pasta - 16803 przepisów (strona:530/1121)

Pasta z łososia 119

Pewnie nie raz zastanawialiście się zo zrobić z kawałkiem łososia,  który została z obiadu. Nic więc trudnego, można z niego    w szybki sposób wyczarować pyszną pastę na kanapki.  Składniki: 200 g łososia 2 jajka 1/4 pęczka szczypioru łyżka posiekanych kaparów majonez/jogurt naturalny sól, pieprz Łosoś (u mnie pieczony, który został z obiadu) pokroić w bardzo drobną

magiczna kuchnia Kasi
Pasta jajeczna z serem feta 263

Pyszna alternatywa dla typowej pasty jajecznej. Zdrowa, ciekawa i smaczna. Zajadam się nią już od pewnego czasu. Z domowych chlebem razowym i świeżą natką pietruszki to poezja.  Składniki: 3 jajka 1/3 kostki sera feta półtłustego 1 łyżka jogurtu naturalnego Pieprz czarny Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. Przelewamy zimną wodą i obieramy ze skorupki.  Kroimy w drobną kosteczkę

Czarnawisienka
Makaronowa przygoda prosto z Włoch 122

Włochy to kraj słynący z pysznej, prostej, opierającej się na świeżych produktach kuchni. Nie od dziś wiadomo, że to właśnie tam zjemy najlepszy makaron, pizzę z

COOKMAGAZINE
SPAGHETTI BOLOGNESE – najlepszy przepis! 122

wakacje miałam spędzić w ukochanym Rzymie, ale tak się złożyło, że spontanicznie wyjechałam do Grecji. Tak więc nie udało mi się usiąść w przytulnej włoskiej knajpce, żeby zjeść pyszną pastę, ale równie pyszną przygotowałam w swojej kuchni. Dziś zapraszam Was na Spaghetti Bolognese – klasyczne, na czerwonym winie, z dobrym mięsem, pomidorami pelatii i aromatycznymi przyprawami – takie jak robię

Ostra na Słodko
Knedle ze śliwkami 122

ziemniaków ugotowanych dzień wcześniej 3 jajka mąkę pszenną (około 1,5 szklanki) 15 śliwek 1 kwaskowate jabłko garść dowolnych orzechów 1 łyżkę brązowego cukru 1 łyżkę miodu łyżeczkę pasty waniliowej lub ziarenka z jednej laski wanilii ½ łyżeczki przyprawy do piernika. Ugotowane ziemniaki przepuszczamy przez praskę, dodajemy do nich jajka oraz mąkę, wyrabiamy miękkie i zwarte ciasto, które łatwo będzie łatwo

ladykitchen
Baba ghanoush 182

Tradycyjny, arabski dip z opiekanego bakłażana z dodatkiem sezamowej pasty... Artykuł Baba ghanoush pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Wegetariańskie przysmaki - 25 smacznych przepisów bez mięsa 143

ciasto z kaszy gryczanej i jabłek Hummus z burakami Kapusta Babci Halinki Kasza jęczmienna z boczniakami Orzechowa kasza bulgur z jabłkiem i truskawkami Papryka faszerowana kaszą gryczaną i warzywami Pasta z soczewicy i liści rzodkiewki Pełnoziarniste fusilli z pesto z rukoli Pęczotto ze świeżymi kurkami Placek jaglany z borówkami Pieczarki z dymką i szczypiorem z patelni Pieczona jaglanka z suszonymi

My Chcemy Jeść
PROJEKT ŚNIADANIE: Domowy krem czekoladowy z daktyli 104

namaczaj je przez ok. 3-4h. 2. Namoczone daktyle odsącz z wody. 3. Dodaj do nich kakao i mleko i miksuj/ blenduj tak długo, aż uzyskasz konsystencję pasty/ kremu. 4. Jeśli jednak krem będzie za mało słodki możesz dosłodzić go odrobiną miodu. 5. Gotowy krem przełóż do słoiczka- przechowuj w lodówce. Smacznego

