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności  Artykuł

Natka Pietruszki
Sałatka ziemniaczana z ogórkami kiszonymi i szczypiorkiem 36

okazji schadzek ogniskowych. Najważniejsza kwestia to gotowanie ziemniaków. Najsmaczniejsze są te ugotowane w mundurkach – tego nie przeskoczycie. I pamiętajcie żeby ich nie przegotować, bo z sałatki zrobi się pasta. Najlepszymi ziemniakami do sałatek właśnie to ziemniaki typu A. Nie rozgotowują się tak łatwo, mają mniejszą ilość skrobi, dają się łatwo pokroić, mają bardziej zwarty miąższ. Ale przyznam się

Kardamonovy
Roladki z kurczaka ze szpinakiem i serem feta w sosie chimichurri 64

może posłużyć Wam za gotowy farsz do roladek). Kaszotta mają perfekcyjne składy i wystarczy je po prostu podgrzać i są gotowe. Mogą też posłużyć jako farsz ale i np. pasta na kanapki. Składniki na 3 porcje: 1 słoik kaszotto Helcom - warzywne polecam do podania obok, szpinakowe jako farsz 3 piersi z kurczaka 200 g świeżego szpinaku 100 g sera feta

Czarnawisienka