Idealna na pożywne śniadanie, pasująca do różnego rodzaju pieczywa. Co takiego? Otóż pasta kanapkowa. Jajeczna. Dawno nie przygotowywałam nic "do chleba", więc pomyślałam o połączeniu jajek, szprotek i cytryny. Efekt rewelacyjny. Składniki -4 jajka -puszka szprotek w oleju -skórka starta z dużej cytryny -1 łyżka majonezu -pół pęczka szczypiorku -sól, pieprz Przygotowanie Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, drobno pokroić
Zielona KuchniaPyszne pasty na kanapki,tym razem bez mięsa-Zobaczcie jakie to proste,dynia,bakłażan,brokuł i paluszki krabowe-zapraszam na filmik z przepisem
Swojskie jedzonkoDzień dobry :-) Może nie wygląda, ale dla mnie smakuje rewelacyjnie. Pasta z pieczonych warzyw wg Agnieszki Maciąg, którą ja bardzo polubiłam. Znajdziemy w niej bakłażana, czerwoną paprykę czosnek, szalotki, oliwę, zioła prowansalskie i tradycyjnie sól, pieprz do smaku. Przepis pochodzi z książki "Smak życia". Polecam i miłego dnia życzę :-) Składniki: 1-2 średniej wielkości pokrojone bakłażany 3-4 czerwone papryki
kruche babeczkisłoikach. Tę sałatkę robimy w rodzinie od chyba już dziesiątków lat. Nadają się do niej wszelkie grzyby leśne poza opieńkami, które wymagają innej obróbki. Świetnie nadaje się jako pasta do pieczywa. Składniki : duży durszlak oczyszczonych grzybów 0,5 kg cebuli 0,5 szklanki oleju szklanka wody 3 łyżki koncentratu pomidorowego 3 łyżki cukru 1 łyżka soli 5 łyżek octu
Weekendy w domu i ogrodziePasta, którą robi się w kilka minut - wystarczy składniki dobrze rozgnieść widelcem, doprawić do smaku i gotowe. Idealna do świeżego pieczywa - na zdjęciach domowe bułeczki z przedziałkiem, świetnie smakuje podana z posiekanym szczypiorkiem. Przepis pochodzi ze strony Everyday Delicious i serdecznie go polecam :) P.S. A może samodzielnie uwędzicie pstrągi tak jak ja? To jest dopiero smak :) Składniki
Kocham..lubię..gotuję..pomagają zapobiec chorobom i zachować młodość. Makrela dostarcza dużo wartościowego białka i tłuszczów utrzymujących w dobrej kondycji mózg i nerwy. Przy okazji odsyłam do przepisu na przepyszną pastę z makreli LINK . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ⇨Wspomaga przemianę materii. Badania japońskich naukowców wykazały, że tłuszcze omega-3 dostarczone w diecie wpływają na rodzaj tkanki tłuszczowej magazynowanej w organizmie. Zmieniają "złe" białe
zdrowo i aktywniepewno chcemy to spożywać bo szkoda nam 20 minut na domowe przyrządzenie? Ja zrobiłam wersję bez dodatku ryżu, bo wolałam wykorzystać węglowodany na pieczywko do tej pasty. :) Tak to już jest, gdy człowiek cały czas formę buduję i musi liczyć się z ilością węglowodanów. 😏 Wartość odżywcza: 290 kcal B 26 g W 19 g T 12 g Składniki
zdrowo i aktywniePieczarki i paprykę kroimy w kostkę, a następnie dusimy pod przykryciem. 3. Ostudzone warzywa wrzucamy do blendera razem z twarogiem, dodajemy przyprawy wedle uznania i rozdrabniamy do konsystencji pasty. Wypełniamy naleśniki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartości odżywcze: 956 kcal
zdrowo i aktywnieżółty 80-100g Majonez 2 łyżeczki Musztarda 1 łyżeczka Kiełki brokuła do ozdoby Jajka ugotować na twardo. Obrać ze skorupki. Pokroić w drobną kosteczkę lub zmiksowa The post Pasta jajeczna z serem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeDomowy pasztet drobiowy z wątróbką – bez pieczenia, więc można by rzec, że raczej pasta z wątróbki , czy jak to woli smarowidło z wątróbki drobiowej. Pasztet ten nie wymaga pieczenia, a więc jest dość szybki w wykonaniu i idealnie nadaje się d The post Domowy pasztet drobiowy z wątróbką appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeKurczak z warzywami i koperkiem to bardzo szybkie i smaczne danie. Najlepiej przygotować je w sezonie, kiedy możemy dostać świeżą paprykę, świeżą cukinię i pachnące soczyste
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Zestaw moich ulubionych i najpopularniejszych past na kanapki,absolutnie obowiązkowe w mojej lodówce.Pyszne i proste do zrobienia,zobaczcie również filmik jak je zrobić
Swojskie jedzonkomargin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Świetna pasta do kanapek. Do tego w łapę ogórek małosolny…i wystarczy ;) Składniki: 800 g wędzonego dorsza 2 jajka 1 mała cebula 2 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie: Normal
R'n'G KitchenSzybka i łatwa pasta na kanapkę z jajkiem, śledziem w sosie pomidorowym, ogórkiem małosolnym oraz cebulą. Składniki: śledź w pomidorach - 1 opakowanie, 4 duże jajka, 1/3 dużej cebuli, duży ogórek małosolny, sól, pieprz Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. Kroimy w kostkę. Śledzia rozdrabniamy. Cebulę oraz ogórka kroimy w małą kosteczkę. Wszystkie składniki razem mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem
Lena Gotuje