pasta - 16803 przepisów (strona:559/1121)

Papryka czerwona w kuchni 53

jest papryka, którą pokrywa oliwa z oliwek . Papryka czerwona znakomicie komponuje się z mięsem: zwłaszcza drobiowym i wieprzowiną. Jest niezastąpiona również w kuchni wegetariańskiej, w której stanowi ważny składnik past kanapkowych, sosów, zapiekanek. W ostatnich latach dużą popularnością cieszy się ajwar. Z pewnością każdy zna paprykę pieczoną faszerowaną mięsnymi lub ryżowymi nadzieniami. Ciekawym i smacznym daniem jest makaron w sosie

KuchniaWeDwoje.pl
Roladki z bakłażana z orzechami 58

Jeśli będzie za gesta, dolać odrobinę przegotowanej wody. Dodać posiekaną natkę kolendry i/lub pietruszki (kilka listków zostawić do dekoracji), posolić odrobinę, wymieszać. Na każdy plaster bakłażana wyłożyć kopiastą łyżeczkę pasty, rozsmarować, zwinąć w roladkę.  Roladki ułożyć na talerzu, posypać ziarnami granatu, udekorować listkami pietruszki lub kolendry.  Smacznego

Obiad gotowy
Swańska sól 66

kopru  Czosnek obrać i pokroić w plasterki o grubości ok 1-2mm, wymieszać z połową soli, odstawić na 2-3 godziny. Następnie utrzeć go w moździerzu na pastę (żeby nie zostało kawałków czosnku).  Wszystkie przyprawy w ziarnach (kolendra, kmin, koper) zmielić. W malakserze/rozdrabniaczu umieścić sól, czosnek oraz wszystkie przyprawy, zmiksować.  Sól przechowywać w słoiku.  Smacznego

Obiad gotowy
Pierś z kurczaka zapiekana z pieczarkami, serem i beszamelem 53

Pour some behamel on top of that and add more cheese. Bake for about 10 to 15 minutes in 180C or until fully cooked through. Serve with potatoes, pasta or rice and some salad on the side. Enjoy

Lekcje w kuchni
Współpraca z "HempKing" 57

Hempking " jest certyfikowanym polskim producentem w sprzedaży produktów konopnych. W swojej ofercie posiada m.in. kapsułki CBD, olejki CBD, olej CBG, pasty CBG, białka, herbaty i nasiona konopne.  Niniejsze przedsiębiorstwo zapewnia najwyższą jakość produktów. Oferowane produkty są wytwarzane w sposób wydajny, efektywny oraz ekologiczny.  Blog po raz pierwszy nawiązał współpracę z powyższym przedsiębiorstwem. W paczce znajdowało się

Truskawkowa Fiesta
Galette z twarogiem, cukinią i suszonymi pomidorami 51

lodówki na minimum 30 minut. Cukinie razem ze skórą ścieramy na tarce o grubych oczkach, lekko solimy by puściła sok.  Cebulę drobno siekamy, czosnek ścieramy na tarce na pastę.  Na patelni wylewamy oliwę i szklimy na niej lekko posolą cebulę, następnie dodajemy czosnek i smażymy kilka minut. Dodajemy mocno odciśniętą cukinię z nadmiaru soku. Całość smażymy, kilka minut

Tajemnice Smaku
Bogactwo smaków kuchni kalifornijskiej 56

częściej dodaje się awokado i oliwę extra vergine. Na piknik w parkach narodowych łatwo się tu zaopatrzyć. Możemy się na przykład skusić na kanapki z chleba na zakwasie z pastą z tuńczyka i sałatą z dodatkiem marynowanych papryczek jalapeno oraz ogórków. Dla chętnych jest też typowo eklektyczny zestaw: „fried chicken”, panierowane paluszki z mozzarelli (wpływy włoskie), „quesadillas” i nadziewane, obsmażane

ProstePesto.pl
Sos paprykowo czosnkowy z jabłkami Adżika (Adżyka) do słoików 185

Wszystko blendujemy, wykładamy do garnka z teflonem lub inną powierzchnią zapobiegającą przypalaniu. Dodajemy koncentrat pomidorowy, olej, cukier, sól, ocet, kolendrę, czubrycę, gotujemy na mniejszym płomieniu bardzo często mieszając, żeby pasta się nie przypaliła. Gotujemy ok. 1 godzinę, do uzyskania bardzo gęstej konsystencji. Przekładamy do małych słoiczków prawie do pełna, na wierzch dajemy po jednej łyżeczce oleju, zakręcamy, dajemy do garnka

Bułka z Chlebem
Kiszona papryka chili 63

baza do wielu ostrych sosów. Począwszy od popularnego tabasco po rewelacyjny przepis na sos sriracha. Cudownie aromatyczny miąższ kiszonej papryczki chili po utarciu z przyprawami przekształcisz w półpłynną pikantną pastę. Możesz ją dodawać do sosów, zup, indyjskich i tajskich curry czy marynat do mięsa i sosów do sałatek. Wystarczy niewielka ilość, aby nadać twoim posiłkom niepowtarzalny smak.  Żeby przygotować

Cztery Fajery
Jogurtowe ciasto drożdżowe ze śliwkami 79

nich rozczyn: drożdże pokruszyć do miseczki i rozetrzeć z 2 łyżeczkami cukru. Kiedy staną się płynne, dodać 1 łyżkę mąki i odrobinę letniego mleka, wymieszać do uzyskania gładkiej pasty. Przykryć i odstawić na około 10 minut do momentu, aż drożdże się spienią/"wystartują". UWAGA : Składniki do rozczynu odejmujemy z odmierzonych składników na ciasto. W przypadku użycia drożdży suchych, wystarczy wymieszać

Opowieści z piekarnika
Ajvar z papryki i bakłażana 108

szatkujemy. W garnku rozgrzewamy olej z dodatkiem czosnku, następnie wrzucamy warzywa i doprawiamy do smaku solą. Smażymy około 5 minut. Ajvar delikatnie blendujemy, tak aby były wyczuwalne kawałki warzyw. Pastę przekładamy do dużego słoika, po przestudzeniu wkładamy do lodówki. Podajemy do kanapek, mięsa pieczonego, grillowanych warzyw, burgerów lub sałatek

Qchnia po prostu
Kurczak w sosie śmietanowym z cukinią i pomidorkami koktajlowymi 62

milk). Add tomatoes cut in halves and gently combine - simmer just to warm up the tomatoes, they should not fall apart. Sprinkle with parsley or basil. Serve over potatoes, pasta, rice or barley and some crunchy slaw on the side, Enjoy

Lekcje w kuchni