albo drewnianej desce. Moja przystawka może do końca nie będzie typowo włoską, bo skorzystam również z francuskich dobrych, pleśniowych serów. Na moim talerzu znajduje się: Prosciutto crudo Czarne oliwki Pasta z oliwek Ser camembert Winogrona Salame Żurawina A poniżej krótka charakterystyka kilku z nich: Prosciutto crudo Prosciutto crudo to jest surowa, podsuszana szynka wieprzowa. Jest to typowy włoski przysmak
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!pyszne kotlety można zrobić jak zostaną Wam ziemniaki z dnia poprzedniego lub po prostu je ugotować i przepuścić przez praskę. Dodatki marynowanych borowików i pasty ajvar to moja propozycja, możecie użyć innych. Zapraszam na przepyszny obiad. Ziemniaczane krokiety. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniepęczek szczypiorku sól, pieprz Sposób wykonania: Jajko gotujemy na twardo. Do naczynia blendera wrzucamy pokrojony na kawałki ser, odsączonego tuńczyka, jajko, pokrojone na kawałki ogórki. Miksujemy do uzyskania jednolitej pasty. Przekładamy do miseczki. Szczypiorek drobno szatkujemy i dodajemy do asty. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy. Podajemy jako dodatek do pieczywa
Qchnia po prostuząbek czosnku 1,5 łyżeczki suszonego tymianku 1,5 łyżeczki papryki słodkiej 1 łyżeczka papryki ostrej 1,5 łyżeczki soli ziołowej 1/2 łyżeczki cukru Sposób wykonania: Wszystkie składniki pasty wrzucamy do naczynia blendera. Miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Podawać z pieczywem. Przechowywać w lodówce
Qchnia po prostuu0105ki,\r","150g \u015bmietany 18% (ok. p\u00f3\u0142 szklanki),\r","50g mas\u0142a,\r","s\u00f3l, pieprz,\r","natka pietruszki (ewentualnie)."],"name":"Sos pieczarkowy","recipeCategory":"sosy i pasty","cookTime":"PT0H20M","prepTime":"PT0H10M","recipeInstructions":["Cebul\u0119 pokroi\u0107 drobno w kosteczk\u0119 i poddusi\u0107 na ma\u015ble.\r","Pieczarki umy\u0107 i r\u00f3wnie\u017c pokroi\u0107 drobno
Bardzo Gruby SmokPyszna jesienna pasta z dyni hokkaido i masła orzechowego. Idealnie sprawdza się jako dodatek do kanapek, warzyw, itp. U nas jako dip do chrupkiego chlebka bezglutenowego (na bazie kaszy jaglanej) i warzyw pokrojonych w słupki. Lubimy takie lekkie, chrupiące kolacje...😋 Inspiracją był ten przepis Składniki: - 1,5kg dyni hokkaido - 3 łyżki sosu sojowego (u mnie bezglutenowy) - 3-5 łyżek soku
Smaczne ZdrowePyszny, szybki obiad pod warunkiem że wcześniej podszykujecie sobie pastę paprykową . Jest ona aromatyczna i idealnie pasuje i do placków tortilli i kiszonej kapusty. Ja użyłam tutaj kapusty czerwonej natomiast jeśli nie znajdziecie to użyjcie zwykłej. Jednak z czerwoną to dodatkowo uczta dla oka. Obiad podano: tortille. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieolej rzepakowy) 1 duża czerwona cebula (dałam 2 małe) 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki ziaren kuminu (kminu rzymskiego) 2 papryczki chipotle w zalewie, posiekanych ( używam takich ) lub 1 łyżka pasty chipotle 1 łyżka brązowego cukru 750 ml bulionu warzywnego lub drobiowego 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżka przecieru pomidorowego 1 puszka 400 g czerwonej fasoli (daję większe puszki
Moja DelicjaOdcedzamy i pozostawiamy do wystygnięcia. Ser feta kroimy na kawałki i wrzucamy do kielicha blendera, dodajemy brokuł, czosnek, zioła oraz czarnuszkę. Miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Podajemy jako pasta na kanapki, grzanki lub krakersy
Qchnia po prostuksiążki "Cała Obfitość"wegetariańskie święto urodzaju" Yotama Ottolonghi. Ponieważ uwielbiam bakłażany, zrobiłam i przepadłam z kretesem, to jest przepyszne. Polecam wszystkim razem i każdemu z osobna. Pasta z bakłażana z Trynidadu i Tobago. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePyszna pasta na kanapki, zrobiona z fasoli, tofu oraz cebulki. Składniki: puszka białej fasoli, 50 g tofu naturalnego, pół cebuli, sól, pieprz ziołowy, ostra papryczka lub chilli w proszku, łyżka oleju, łyżka masła Przygotowanie: Cebulę kroimy w bardzo małą kostkę, podsmażamy na maśle. Fasolę odsączamy z zalewy, rozdrabniamy widelcem lub za pomocą praski do ziemniaków. Tofu kroimy w bardzo małą
Lena Gotuje/2020\/04\/sos-porowo-rzodkiewkowy-320x200.jpg"],"recipeIngredient":["150g rzodkiewki,\r","20g pora,\r","1 \u0142y\u017cka majonezu,\r","170g jogurtu greckiego,\r","s\u00f3l, pieprz."],"name":"sos porowo-rzodkiewkowy","recipeCategory":"sosy i pasty","cookTime":"PT0H0M","prepTime":"PT0H5M","recipeInstructions":["Rzodkiewki i pora rozdrobni\u0107.\r","Doda\u0107 majonez, jogurt i przyprawy. Dok\u0142adnie wymiesza\u0107."],"keywords":"por,rzodkiewka,sos","totalTime":"PT0H5M"} Drukuj sos porowo
Bardzo Gruby Smokprzelać do słoiczków i zapasteryzować. Lubisz paprykę? A może po prostu masz jej nadmiar? Zobacz koniecznie mój wpis jak zrobić hummus , dodaj do niego upieczoną paprykę i zyskaj wspaniałą pastę kanapkową o wyjątkowym smaku. Dzisiejszy przepis na sos paprykowy, wykonałem w blenderze próżniowym Wartmann . Jeśli lubisz dobry sprzęt kuchenny, to jest to blender dla Ciebie 😊 Artykuł Sos paprykowy z pomidorami
BlendmanAromatyczna pasta kanapkowa z soczewicą i warzywami wraz z dodatkiem sardynek w oleju stanowi pełnowartościowy i pyszny dodatek do świeżego pieczywa, krakersów, czy grzanek. Składniki (4 porcje) -cebula -czerwona papryka -marchew -dojrzały pomidor -150 g czerwonej soczewicy -2 puszki sardynek w oleju -liść laurowy -sól, pieprz -1 łyżka oliwy z oliwek -pestki z dyni do podania Przygotowanie Pestki
Zielona Kuchniakuminu 1/4 łyżeczki pieprzu kajeńskiego 1 łyżeczka soli 1 1/2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka wody w razie potrzeby Dodatkowo olej do smażenia Składniki na sos tahini 70 g pasty tahini 50 g wody sól 3 łyżki soku z cytryny 1 ząbek czosnku rozdrobniomny Instructions Wieczorem - ciecierzycę wsypać do miski, zalać zimną wodą, wody powinno być dwukrotnie więcej niż ciecierzycy
SprawdzonaKuchnia.pl