pewno chcemy to spożywać bo szkoda nam 20 minut na domowe przyrządzenie? Ja zrobiłam wersję bez dodatku ryżu, bo wolałam wykorzystać węglowodany na pieczywko do tej pasty. :) Tak to już jest, gdy człowiek cały czas formę buduję i musi liczyć się z ilością węglowodanów. 😏 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: -1 puszka tuńczyka -1 marchew -mała papryka -mała cebula -ząbek czosnku
Zdrowie i pysznie na talerzuPrawdziwie wiosenny przepis. Duża porcja świeżych warzyw i pyszne smarowidło do wszystkiego rodzaju pieczywa: ciabatty, krakersów, bagietek. Pięknie wyglada i dobrze smakuje. Inne pasty na chleb: tutaj i tutaj. Zapraszam: Wiosenne smarowidło: 150 g naturalny serek z ziołami 1 czerwona cebulka 3 łyżki wody 2 łyżki oliwy 4 łyżki białego wina 4 łyżki suszonych owoców: morele
dolcevitainmykitchenpiersi kurze oczyścić z błonek i tłuszczu. Każdą pierś przekroić na pół i w każdej naciąć w środku formując kieszonkę. Doprawić solą i pieprzem. Do każdej kieszonki włożyć pastę guacamole i kostkę sera. Zawinąć plasterkami boczku. Rozgrzać patelnię, położyć kawałki mięsa. Położyć tak mięso, żeby leżało na patelni od strony gdzie jest są końcówki boczku. Jak już będzie mocno przyrumienione
Kuchnia Pokoleńjelita. Na górze naciąć wzdłuż krewetki i wyciągnąć jelito. Wrzucić krewetki do miski, dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, pokrojone drobno chilli ( bez nasionek i błonek ), sok z cytryny, pastę curry, obsypać lekko solą. Wymieszać, przykryć i odstawić na godzinę do lodówki. Na półmisku rozrzucić umytą i osuszoną rukolę. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć kawałki sera na złoty kolor
Kuchnia Pokoleńpomagają zapobiec chorobom i zachować młodość. Makrela dostarcza dużo wartościowego białka i tłuszczów utrzymujących w dobrej kondycji mózg i nerwy. Przy okazji odsyłam do przepisu na przepyszną pastę z makreli LINK . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ⇨Wspomaga przemianę materii. Badania japońskich naukowców wykazały, że tłuszcze omega-3 dostarczone w diecie wpływają na rodzaj tkanki tłuszczowej magazynowanej w organizmie. Zmieniają "złe" białe
Zdrowie i pysznie na talerzuRzeszów zasypany po kolana, a my na czele z Gosią przywołujemy wiosnę. Moja dzisiejsza zielona propozycja to pasta twarogowa ze zmiksowaną rukolą i zielonym groszkiem. Możecie ją zajadać z pieczywem, w naleśnikach i jeszcze w jeden sposób, o którym napiszę za jakiś czas na swoim blogu... Składniki: 2/3 szklanki ugotowanego groszku spora garść rukoli kostka twarogu ząbek czosnku ew. śmietana
Czerwień i błękitodpuszcza to mam przepis na sycąca zupę z soczewicy. I choć wydaje się, że będzie mało ciekawa w smaku, to muszę Wam powiedzieć, że nic bardziej mylnego. Dodatek pasty curry sprawi, że zupa będzie miała "pazur". Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieJajka faszerowane Zbliża się Wielkanoc, a jak wiadomo na świątecznym stole muszą zagościć jajka. Moja dzisiejsza propozycja to jajeczka faszerowane pyszną pastą złożoną z żółtek, szynki, rzodkiewek, szczypiorku, chrzanu i majonezu. Te smaki rewelacyjnie się uzupełniają, a jajeczka wykonane w ten sposób pięknie wyglądają na stole. Polecam! Składniki: 6 jajek 10 dkg szynki 4 rzodkiewki pół pęczka szczypiorku
Blog z Apetytemoknami wiosna, a święta już za niedługo .. Ale ten czas leci ! Kolejny przepis tym razem na wytrawną przystawkę. Prosta i szybka pasta z jajek i pieczarek ze świeżym koperkiem lub szczypiorkiem Można serwować ją na świeżym pieczywie lub np. nafaszerować nią jajka SKŁADNIKI: 5-6 dużych pieczarek 4 jajka 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka
Marcepanowa kuchniaskładniki: 150 g pestek słonecznika 1 papryka czerwona 60 g koncentratu pomidorowego 2 łyżki oleju słonecznikowego 1/2 łyżeczki curry 1/2 łyżeczki soli wykonanie: Słonecznik zalewamy wodą
Domowy Smak Jedzeniamusiało być błyskawiczne w przygotowaniu. Nawet weekendy pomimo wolnego od pracy stanowiły czas na załatwianie wielu różnych spraw. W sobotni poranek na naszym stole pojawiła się dobrze znana pasta jajeczna, a to za sprawą jajek których ugotowałam specjalnie więcej. Połączyłam je standardowo z jogurtem, przyprawami oraz kawałkami suszonych pomidorów. Jak zwykle wyszło pysznie! Składniki: 4 jajka ugotowane na twardo
Życie ze smakiemNiedawno oglądałam program krajoznawczy i wpadł mi w oko przepis na humus. No i oczywiście zrobiłam, chociaż humus jest już na blogu ( przepis tutaj ). Ma ciekawy smak, który nadaje pasta sezamowa Tahini. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieprzekrawamy na pół, usuwamy pestkę i łyżką wyjmujemy ze skóry miąższ. Szczypior szatkujemy na małe kawałki. Makrelę, awokado i biały ser łączymy ze sobą i rozgniatamy widelcem. Dodajemy szczypior. Pastę skrapiamy sokiem z cytryny i doprawiamy do smaku solą i pieprzem
Qchnia po prostuRewelacyjna pasta do kanapek, tostów na bazie zdrowych, naturalnych produktów połączonych z wyczuwalnym aromatem cytrusów. Idealnie sprawdza się również do przygotowania imprezowych przekąsek. Składniki: 400g mrożonego zielonego groszku 150g orzeszków ziemnych niesolonych 80g parmezanu lub innego sera żółtego 50g świeżej bazylii 4 ząbki czosnku 80ml oliwy sok z połowy cytryny sok z połowy limonki świeżo zmielony pieprz sól morska Wykonanie
Szalona Kuchnia EwelinyKolejna propozycja na kanapeczki ,tym razem pasta z pieczarek,polecam do wędlinki,ogóreczka kiszonego-polecam Składniki: 500 g pieczarek 4 jajka 1 łyżka oleju garść natki pietruszki pieprz 2-3 łyżki majonezu pół łyżeczki musztardy serek topiony 100 g Przygotowanie: Pieczarki umyć (ja nie obieram) i zetrzeć na tarce,podsmażyć na oleju na złoto,wystudzić.Jajka ugotować,obrać
Swojskie jedzonko