pasta - 17303 przepisów (strona:543/1154)

Pasta z makreli z anchois 138

Pyszna pasta z makreli z dodatkiem filetów z sardeli, kiszonego ogórka i czerwonej cebuli będzie smacznym daniem na śniadanie lub kolację. Składniki: 180-200g makreli 2 filety z sardeli (anchois) 3 średnie ogórki kiszone czerwona cebula pół pęczka szczypiorku 2 łyżki majonezu czarny pieprz, ostra papryka Sposób przygotowania: Ogórki i cebule kroimy w kostkę. Szczypiorek i anchois drobno siekamy

Pyry na Gaz
Pasta jajeczna z wędzonym łososiem 111

Szczególnie teraz zimą bywają one monotonne. Wcale tak być nie musi,bo przecież z prostych produktów można stworzyć coś smacznego.   Wystarczy ugotować jajka,dodać kilka składników i pasta gotowa . Szybko i smacznie.  3 ugotowane jajka 100 g wędzonego łososia 1/2 małej czerwonej cebuli 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku 1 łyżka majonezu świeżo mielony pieprz Jajka zetrzeć na tarce

Kolorowa kuchnia Elki
Domowa nutella 172

pocieramy w rękach dzięki temu skórka łatwo zejdzie). Nie dodajemy orzechów ze skórkami bo nutella będzie gorzka). Obrane orzechy wkładamy do malaksera i miksujemy na płynną i bezgrudkową pastę.  Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Jeszcze lekko ciepłą czekoladę dodajemy do malaksera razem z pozostałymi składnikami. Miksujemy do uzyskania gładkiego kremu. Przekładamy do słoiczka i odstawiamy do stężenia. Ja swoją

Gotuj z Mąką
Sałatka z jajek i awokado 158

publikować. Odcięcie od internetu i brak kuchni, zrobiły swoje. Na początek prosta sałatka z jajek i awokado. Najsmaczniejsza w dniu przygotowania. Świetnie sprawdza się i jako sałatka, i jako pasta do chleba. Polecam na chrupiących grzankach! składniki 4 jajka 1 awokado 2 - 3 łyżki szczypiorku 5-6 listków bazylii 2 łyżki majonezu łyżka oliwy sok z 1/2 cytryny sól, pieprz

Stare Gary
Paprykarz „bydgoski” 136

przygotowaniu gołąbków zostało mi trochę nadzienia mięsnego. W padłam na pomysł, aby przygotować z niego trochę "oszukane" gołąbki, ale niestety zaczęły się rozpadać podczas smażenia. Zamiast gołąbków powstała pyszna pasta / dodatek do pieczywa, bardzo podobna do tradycyjnego paprykarza. Paprykarz „bydgoski” Przygotuj miski, patelnię, nóż i deskę do krojenia, garnek, sitko, łyżkę, łopatkę do mieszania, łyżeczkę. Przygotuj składniki

blog.moje-pasje.info
Kremowy sos z pieczonej papryki 173

dodaną w postaci nowego, bardzo smacznego przepisu! Jak już bierzecie w obroty paprykę, to warto jej upiec troszkę więcej! Można jej użyć do wspomnianej wcześniej zupy krem, jak i pasty ze słonecznika ! Pieczona papryka rządzi! Artykuł Kremowy sos z pieczonej papryki pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna

Blendman
PASTA Z AWOKADO 163

Klasyczna pasta z awokado wzbogacona o owoc granatu Czytaj więcej

Kasia Sarna
Czerwone pesto z suszonych pomidorów 132

migdałowe i ser. Wszystko lekko solimy. Dodajemy olej z zalewy z pomidorów suszonych i zaczynamy miksować. Całość rozdrabniamy stopniowo dodając oliwę z oliwek, aż uzyskamy pożądaną gęstość i jednolitą pastę. Gotowe pesto przekładamy do słoiczka, wierzch zalewamy oliwą z oliwek, zakręcamy i przechowujemy w lodówce kilka dni. Takie pesto najlepiej smakuje z gorącym, świeżo ugotowanym al dente makaronem, posypane dużą

PatiGotuje
Pasta z makreli z cebulką i ogórkiem 122

świeżą lub ewentualnie wędzoną, na samym końcu dopiero z puszki w ostateczności. Przypominam również, że ryba zawiera ości, na które trzeba będzie poświęcić parę minut przy przygotowywaniu.  Taka pasta jest doskonałym śniadaniem lub kolacją z dodatkiem pełnoziarnistego chlebka. Do tego obowiązkowo jakieś warzywko do swojej porcji i pełnowartościowy posiłek gotowy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: -1 makrela świeża lub wędzona

Zdrowie i pysznie na talerzu
Smalec z fasoli z cebulą i chrupiącymi skwarkami z kaszy gryczanej 124

przyznam, że gdy go robię - znika w oka mgnieniu. To propozycja nie tylko dla miłośników fasoli, osób będących na diecie wegańskiej, ale dla wszystkich, którzy uwielbiają smalczyk i smaczne pasty do chleba. Pychota! 1 puszka fasoli białej 1 cebula 2-3 łyżki prażonej cebulki (opcjonalnie) 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka majeranku (jak ktoś lubi) sól i pieprz Dodatkowo:  olej

Di gotuje
makrela wędzona do pieczywa... 123

ogórek kiszony, cebulę białą pokroić w drobną kostkę i wsypać do ryby dodać świeżo mielony czarny pieprz, wlać odpowiednią ilość oleju rzepakowego wszystko widelcem dobrze rozgnieść, połączyć składniki na pastę schować do lodówki na godzinę, aby smaki się przegryzły, podać z ciemnym pieczywem i posypać szczypiorkiem - makrela wędzona to samo zdrowie, bardzo często jemy w różnych wersjach smakowych z różnymi

W Mojej Kuchni Lubię
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem 138

Klasyczna prosta pasta kanapkowa z gotowanych jajek. Szybka w przygotowaniu, a cieszy podniebienie. Składniki (6 porcji) -5 jajek -kilka gałązek szczypiorku -2 łyżki majonezu -sól, pieprz Przygotowanie Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Szczypior drobno posiekać. Wymieszać z jajkami. Dodać majonez, doprawić solą i pieprzem. Schłodzić. Wartość energetyczna (1 porcja) Energia: 107,4 kcal Tłuszcz

Zielona Kuchnia
Makaron z pomidorkami i pesto bazyliowym 278

Większość przepisów na makarony pochodzi z Włoch, jednak wiele przepisów przeszło spore modyfikacje. Tym razem postanowiliśmy przygotować zdrowy makaron z pomidorkami i pesto bazyliowym. Ten makaron

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pasta jajeczna z porem (bezglutenowa) 166

Przedstawiam przepis na najprostszą pastę na chleb, oczywiście bezglutenową i do chleba bezglutenowego . Ale można też ją jeść prosto z talerzyka. Prosta i smaczna. W przepisie występuje majonez i ketchup, oczywiście jedno i drugie w formie bezglutenowej jest do zdobycia w sieci albo bezpośrednio do kupienia w dobrze zaopatrzonych sklepach. Serdecznie polecam :-) [przepis dostałam od mojej bardzo miłej sprzedawczyni dobrych

Kawa z mlekiem
pasta z awokado 190

Pyszna prosta pasta. Podaje składniki na porcje dla jednej osoby 1 dojrzałe awokado 1/5 papryki czerwonej sól kilka kropli soku z cytryny Awokado rozciąć na pół wyjąć pestkę i wyjąć miąższ. Przełożyć do miseczki i miąższ zmiażdżyć widelcem. Paprykę umyć i pokroić w drobną kosteczkę. Dodać do awokado. Posolić i dodać kilka kropli soku z cytryny.Wymieszać wszystko. Smacznego

cukrem pudrem posypane