pasta - 17303 przepisów (strona:567/1154)

SUSZONE POMIDORY + FILMIK 27

Pomidory suszone są niezastąpione w kuchni. Bardzo aromatyczne, smaczne idealne do kanapek, past, wypieków i do dodatków jak makaron, sałatki itp. Przygotowane w domu z dodatkiem ziół są pyszne. Przygotowuję zawsze dużą porcję słoików co wystarcza na cały rok a nawet i dłużej, polecam przepis.   SKŁADNIK : pomidory mięsiste- dowolna ilość zioła-bazylia, tymianek,oregano do smaku- czosnek, kapary, papryczka

Kulinarne Fantazje Marioli
Wege burgery z soczewicy. Takich aromatycznych jeszcze nie znacie! :) 30

kcal Białko: 9,4g Węglowodany: 26,4g Tłuszcz: 7,2g Błonnik pokarmowy: 5,1g Ładunek glikemiczny: 5,8 (IG = 27,4) Spróbuj także: curry z kalafiorem i ciecierzycą, pasta z suszonych pomidorów i czerwonej fasoli. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na  Facebooku  i  Instagramie    Tam częściej pojawiają się

Natka Pietruszki
Piknik z waflami od Kupiec 32

nietypowe kanapki, które możemy ze sobą zabrać właśnie na piknik, to kanapki przygotowane z wafli kukurydzianych z rozmarynem od marki Kupiec . Takie kanapki przygotowujemy dowolnie. U mnie to była pasta jajeczna z suszonymi pomidorami, ser pleśniowy, ogórek i pomidor. Bardzo polecam. Zróbcie takie. I cieszcie się drobnymi przyjemnościami.     #kupiec #poranaziarno #zdrowaradosczycia #ambasadorkupiec

Izabelawkuchni
Migawki kwietnia 31

pochodzenia żydowskiego po śmierci matki wyjeżdża do Australii i tam buduje swoje nowe życie. Pięknie napisana. Bardzo polecam.   Był to już sezon na czosnek niedźwiedzi, więc powstała pyszna pasta.    Oczywiście były święta i przyjechały nasze córki z Krakowa. Tutaj nasze śniadanie wielkanocne. Nasz stół był dość bogato zastawiony. Znalazły się na nim również wegańskie kiełbaski, dziewczyny

Izabelawkuchni
Słoneczny makaron cytrynowy z wędzonym łososiem i pomidorkami 46

makaron ze świeżym, cytrynowym sosem to mój letni comfort food. Dzięki Alicji z WeganNerd nauczyłam się zagęszczać cytrynowy sos cukinią, zaś reszta dania to mój pomysł na włoskie pasta al limone – z dodatkiem wędzonego łososia i pomidorków cherry. Możecie użyć do tego dania dowolnego makaronu – niezależnie od kształtu, najlepiej będzie pasował makaron świeży (można go kupić w coraz

Poezja smaku
Kurki na grzance z bagietki czosnkowej 38

kolację. Dla wszystkich fanów grzybowych smaków oraz grzanek. Sos kurkowy beszamelowy, który tu nakładamy na grzanki można przygotować wcześniej. Świetnie się przechowuje a po schłodzeniu jest gęsty niczym pasta kanapkowa. PRZEPIS KURKI NA GRZANCE Składniki: 2 bagietki czosnkowe 200g kurek 1 duża cebula 5 łyżek oliwy 1 łyżka masła 2 ząbki czosnku 1 łyżka mąki 1 szklanka mleka sól pieprz

Dorota Smakuje
SERNIK Ferrero Rocher na chrupiącym spodzie (bez cukru i bez glutenu) 49

rozpuść w kąpieli i wymieszaj z masłem orzechowym, dodaj orzechy oraz płatki i wymieszaj. 4.Masę wyłóż do tortownicy i wstaw do lodówki. SERNIK 5. Jogurt, serek włoski, ksylitol, pastę laskową i kakao zblenduj na gładką masę. 6. Żelatynę zalej gorącą wodą i mieszaj do rozpuszczenia. 7. Rozpuszczoną żelatynę wlej do masy serowej. Całość znów zblenduj i od razu wylej

Candy Pandas
Paprykowe roladki z tortilli na zimno 48

sztuk Czas przygotowania: 15 min Ocena: 5.0 /5 ( 1 głos/y ) składniki Składniki na paprykowe roladki na zimno: 1 tortilla 200 g kremowego serka 50 g pikantnego ajvaru (pasty paprykowej) 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego 1/2 łyżeczki mielonej papryki słodkiej sól, pieprz 50 g wędliny (użyłam wegańskich plastrów) 20 g roszponki lub szpinaku przygotowanie Jak zrobić roladki z tortilli na zimno

Via Gusto
Pulpety wieprzowe gotowane w ajvarze 20

potrawy, które powstały przypadkiem są super ekstra dyska. Tak powstały pulpety, które ostatecznie zostały ugotowane w ajvarze. Miały być klasycznie w sosie pomidorowym, ale natknęłam się w domu na pastę paprykowo-pakłażanową i efekt macie na zdjęciu. Przy okazji podrzucam Wam przepis na ajvar , jak będziecie mieli czas i ochotę, skorzystajcie z niego. Obiad był pierwsza klasa: pulpety, ciemny ryż

Kardamonovy
Sosy do potraw z grilla 22

extra virgin sól   Papryczki moczymy w wodzie około godziny. Kolendrę i kmin prażymy chwilę na patelni, rozdrabniamy w moździerzu. Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy na gładką pastę. Można też wcześniej zaprzestać miksowania, otrzymamy wtedy sos z drobnymi kawałkami papryk. 3. Sos z sera pleśniowego: Składniki: 1 opakowanie sera pleśniowego Lazur niebieski 200 ml gęstego jogurtu naturalnego

Kardamonovy
Schab pieczony z morelami 29

Jeżeli macie na to czas i ochotę, zróbcie to. Schab osuszamy, obficie solimy, doprawiamy świeżo mielonym pieprzem. W misce mieszamy olej, rozdrobnione ząbki czosnku, majeranek i słodką paprykę. Powstałą pastą smarujemy schab ze wszystkich stron i odstawiamy na minimum 30 minut (a najlepiej na 24 godziny). Po tym czasie w środku schabu robimy otwór (ja to robię długim, cienkim nożem

Kardamonovy
Pieczona pierś z indyka do kanapek 25

minut. Ząbki czosnku obieram, rozdrabniamy i wrzucamy do miski. Dodajemy do niego rozmaryn (jeżeli macie ochotę, możecie go pokroić w mniejsze kawałki), paprykę i olej, mieszamy. Powstałą pastą smarujemy z wszystkich stron indyka, odstawiamy na 24 godziny do lodówki. Po tym czasie filet wkładamy do foliowego rękawa do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Wkładamy do niego indyka i pieczemy

Kardamonovy
Makaron z bakłażanem i szynką parmeńską 23

parę dni, a to kolejny dedykowany przepis. Tak jak Wam pisałam, nie świętuję jakoś wybitnie tego dnia, ale jeżeli już bym to robiła, to myślę, że z jakąś pastą. Tego typu potrawy robi się sprawnie i z reguły każdemu smakują. Gdzie tutaj akcent walentynkowy? A w bakłażanie, który podobno jest afrodyzjakiem. Nie wiem, nie znam się, ja tu tylko gotuję

Kardamonovy
Koreczki z jajkami przepiórczymi 25

wędzonym pstrągiem, ogórkiem i wasabi. Z tej ilości składników wyszło mi 9 koreczków z szynką, 9 z rybą. Jeżeli zostaną Wam jakieś resztki składników, wykorzystajcie je do jajecznicy, pasty jajecznej lub zjedzcie tak o. Chleb też się nie zmarnuje, bułki tartej w domu nigdy dość. Składniki: 1 opakowanie jajek przepiórczych (18 sztuk) 1 małe opakowanie serka śmietankowego 3-4 cienkie

Kardamonovy
Jajka faszerowane szprotkami 23

rozdrabniamy widelcem. Dodajemy do nich żółtka, które również rozdrabniamy. Następnie wsypujemy zioła, wlewamy majonez, jogurt, dodajemy rozdrobniony ząbek czosnku, sól i świeżo zmielony pieprz, dokładnie mieszamy. Białka faszerujemy powstałą pastą. Przed podaniem jajka można posypać resztą ziół i świeżo zmielonym pieprzem. Artykuł Jajka faszerowane szprotkami pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy