wszystko razem. Następnie masę przełóż do miski, dodaj do niej jajko, kaszę mannę, paprykę słodką i pieprz cayenne. Dopraw solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj, aż uzyskasz konsystencję przypominającą pastę. Masę odstaw na 15 minut. Z tak przygotowanej mieszanki formuj kulki wielkości orzecha włoskiego (lub nieco większe – powinno wyjść około 12 – 14 pulpetów) i układaj na desce
Kuchnia Na WypasieChorwacki Koszyk" jest rodzinną marką, która w swojej ofercie posiada oryginalne produkty prosto z Chorwacji! W swojej ofercie sklep posiada m.in oliwę, oliwki zielone, Dalmatyńską czarną truflę czy pastę z czarnych oliwek. Blog po raz pierwszy nawiązał współpracę z niniejszą marką. W paczce znalazło się: Oliwa z oliwek Extra Virgin OLIVERI Porečka Rosulja Smokvenjak z suszonej figi z dodatkiem
Truskawkowa Fiestanich i wrócić do fabuły. W tym miesiącu aż jedenaście pysznych receptur trafiło na bloga. Kilka tortów, tarta, ciasteczka i deser. Były również wytrawne receptury, chlebek czy pyszne pasty, a nawet kopytka. Cały czas uczę się robić torty. Kupiłam trzy książki do domowej biblioteczki. Książki to moja wielka miłość. Zdarzały mi się zdrowe śniadania. Lubię kolorowe i ładnie
Izabelawkuchniwarzyw i cingur – gotowany pysk wołowy. – Rujak Manis (lub Rujak Soto): Słodsza wersja z dodatkiem sosu palmowego. – Rujak Petis: Charakterystyczna dla tej wersji jest dodatek petis, pasty z fermentowanych skorupiaków. Mój przepis na Indonezyjską sałatkę owocową Rujak Buah Składniki: – Niedojrzałe mango – u mnie ananas z puszki – Kwaśne jabłko – Ogórek zielony – Jambu
RafalCookGolonki wymyj w zimnej wodzie, osusz ręcznikiem, przełóż do miski. Składniki z listy marynata połącz ze sobą, oczywiście czosnek wyciśnij praską, a zioła porwij na mniejsze kawałki ;). Natrzyj powstała pastą mięso, dokładnie ze wszystkich stron. Umieść w lodówce najlepiej na całą noc. Następnego dnia obsmaż na mocno złoto-brązowy kol z obu stron i przełóż do brytfanki lub innego głębokiego
Ogrodnik w podróżykrótko cebulę i paprykę pokrojoną w większe kawałki następnie dodajecie jajka, siekacie bardzo krótko, przekładacie do miski i doprawiacie majonezem solą i pieprzem. Smacznego :)) jajka, majonez, czerwona papryka, cebula, pasta jajeczna
Bułka z Chlebem1/4-3/4 szklanki cukru pudru (to zależy, jaki stopień słodyczy chcesz uzyskać. Zacznij od najmniejszej ilości, próbuj i ewentualnie dodawaj cukru pudru do masy) 1 łyżeczka aromatu migdałowego 2 łyżki pasty migdałowej ( u mnie taka ) 50 ml Amaretto 50 ml rumu (opcjonalnie, ale polecam, świetny smak) Przygotowanie: Wszystkie składniki umieszczam w misce i zagniatam, aż wszystkie składniki dobrze się połączą. Formuję
Słodki sentymentogórków nie należy za bardzo dociskać aby ich nie pognieść. Ogórki w tej sałatce powinny zachować swoją chrupkość. Lubisz dania z ogórkiem ? Jeśli tak, to wypróbuj nasz przepis na Pastę z łososia na plastrach ogórka. Oi Muchim The post Pikantna sałatka z ogórka – Oi Muchim appeared first on MeCooks Blog
MeCooksKrem czekoladowy z awokado z mlekiem w proszku to moja propozycja na zdrową pastę kanapkową na słodko. Jak to mówi mój najmłodszy synek „krem kikuladowy” Moje dzieci są wielkimi fanami kanapek na słodko i chętnie jedzą kanapki z miodem, z dżemem, konfiturami, powidłami i serkami np waniliowymi. W takim repertuarze słodkich kremów mamy też domowe masło orzechowe, cieciorellę
Dorota Smakujelubi bakłażana? jeśli odpowiecie twierdząco to napiszcie mi dlaczego? Bakłażan jest mega zdrowy i ja go uwielbiam. Najbardziej kocham baba ganusz czyli pastę z bakłażana którą polecam. Tym razem usmażymy na rumiano bakłażana i zjemy go z makaronem, będzie znakomicie. Tym razem bakłażana polubicie na pewno. Zachęcam do spróbowania. Jak zatem zrobić makaron z bakłażanem? Makaron ze smażonym bakłażanem - przepis
Moje Małe Czarowaniebulgogi i życzę smacznego. Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog oraz Facebook: MeCooks Bulgogi Składniki na bulgogi. Marynata: 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka płatków chili lub pasty gochujang 1/2 łyżeczka tartego imbiru 2 duże ząbki czosnku 1 łyżka oleju sezamowego 2 łyżki oleju 1 łyżka brązowego cukru 300 g wołowiny (stek, polędwica albo inny delikatny kawałek) Dodatkowo
MeCookspiekarnik do temp. 200 stopni. Rozłóż plastry szynki na blasze do pieczenia, wyłożonej papierem tak aby się nie stykały. W misce wymieszaj miód, paprykę oraz łyżeczkę wody. Tak przygotowaną pastą natrzyj każdy plasterek szynki. Wstaw do piekarnika i zapiekaj ok 15-20 minut, aż będzie chrupiąca. Odstaw do pełnego wystudzenia w tym czasie stanie się jeszcze bardziej krucha. Smacznego:) Artykuł
gotuj ze mnąsytuacji. Możesz je podać same, tak po prostu do chrupania lub w towarzystwie różnego rodzaju dipów lub sosów, w których będzie je można maczać. Będą też idealnie pasowały do past warzywnych lub rybnych. Filmik jak przygotować paluchy znajdziesz na moim Ig → https://www.instagram.com/p/C1cUsb2ocun/ Przepisy na inne przekąski na imprezę Na blogu znajdziesz także inne pomysły na przekąski: Wytrawne ciasteczka
Kulinarne przygody Gatitysoli 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżka miodu 3 łyżki oleju Jak zrobić szynkę pieczoną w piekarniku: Mięso myjemy i osuszamy. Wszystkie przyprawy mieszamy z miodem i olejem na pastę a potem nacieramy dobrze mięso. Mięso zostawiamy do zamarynowania na 1-2 doby w lodówce w zamkniętym pojemniku. Pół godziny przed pieczeniem wyjmujemy mięso z lodówki i wkładamy do naczynia
Dorota Smakuje