Jajecznica z pomidorami i szynką to pomysł na smaczne i bardzo pożywne śniadanie. Najlepiej smakuje podana ze świeżym pieczywem posmarowanym masełkiem. Do jej przygotowania możecie użyć
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!blendera lub do pojemnika, w którym mieści się końcówka blendera. Dodaję pestki słonecznika, rozgnieciony czosnek i odrobinę soli. Dolewam sok z cytryny i trochę oleju. Wszystko miksuję do konsystencji pasty, w razie potrzeby dodając olej lub wodę. Ugotowany makaron odcedzam i wykładam na talerze. Nakładam po kilka łyżek pesto pietruszkowego i mieszam, by je połączyć z makaronem
Figa S-makiemDorsz zapiekany w porach to zdrowy posiłek idealny na upalne dni. Ryby dostarczają nam sporo składników odżywczych. Do tego dania najlepiej jest wybrać rybę mięsistą, aby
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Dzisiaj przepis na pastę z jajek. To bardzo smaczny dodatek do chleba. Tym razem dodałam do jajek kiszone ogórki, szczypiorek i łyżeczkę rzeżuchy
Stare GarySerek z rzodkiewki i kaszy kuskus Via Gusto Serek z rzodkiewki i kaszy kuskus Drukuj Czas przygotowania: 10 minut Ocena: 5.0 /5 ( 1 głos/y ) składniki
Via Gustopszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia opakowanie cukru z wanilią 3/4 szklanki drobnego cukru 2 jajka 1/2 szklanki oleju szklanka gęstego jogurtu naturalnego 4 łyżki mleka 1 łyżeczka pasty z wanilii 3 kiwi, obrane, posiekane w kostkę forma o wymiarach: 20 x 25 cm Składniki mam w temp. pokojowej. Szklanka ma pojemność 250 ml. PRZYGOTOWANIE: Piekarnik nagrzewam do temp
Zasmakuj KuchniJedna z najsmaczniejszych past na kanapki. Prosta i szybka w przygotowaniu. Składniki: 1 pstrąg wędzony 2 jajka 1 cebula 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka musztardy curry Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. Obieramy. Cebulę obieramy, kroimy na kawałki. Mięso pstrąga oddzielamy od ości. Wszystkie składniki mielimy w maszynce, mieszamy z majonezem i musztardą
R'n'G KitchenPasta serowa do kanapek. Składniki: 100 g białego chudego sera 3 łyżki posiekanego szczypioru 2 jajka odrobina masła 1 łyżka śmietany 18% 1 łyżka majonezu sól pieprz ziołowy Przygotowanie: Przy pomocy widelca ser rozdrabniamy. Szczypior siekamy. Jajka smażymy na niewielkiej ilości masła. Wszystkie składniki mieszamy ze śmietaną i majonezem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem ziołowym
R'n'G KitchenLekko pikantna, pyszna pasta kanapkowa. Najlepiej smakuje w towarzystwie chrupkich grzanek. Składniki: 1 dojarzałe awokado, 2 jajka, ok 50 g sera twarogowego wędzonego, 2 - 3 łyżki posiekanego szczypiorku, szczypta soli, ognista mieszanka przypraw (pieprz czarny, kolendra, chili, czosnek, gorczyca) Przygotowanie : Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek, kroimy na mniejsze kawałki. Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę, wydążamy miąższ, kroimy
Lena GotujeSmacznego! Ucierane ciasto z jeżynami i żurawiną SKŁADNIKI: 200 g masła lub margaryny 3 jajka 300 g mąki pszennej 200 g cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka pasty z wanilii spora garść jeżyn (bez rozmrażania) spora garść suszonej żurawiny polewa: 60 g czekolady 70% + 25 g masła (łyżka) + łyżeczka cukru pudru Składniki mam w temp. pokojowej. Przepis
Zasmakuj Kuchnitradycyjna potrwa kuchni węgierskiej składająca się z mięsa ryb, pomidorów i ryżu. W moim wydaniu zdrowe mięso ryby połączone z marchewką, koncentratem pomidorowym, ryżem i aromatyczną papryką tworzą idealną pastę do świeżego pieczywa. Składniki: 400g filetu z dorsza 150g ryżu 3 marchewki 2 cebule 3 ząbki czosnku 400g koncentratu pomidorowego Pudliszki 2 łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżeczki ostrej papryki
Szalona Kuchnia Ewelinypodlać odrobiną wody. Ugotowaną soczewicę odstawić do przestudzenia. Następnie dodać pozostałe składniki i wszystko zblendować na jednolitą masę. W razie konieczności doprawić lub dodać olej z suszonych pomidorów jeśli pasta wyjdzie zbyt sucha. Smacznego! Przepis Thermomaster: Soczewicę wypłukać na sicie pod bieżącą wodą. Wsypać do dzbana robota zalać wodą ok. 1 cm ponad soczewicę. W razie konieczności podlać odrobiną wody
Kulinarne przygodyłyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1/2 szklanki cukru 1 łyżka cukru pudru 1/2 szklanki oleju rzepakowego 1 szklanka mleka 2 jajka 2 czubate łyżki dżemu brzoskwiniowego 1 łyżeczka pasty z wanilii lub kilka kropel aromatu waniliowego/śmietankowego Uwagi do przepisu: Przepis jest na keksówkę o wyższych wymiarach 30 x 11 cm. Składniki mam w temp. pokojowej. Szklanka
Zasmakuj Kuchnimięsa ryb, papryki i ryżu. W moim wydaniu z wędzoną makrelą, marchewką i ryżem. Zdrowe mięso rybie plus marchew i brązowy ryż idealnie ze sobą współgrają i tworzą idealną pastę do świeżego pieczywa. A do picia polecam sok Słoneczne Pomarańcze z cząstkami miąższu - 100 % soku tylko od Hortex. Składniki: 300g obranej z ości wędzonej makreli 250g marchewki w kostce
Szalona Kuchnia EwelinyŁosoś to ryba posiadająca wiele zdrowotnych właściwości. Zawiera w sobie przede wszystkim spore ilości kwasów tłuszczowych omega-3. Specjaliści radzą aby jeść ryby conajmniej 2-3
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!