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Smalec z fasoli 168

kanapki wpadł mi w oko przepis na wegański smalec z fasoli. Już sama nazwa intryguje: jak to smalec z fasoli? Kierowana ciekawością wypróbowałam go i jestem bardzo pozytywnie zaskoczona, pasta naprawdę smakuje jak smalczyk, głównie dzięki podsmażonej cebulce, jabłku i majerankowi. Zasmakowała również mojemu mężowi, który jest większym mięsożercą niż ja. Także jeśli jeszcze nie jedliście smalcu z fasoli

Simply Food
Bezglutenowe pierogi z jagodami 91

obowiązkowo do zrobienia latem :) Delikatne i pyszne. Ciasto jest elastyczne, sprężyste. Ciasto jest łatwe do wyrobienia i jędrne po ugotowaniu. Do pierogów używam zawsze niezawodna mieszankę Nutrifree Mix per pasta fresca - bez wątpienia to najlepsza maka do wszelkiego rodzaju pierogów, klusek, makaronów i naleśników. Pierogi z jagodami wyszły przepyszne - koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: 300 g mixu do makaronów i pierogów Nutri

Kuchnia bezglutenowa
Wieniec drożdżowy z pomidorowym pesto 156

rustykalny i pyszny wieniec drożdżowy... zobaczcie sami! :) Wspominałam wcześniej, iż do zrobienia pesto (przepis tutaj: klik ) będzie Wam potrzebny ketchup bardzo dobrej jakości - jest to warunek konieczny, aby Wasza pasta była wyśmienita. Ze swojej strony polecam bardzo ketchupy firmy Ogródek Dziadunia ( klik ), od których "uzależniła się" cała nasza rodzina. Właściwie od czasu gdy posmakowaliśmy je po raz pierwszy, w naszym

Garniec Magalie
Pasta jajeczna Thermomix 134

Pasta jajeczna - wykonanie thermomix Składniki :  30-40 dkg cebuli przekrojonej na pół  6 jajek ugotowanych na twardo  2 łyżki majonezu  1-2 łyżka świeżego koperku (opcjonalnie)  1 szczypta pieprzu  1 łyżeczka soli ziołowej  2 łyżeczki łagodnej musztardy  Wykonanie :  Do naczynia miksującego włożyć cebulę przekrojoną na pół , rozdrobnić 3 sekundy , obrót

Aromatyczne Podróże
Pasta kanapkowa z cukinii 156

Cukinia w tym roku bardzo ładnie obrodziła więc postanowiłam z nią poeksperymentować padło na pastę kanapkową która równie dobrze może być vege bigosem, gdyż smakuje niemalże identycznie. Na podkręconą bigosową wersję przyjdzie jeszcze pora, ale jeżeli szukasz innych inspiracji z wykorzystaniem cukinii zapraszam do pozostałych przepisów: Zapiekanka serowa z cukinii Sałatka z cukinii z marchewką Ananasy z cukinii Cukinia

Pychotkaaa
Pasta z makreli, koziego sera i jajek 140

świeże poranne bułeczki. Makrela sama w sobie jest bardzo smaczna i zdrowo tłuściutka, ale po dodaniu do niej kilku składników i zmiksowaniu staje się jeszcze bardziej magiczna w smaku. Pasta jest bardzo aromatyczna, dzięki dodaniu ziół, koziego sera i ketchupu (oczywiście tego bardzo dobrego jakościowo). Pamiętajcie o tym, gdyż jakość składników ma znaczenie i zawsze wpływa na jakość smaku. Składniki

Zasmakuj Kuchni
Pasta jajeczna z żółtym serem 154

Myślę, że po przygotowaniu tej pasty już nigdy nie skuszę się na sklepowy gotowiec. Jest naprawdę smaczna i co ważne dobrze doprawiona. Polecam na śniadanie, na świeżym pieczywie smakuje najlepiej:). 6 jajek L 1/2 pęczka szczypiorku 3 łyżki majonezu 2 łyżeczki ostrej musztardy 2 łyżeczki chrzanu 50g sera typu cheddar sól, pieprz 1. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, wraz

Szefowa kuchni