www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Pasta jest pyszna i świetnie smakuje w wersji solo (jako sałatka). Idealnie nadaje się również jako farsz do naleśników, bułeczek, pierożków - czy dodatek do potraw z grilla. Nuta mięty nadaje jej wyjątkowego smaku, ale jeśli jej nie lubicie - nie musicie dodawać. 220g ricotty 100g wędzonego łososia 1/2 czerwonej cebuli (średniej
Di gotujesojowy – 1 łyżka Goździki – 2 sztuki Jałowiec – 1 sztuka Liść laurowy – 2 sztuki Ziele angielskie – 2 sztuki Olej – do smażenia Olej do pasty – opcjonalnie kilka łyżek Cebulka prażona – opcjonalnie do smaku Sól i pieprz – do smaku Wykonanie: Na patelni rozgrzej olej, dodaj pokrojoną w drobną kostkę cebulę oraz goździki, jałowca, liście
BlendmanNaprawdę bardzo was przepraszam za taką pospolitą nazwę. No ale nie mogłam inaczej. Tak po prostu na nią mówimy i już. Ta "pasta kanapkowa" jest tak swojska, że nie mogłam nazwać jej adore cebulowe pomidore albo tomato&onion , bo brzmiałoby to co najmniej śmiesznie. To prawdziwy rarytas dla wielbicieli cebuli i ostrego smaku. I samo zdrowie. Kiedy mój
Smakuje zdrowostudzę. Dodaję do jajek, paprykę cebulę i szczypiorek siekam w drobną kostkę, ser ścieram na tarce, wszystko łączę razem, doprawiam do smaku solą i pieprzem dodaję majonez mieszam, nakładam pastę na pokrojoną cienko szynkę zawijam w roladki całość obwiązuję szczypiorkiem. Podaję schłodzone na sałacie. Smacznego
Wanilia i Kardamonprzygotowuje. Smakiem zaskoczy każdego. Płaty ryby osolić świeżo mieloną solą morską i doprawić czarnym pieprzem. Do miseczki wsypać potarty parmezan, posiekany tymianek, posiekany bardzo drobno ząbek czosnku, bułkę tartą, pastę z suszonych pomidorów,oliwę. Na patelni rozgrzać olej i smażyć tuńczyka z dwóch stron po minutce. Smażyć według upodobań, zależy jak lubicie. Jest masa zwolenników ryby lekko surowej w środku
Kuchnia PokoleńSmaczna alternatywa do kanapek. Mój syn przepada za soczewicą, może jeść ją łyżkami. Dlatego przygotowałam pastę. Wspaniale smakuje z chrupkim kukurydziano- jaglanym pieczywem firmy Tovago. Składniki 10 łyżek ugotowanej zielonej soczewicy 2 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany 18% 5 orzechów … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyDomowe pasty kanapkowe ze świeżym pieczywem... mmm.... cóż lepszego można sobie wymarzyć na śniadanie? 1 puszka tuńczyka 3 jajka ugotowane na twardo kawałek pora (białej części) lub szczypiorku 1 łyżka majonezu sól, pieprz Jajka zmiksować, dodać odcedzonego z zalewy tuńczyka, oraz poszatkowanego pora, połączyć z majonezem i doprawić
Jadło i czytadłoWczoraj poszalałem i ugotowałem sporo ciecierzycy. Zrobiłem już klasyczny hummus oraz pastę bezjajeczną, a teraz czas na hummus z suszonymi pomidorami. Wybrałem je jako dodatek, ponieważ znajdowały się one w paczce, o której wspomniałem kilka wpisów wcześniej. Była to też świetna okazja, aby porównać droższe pomidory ekologiczne z tańszymi „normalnymi”, które miałem w szafce. Szczerze powiedziawszy sądziłem
BlendmanWłoskie makarony to prawie zawsze jeden z najszybszych pomysłów na obiad czy gorącą kolację. Pastę z dzisiejszego przepisu zrobicie w czasie czekania na wodę do gotowania i podczas samego gotowania makaronu. Naprawdę – ‘nie mam czasu’ w tym momencie nie jest żadną wymówką. Makaron – najlepiej któryś z długich, czyli tagliatelle, bavette, fettuccine, bucatini albo spaghetti – gotujemy według przepisu na opakowaniu
Karo in the KitchenSzybka i Bardzo Łatwa pasta jajeczna do pieczywa idealna na śniadanie czy kolacje. SKŁADNIKI: 4 jajka 10 dag sera żółtego 2 Łyżki Jogurtu Naturalnego 1 Łyżka Majonezu pieprz i sół SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Jajka gotuję,obieram. Jajka trę na małych oczkach. Ser kroję w drobną kostkę. Dodaję jogurt i majonez. Nastęnie dodaję sól i pieprz. Wszytsko
Gotowanie Patkizaszkodzi zjedzenie łyżeczki, łyżki czy słoika majonezu W konsystencji najbardziej przypomina mi majonez kielecki. Ja nie wykorzystywałbym sojonezu do dekoracji. Świetnie natomiast sprawdzi się na kanapki, do sałatek jarzynowych, pasty bezjajecznej czy w towarzystwie wegańskich kiełbasek. Dla mnie majonez, poza Wielkanocą, kojarzy się mocno z wypadami w dzieciństwie na narty. W przerwie między zjazdami schodziłem wraz z ciocią i wujkiem
Blendmanpapryki 1 mała cukinia 0,5 średniego korzenia selera 1 pomidor 4 łodygi selera naciowego 2 małe cebule szalotki 2 ząbki czosnku 0,5 pęczka kolendry 1 łyżka czerwonej pasty curry 1 szklanka komosy ryżowej sól, pieprz PRZYGOTOWANIE: Warzywa myjemy, obieramy i kroimy w mniejsze części (ok. 4 cm, chyba, że planujemy zrobić krem, to na mniejsze). Z łodyg selera
Kuchnia w bieguNiedziela minęła szybko, choć nie bardzo pracowicie. I tak powinno być! Niemniej jednak rodzina jeść musi i kilka chwil w kuchni spędziłam ;) Blender dzielnie walczył ze strączkowymi pastami, ale dał radę. W efekcie powstał "smalec" z fasoli i hummus. Pierwszym zajadałam się dziś w porze drugiego śniadania, a drugi smakowo urozmaicał nam wczorajszy obiad. Bardzo udane połączenie, polecam. Składniki: Makaron
zadanie-gotowaniezeszklenia stale mieszając, na średnim ogniu. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, smażymy razem, mieszając, żeby stracił zapach i smak surowizny i jednocześnie stracił na ostrości. Dodajemy posiekane drobniutko, na pastę, fileciki anchois, wsypujemy pietruszkę i wlewamy łyżkę oliwy, zmniejszamy płomień i jeszcze minutkę smażymy, mieszając całość. Pieprzymy. Do gotowego sosu wrzucamy ugotowany makaron i 2 łyżki wody z gotowania, wszystko
Karo in the KitchenWyrazista a zarazem delikatna pasta doskonale pasuje do Chrupkiego Kukurydziano-Gryczanego Pieczywa firmy Tovago. Kawior z bakłażana idealnie skomponował się z indykiem i przyprawami. Składniki ugotowane lub upieczone mięso z indyka ( użyłam 2 podudzia ) 1 słoik kawioru z bakłażana … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty