Większość przepisów na makarony pochodzi z Włoch, jednak wiele przepisów przeszło spore modyfikacje. Tym razem postanowiliśmy przygotować zdrowy makaron z pomidorkami i pesto bazyliowym. Ten makaron
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Przedstawiam przepis na najprostszą pastę na chleb, oczywiście bezglutenową i do chleba bezglutenowego . Ale można też ją jeść prosto z talerzyka. Prosta i smaczna. W przepisie występuje majonez i ketchup, oczywiście jedno i drugie w formie bezglutenowej jest do zdobycia w sieci albo bezpośrednio do kupienia w dobrze zaopatrzonych sklepach. Serdecznie polecam :-) [przepis dostałam od mojej bardzo miłej sprzedawczyni dobrych
Kawa z mlekiemPyszna prosta pasta. Podaje składniki na porcje dla jednej osoby 1 dojrzałe awokado 1/5 papryki czerwonej sól kilka kropli soku z cytryny Awokado rozciąć na pół wyjąć pestkę i wyjąć miąższ. Przełożyć do miseczki i miąższ zmiażdżyć widelcem. Paprykę umyć i pokroić w drobną kosteczkę. Dodać do awokado. Posolić i dodać kilka kropli soku z cytryny.Wymieszać wszystko. Smacznego
cukrem pudrem posypaneDanie pyszne, zjedzone w błyskawicznym tempie. Krewetki wyłożyć na durszlak i przelać wodą, odstawić do osuszenia. Do miski dodać pastę curry, posiekane obrane ząbki czosnku, posiekaną natkę pietruszki ( 1/3 natki pietruszki zostawić do posypania na koniec), miąższ z mango,sok z cytryny,potarty imbir, wlać mleczko kokosowe. Wszystko dokładnie wymieszać. Dodać osuszone krewetki, wymieszać i zostawić na godzinę. Na patelnię
Kuchnia Pokoleńdodać pokrojoną drobno cebulkę. Smażyć na małym ogniu aż cebulka zmięknie około 3 minut. Dodać posiekany drobno czosnek, smażyć chwilkę, mieszając. Wlać wino i smażyć aż wino wyparuje. Dodać pastę curry i gotować chwilkę. Wlać wodę, dodać pokrojone drobno ziemniaki i gotować aż ziemniaki zmiękną. Doprawić solą i delikatnie świeżo mielonym pieprzem. Następnie dodać mleczko kokosowe i śmietanę. Łososia umyć
Kuchnia Pokoleńgarnka wlać oliwę obsmażyć cebulkę na złoty kolor. Dodać piersi kurze pokrojone w małe kawałki. Dodać posiekane ząbki czosnku, chilli oczyszczoną z pestek i pokrojoną drobno, paprykę wędzoną, curry pastę,kurkumę, trawę cytrynową, pieczarki pokrojone w plasterki. Wymieszać i smażyć chwilkę. Do garnka wlać pomidory z puszki, wywar z kurczaka. Dodać bambusa pokrojonego w paski, kukurydzę. Gotować zupę 10 minut
Kuchnia Pokoleńłyżki oleju rydzowego Przygotowanie : Migdały mielimy w mlynku do kawy. Pozostałe składniki blendujemy, tak by zostały grudki. Dodajemy migdały. Możemy użyć jako pasty na kanapki lub podać z makaronem. Najlepiej smakuje po kilku godzinach w lodówce
Szkrab Je SamCoś nowego na kanapki-proszę bardzo -pyszna pasta kanapkowa tym razem z wędzonego boczku mniam.... polecam gorąco bo przepis jest bardzo prosty Składniki: 700 g boczku surowego wędzonego 8 jaj 2 łyżeczki musztardy 1 cebula sól pieprz Przygotowanie: Boczek gotujemy w wodzie do miękkości,jajka gotujemy na twardo,studzimy i obieramy. Boczek po wystygnięciu rozdrabniamy blenderem
Swojskie jedzonkocebulka zmięknie. Następnie dodać czosnek, paprykę, chilli, pieczarki, smażyć aż warzywa zmiękną. Teraz już dodać kawałki mięsa i smażyć aż mięso straci kolor surowizny. Dodać pomidory z puszki, pastę curry, sos sojowy. Dodać tyle wody żeby uzyskać odpowiednią konsystencję sosu. Zagotować i doprawić do smaku solą. Gotować na małym ogniu 10 minut. Posypać potarty serem, ale nie jest to konieczne
Kuchnia PokoleńCzyli coś czym zajadałam się w Kopenhadze. Bardzo prosta pasta do pieczywa, zarówno na śniadanie jak i na wynos do pracy Czytaj więcej
Pasja tworzeniaTuńczyk z puszki może generalnie super zdrowy nie jest, ale czasami warto go wykorzystać do sałatek lub past. Duża zaleta takiej sałatki to jej szybkie przygotowanie i składniki ,które raczej w każdym domu mamy pod ręką. SKŁADNIKI 2 puszki tuńczyka w zalewie własnej 4 średnie ogórki kiszone 6 jajek 2 średnie cebule 10 dag sera żółtego ( dowolny
W kuchennym oknie EwyTrzymając się mojego motta,że wiem co jem gdy wykonam sama zrobiłam kolejną pastę do pieczywa. Wzięłam w obroty wędzonego morszczuka i oto co powstało ok 200 g wędzonego morszczuka (waga po obraniu) 2 jajka ugotowane na twardo 1 średnia czerwona cebula 2 łyżki majonezu sól świeżo mielony pieprz 2 łyżki posiekanego szczypiorku Morszczuka starannie obrać z ości
Kolorowa kuchnia Elkizgęstnieje. Ryż ugotować al dente, odcedzić, dodać do warzyw, wymieszać. Makrelę dodać do warzyw z ryżem, całość doprawić, wymieszać. Po wystudzeniu przechowywać w lodówce. Paprykarz można zapasteryzować: pastą wypełnić słoiki, zakręcić. Słoiki pasteryzować na mokro 30 minut. Smacznego
Obiad gotowyProsty przepis na pastę kanapkową, której głównymi składnikami są wędzona makrela i twaróg. Z dodatkiem szalotki, kaparów i koperku. Z odrobiną musztardy i soku z cytryny dla zaostrzenia smaku. Doprawiona solą, pieprzem oraz słodką, czerwoną papryką w proszku. Najlepiej smakuje na tostowanym pieczywie. Polecam na codzienne śniadanie. SKŁADNIKI / 4 porcje 1 wędzona makrela 100 g twarogu 1 łyżka jogurtu
cool and mintykanapki, na krakersy jako przekąska. Zdrowy pomysł na śniadanie, podwieczorek, przegryskę w ciągu dnia na bagietkę. Taką pastę podaję najczęściej na chrupiących grzankach, dekoruję czymś świeżym zielonym i serwuję! Składniki: 3 dojrzałe awokado 100 g koziego sera łyżeczka mielonych orzechów włoskich kilka kropel soku z cytryny do smaku: sól, pieprz, papryka słodka i ostra Przygotowanie: 1. Awokado obieram
Zasmakuj Kuchni