pasta - 17303 przepisów (strona:545/1154)

Pasta z ryby maślanej, oliwek i pomidora 148

zrobiłam z wędzonej ryby maślanej. Ryba jest bardzo delikatna w smaku i pyszna, jeśli jeszcze nie próbowaliście to zachęcam. Mały kawałek ryby a ile przyjemności dla podniebienia. Polecam gorąco. Pasta z ryby maślanej, oliwek i pomidora. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
PASTA Z CIECIERZYCY 165

Wydaje mi się, że ta pasta przypomina w smaku nieco tuńczyka, ale być może to tylko jakieś moje mylne skojarzenia ;) Czytaj więcej

Kasia Sarna
Curry z kurczakiem według indyjskiego przepisu 141

kawałeczki i wrzucić na patelnię. Przesmażyć lekko, tylko tyle żeby straciły kolor surowizny. Kurczaka nie można smażyć za długo bo będzie suchy. Wlać mleczko kokosowe, pomidory z puszki, dodać pastę curry i zagotować. Doprawić do smaku solą. Gotować 10 minut i gotowe. Gdyby było za gęste wlać trochę wody. Podawać z kluseczkami, ryżem, makaronem lub chlebkiem naan. Można obsypać posiekaną

Kuchnia Pokoleń
Pasta kanapkowa z portugalskich rybek carapau, smaczlliwki i quinoy 161

Miałam ochotę na jakąś pastę rybną, chyba odczuwam już po całej zimie deficyt witaminy D, więc otworzyłam puszkę tajemniczych rybek w oliwie z oliwek, którą kupiłam w portugalskim sklepiku. Nie mam pojęcia jak prawidłowo nazywają się po polsku, zatem zostałam przy ich nazwie z opakowania, może jakiś ichtiolog mnie poratuje i podpowie. Wyczytałam tylko w portugalskiej Wikipedii (o ile jest

Quinoa Raz!
Zupa z owocami morza i mlekiem kokosowym 206

Jeśli macie już w swojej lodówce pomarańczową pastę curry, to czas na pyszna zupę. Przypomina trochę w smaku lakse, na którą jeszcze przyjdzie czas na naszym blogu 😉 Zupa jest dosyć gęsta, bardzo pożywna i niesamowicie aromatyczna. Sama w sobie … Czytaj dalej

slodkokwasnapl
Dietetycznie – hummus z warzywami 185

zarówno na pieczywie, ale może być również wykorzystany jako dip do warzyw . Dzięki temu stworzycie zdrową, smaczną i sycącą przekąskę. Hummus z warzywami – składniki 400g cieciorki 3 łyżki pasty tahini 1/2 szklanki wody 2 łyżki oliwy sól pieprz kmin rzymski (jeśli lubicie) łyżeczka sody oczyszczonej Hummus z warzywami – przepis Cieciorkę namaczamy w wodzie z łyżeczką sody przez całą

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pasta z wędzonej makreli 165

ości i rozdrobnić. Jajka rozgnieść widelcem,cebulę i ogórka drobniutko pokroić. Wymieszać razem rybę,jajka,cebulę,ogórek, majonez i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Stosować do smarowania pieczywa. Pasta doskonale smakuje posypana świeżym koperkiem

Kolorowa kuchnia Elki
Makaron tagliatelle ze szpinakiem i włoskim salami spianata 290

mierzyliśmy naszego tagliatelle , bo bardziej skupiliśmy się na tym, z czym je podamy. Padło na włoskie, pikantne salami, a w połączeniu ze szpinakiem i śmietanką, otrzymaliśmy przepyszną pastę :) SKŁADNIKI: Na obiad dla 2 osób. 250 g makaronu tagliatelle 2 łyżki oleju 200 g liści szpinaku (może być mrożony) 2 ząbki czosnku 100 g włoskiego salami spianata 50 g suszonych pomidorów

W kuchni Katie
Kanapeczki jajeczno tuńczykowe 138

wystudzone jajka obieramy i kroimy w plastry , i przekładamy na nasze wcześniej posmarowane masłem kromki chleba . Jak wszystkie kanapki mamy z jajkiem , na każdą z kanapek , po łyżce wykładamy pasty z tuńczyka , i gotowe , możemy podawać nasze kanapki

Mój Smak
Pasta jaglano-brokułowa 119

całość wystudzić. Połączyć  z obranym i posiekanym  czosnkiem oraz cebulą dymką, dodać kanapkowy serek, wlać śmietankę, doprawić do smaku solą oraz pieprzem, zmiksować blenderem do uzyskania konsystencji pasty.  Schłodzić, podawać na bułeczce czy chrupkim pieczywie. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Pasta z makreli, jajek i sosu tatarskiego 143

Przepyszna, kremowa konsystencja pasty sprawia, że idealnie rozsmarowuje się na pieczywie, cudownie smakuje. Świetny pomysł na oryginalne śniadanie lub kolację. Jeśli chcemy jeszcze więcej witamin dodajcie coś od siebie, to co akurat macie w domu. Mogą to być świeży koperek, zielony ogórek, pomidorek, liść sałaty, rukoli, a nawet cienki krążek cebuli... Smacznego:) Składniki: 1 większa makrela wędzona obrana

Zasmakuj Kuchni
PASTA Z TUŃCZYKA Z CZARNĄ SOLĄ 141

SKŁADNIKI: Pasta 150 g tuńczyka kawałki np. W oleju 2 ogórki konserwowe 2 jajka na twardo 1 szalotka Sos 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu Sól czarna (może być dowolna) Pieprz PRZYGOTOWANIE:  Jajka obieram a następnie rozgniatam widelcem. Ogórka drobno siekam a następnie dodaję do jajka. Szalotkę obieram i kroję w kostkę. Tuńczyka odcedzam i dodaję do pozostałych produktów

Gotowanie Patki
Pasta z szynki 155

sól, pieprz do smaku Jajka z szynką zemleć  lub zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać miękkie masło, musztardę,  sól, pieprz. Wszystko dokładnie utrzeć do uzyskania konsystencji pasty. Jeżeli szynka jest dość słona, możemy pominąć dodawanie soli. Podawać z pieczywem, dowolną zieleniną i warzywami

Kulinarne przemyslenia
Tahini – domowa pasta sezamowa 272

Tahini – pasta na bazie nasion sezamu używana do przygotowywania wielu potraw. W krajach Bliskiego Wschodu tahini robione jest z lekko podprażanych nasion sezamu – podobnie zrobimy my. Sezam Oliwa lub olej o neutralnym smaku Sezam podprażamy na patelni. Jeżeli mamy mniejszą patelnię, lub dużo sezamu, podzielcie go na części. To prosta, lecz ważna czynność. Jeśli sezam przypalimy, będzie gorzki. Podsmażamy

MarcinChef
Pasta z sera białego i papryki - na kanapki 297

białe chude i odtłuszczone mimo tego, iż zawierają znikomą ilość tłuszczu, to również pozbawione są witamin rozpuszczalnych w tłuszczach - szczególnie witaminy D. Po prostu wybierajmy sery półtłuste :) 100 g pasty na kanapki z twarogu, papryki i suszonych pomidorów dostarcza około 121 kcal, 11 g białka, 5,5 g tłuszczu, 9 g węglowodanów oraz 1,7 g błonnika pokarmowego. SKŁADNIKI: Porcja

W kuchni Katie

Proponowane wyszukiwania