pasta - 17303 przepisów (strona:540/1154)

Pasta z zielonego groszku 174

towarzystwie przyszłych dietetyków i żywieniowców. Pogoda dopisuje takim wydarzeniom, a z moich ust nie znika uśmiech, tym szerszy, im mniej chmur na niebie. Od lat moim moją ulubioną pastą kanapkową był humus  KLIK! . Jednakże pierwsza łyżeczka tego zielonego kremu sprawiła, że narodził się równy jemu przeciwnik! Obłędnie kremowa i delikatna, idealna do wafli, kanapek, a nawet sama w sobie

Gawron w rosole
Pesto z liści marchewki i pietruszki 170

natkę marchewki skoro ma ona tyle dobroci w sobie? No więc przestałam wyrzucać i robię pesto, jest pyszne i polecam je gorąco. Tym razem dodałam olej sezamowy który nadaję paście głębokiego orzechowego smaku i nerkowce które nadają jej kremowej konsystencji. Jedzmy zieleninę na zdrowie. Pesto z liści marchewki i pietruszki. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pasta kanapkowa z wędzoną rybą i o mojego gotowania początkach 125

kroimy na jeszcze drobniejsze. Ugotowane jajko ścieramy na tarce lub kroimy drobno. Dodajemy majonez, śmietankę i musztardę. Doprawiamy przyprawami, solą i pieprzem. Przed podaniem schładzamy w lodówce. Gotowe! Artykuł Pasta kanapkowa z wędzoną rybą i o mojego gotowania początkach pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Smażony kalafior z tahini 138

Dziś prawdziwy rarytas czyli smażony w głębokim tłuszczu kalafior i przepyszna pasta sezamowa do niego. Przepis według Yotama Ottolenghi z Jego książki "Jerozolima". Danie to jest serwowane w Jerozolimie na początku jakiegoś dużego posiłku. U mnie jednak zjadłam go jako posiłek obiadowy. Zapraszam zatem na pyszne danie. Smażony kalafior z tahini. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pasta z czerwonej fasoli 161

Prosta pasta z czerwonej fasoli, cebuli i czosnku. Cebulę i czosnek obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Fasolę dokładnie zblendować z pozostałymi składnikami. Doprawić solą i pieprzem

Bullio
Domowe tahini 177

Nasze DOMOWE TAHINI to nic innego jak pasta z nasion... Artykuł Domowe tahini pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Cieciorella - krem czekoladowy 175

przygotować poniższy przepis. Cieciorella to pomysł na domową nutelle, w zdrowszym wydaniu. Tutaj główną rolę odgrywa ciecierzyca, która po zmiksowaniu z masłem orzechowym i daktylami tworzy kremową, lekko słodką pastę. Zachęcam do przygotowania :) Składniki na 2 małe słoiczki: 1 puszka ciecierzycy (waga puszki wraz z zalewą 400 g) 100 g daktyli (25 sztuk) 3-4 łyżki gorzkiego kakao 3 łyżki

Ugotować
PASTA Z TWAROGU I SELERA NACIOWEGO 177

drobniutką kostkę. Dodajemy do twarogu wraz z jogurtem. Solimy i pieprzymy do smaku. Wstawiamy do lodówki na 30 minut, aby twaróg "przeszedł" smakiem i aromatem selera. Możemy dodatkowo posypać pastę szczypiorkiem lub posiekaną natką pietruszki

Walijskie Pichcenie
Pasta jajeczna z chrzanem. Dekoracyjne kule z mchu. 246

jajek na twardo. Dekoracje są wiosenne, więc mogą posłużyć dalej. Zajączki, baranki i pisanki schowam do drewnianej skrzynki i powędrują na strych. A z gotowanych jajek możemy zrobić pyszną pastę na chleb. Przepis pochodzi od mojej Mamy, nie podam więc konkretnej ilości

dolcevitainmykitchen
jajka faszerowane pastą musztardową 150

natka pietruszki, szczypiorek wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i przekrawamy. Delikatnie wyjmujemy żółtka. Musztardę dokładnie rozcieramy ze śmietaną, miodem oraz żółtkami. Całość doprawiamy solą oraz pieprzem. Gotową pastą napełniamy połówki białek. Posypujemy posiekaną pietruszką lub szczypiorkiem

Domowy Smak Jedzenia
Pasta na kanapki - twaróg z wędzoną makrelą 187

pęczek dymki sól, kolorowy pieprz Sposób wykonania: Makrelę obieramy z ości. Wkładamy do miski, dodajemy ser oraz jogurt ze śmietaną. Rozdrabniamy widelcem. Dymkę kroimy w drobne kawałki. Wsypujemy do pasty. Doprawiamy solą i pieprzem. Delikatnie mieszamy

Qchnia po prostu
Pasta z ryby maślanej, oliwek i pomidora 164

zrobiłam z wędzonej ryby maślanej. Ryba jest bardzo delikatna w smaku i pyszna, jeśli jeszcze nie próbowaliście to zachęcam. Mały kawałek ryby a ile przyjemności dla podniebienia. Polecam gorąco. Pasta z ryby maślanej, oliwek i pomidora. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
PASTA Z CIECIERZYCY 204

Wydaje mi się, że ta pasta przypomina w smaku nieco tuńczyka, ale być może to tylko jakieś moje mylne skojarzenia ;) Czytaj więcej

Kasia Sarna
Curry z kurczakiem według indyjskiego przepisu 158

kawałeczki i wrzucić na patelnię. Przesmażyć lekko, tylko tyle żeby straciły kolor surowizny. Kurczaka nie można smażyć za długo bo będzie suchy. Wlać mleczko kokosowe, pomidory z puszki, dodać pastę curry i zagotować. Doprawić do smaku solą. Gotować 10 minut i gotowe. Gdyby było za gęste wlać trochę wody. Podawać z kluseczkami, ryżem, makaronem lub chlebkiem naan. Można obsypać posiekaną

Kuchnia Pokoleń
Pasta kanapkowa z portugalskich rybek carapau, smaczlliwki i quinoy 179

Miałam ochotę na jakąś pastę rybną, chyba odczuwam już po całej zimie deficyt witaminy D, więc otworzyłam puszkę tajemniczych rybek w oliwie z oliwek, którą kupiłam w portugalskim sklepiku. Nie mam pojęcia jak prawidłowo nazywają się po polsku, zatem zostałam przy ich nazwie z opakowania, może jakiś ichtiolog mnie poratuje i podpowie. Wyczytałam tylko w portugalskiej Wikipedii (o ile jest

Quinoa Raz!

Proponowane wyszukiwania