pasta - 17303 przepisów (strona:547/1154)

Pasta z wędzonej makreli 162

ości i rozdrobnić. Jajka rozgnieść widelcem,cebulę i ogórka drobniutko pokroić. Wymieszać razem rybę,jajka,cebulę,ogórek, majonez i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Stosować do smarowania pieczywa. Pasta doskonale smakuje posypana świeżym koperkiem

Kolorowa kuchnia Elki
Makaron tagliatelle ze szpinakiem i włoskim salami spianata 287

mierzyliśmy naszego tagliatelle , bo bardziej skupiliśmy się na tym, z czym je podamy. Padło na włoskie, pikantne salami, a w połączeniu ze szpinakiem i śmietanką, otrzymaliśmy przepyszną pastę :) SKŁADNIKI: Na obiad dla 2 osób. 250 g makaronu tagliatelle 2 łyżki oleju 200 g liści szpinaku (może być mrożony) 2 ząbki czosnku 100 g włoskiego salami spianata 50 g suszonych pomidorów

W kuchni Katie
Kanapeczki jajeczno tuńczykowe 136

wystudzone jajka obieramy i kroimy w plastry , i przekładamy na nasze wcześniej posmarowane masłem kromki chleba . Jak wszystkie kanapki mamy z jajkiem , na każdą z kanapek , po łyżce wykładamy pasty z tuńczyka , i gotowe , możemy podawać nasze kanapki

Mój Smak
Pasta jaglano-brokułowa 117

całość wystudzić. Połączyć  z obranym i posiekanym  czosnkiem oraz cebulą dymką, dodać kanapkowy serek, wlać śmietankę, doprawić do smaku solą oraz pieprzem, zmiksować blenderem do uzyskania konsystencji pasty.  Schłodzić, podawać na bułeczce czy chrupkim pieczywie. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Pasta z makreli, jajek i sosu tatarskiego 140

Przepyszna, kremowa konsystencja pasty sprawia, że idealnie rozsmarowuje się na pieczywie, cudownie smakuje. Świetny pomysł na oryginalne śniadanie lub kolację. Jeśli chcemy jeszcze więcej witamin dodajcie coś od siebie, to co akurat macie w domu. Mogą to być świeży koperek, zielony ogórek, pomidorek, liść sałaty, rukoli, a nawet cienki krążek cebuli... Smacznego:) Składniki: 1 większa makrela wędzona obrana

Zasmakuj Kuchni
PASTA Z TUŃCZYKA Z CZARNĄ SOLĄ 137

SKŁADNIKI: Pasta 150 g tuńczyka kawałki np. W oleju 2 ogórki konserwowe 2 jajka na twardo 1 szalotka Sos 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu Sól czarna (może być dowolna) Pieprz PRZYGOTOWANIE:  Jajka obieram a następnie rozgniatam widelcem. Ogórka drobno siekam a następnie dodaję do jajka. Szalotkę obieram i kroję w kostkę. Tuńczyka odcedzam i dodaję do pozostałych produktów

Gotowanie Patki
Pasta z szynki 152

sól, pieprz do smaku Jajka z szynką zemleć  lub zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać miękkie masło, musztardę,  sól, pieprz. Wszystko dokładnie utrzeć do uzyskania konsystencji pasty. Jeżeli szynka jest dość słona, możemy pominąć dodawanie soli. Podawać z pieczywem, dowolną zieleniną i warzywami

Kulinarne przemyslenia
Tahini – domowa pasta sezamowa 266

Tahini – pasta na bazie nasion sezamu używana do przygotowywania wielu potraw. W krajach Bliskiego Wschodu tahini robione jest z lekko podprażanych nasion sezamu – podobnie zrobimy my. Sezam Oliwa lub olej o neutralnym smaku Sezam podprażamy na patelni. Jeżeli mamy mniejszą patelnię, lub dużo sezamu, podzielcie go na części. To prosta, lecz ważna czynność. Jeśli sezam przypalimy, będzie gorzki. Podsmażamy

MarcinChef
Pasta z sera białego i papryki - na kanapki 294

białe chude i odtłuszczone mimo tego, iż zawierają znikomą ilość tłuszczu, to również pozbawione są witamin rozpuszczalnych w tłuszczach - szczególnie witaminy D. Po prostu wybierajmy sery półtłuste :) 100 g pasty na kanapki z twarogu, papryki i suszonych pomidorów dostarcza około 121 kcal, 11 g białka, 5,5 g tłuszczu, 9 g węglowodanów oraz 1,7 g błonnika pokarmowego. SKŁADNIKI: Porcja

W kuchni Katie
Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami i owczym serem 129

Wyrazista w smaku pasta jajeczna z suszonymi pomidorami i twardym serem pecorino romano. Jest to oryginalny dodatek do pieczywa na śniadanie, polecam! Składniki: 5 jajek 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 3 suszone pomidory w zalewie olejowej 1 czerwona cebula 1 ząbek czosnku 50 g owczego sera pecorino romano 1 łyżka majonezu 1 łyżka śmietany 18% sól i pieprz

Wanilia i Kardamon
Hummus z mango i kokosem 137

kokosie robimy dziurkę, wodę z kokosa przelewamy do miski. Miąższ z kokosa ścieramy na tartce, 2 łyżki płatków dodajemy do pozostałych składników.  Całość miksujemy na pure, dodajemy pastę, sok z cytryny i przyprawy, mieszamy.  SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Karminadle ze kurōm i kaszōm (Klopsiki drobiowe z kaszą) 128

łeżka czubrycy (kebyjście ji niy mieli, to mogecie tyż dać np. ziela prowansalske, bydzie smakowało inakszy, ale przeca my sie niy bojymy eksperymyntōw przi warzyniu 17 ) 1 łeżeczka pasty paprykowyj (moge być tyż łeżeczka papryki suszōnyj, yno, żeby niy bōła za ôstroł 18 ) tarto bōłka sōl i pieprz ôlyj do pieczynia (a nojlepi, kebyjście mieli kokosowy, bo je nojzdrowszy

Chop w kuchni
Szybka zupa pomidorowa o odrobinie innego smaku 115

dodać masło, roztopić. Cebulę i ząbki czosnku obrać i pokroić drobno.Dodać do garnka i obsmażyć na blado złoty kolor. Uważać żeby nie przypalić, ma być tylko zarumieniona. Dodać pastę harissa i pokrojony w cienkie paski schab,marchewki pokrojone w małą kostkę, wymieszać. Smażyć aż schab straci kolor surowizny. Wlać pomidory z puszki, wywar warzywny.Dodać ciecierzycę z puszki. Dokładnie

Kuchnia Pokoleń
Hummus paprykowy z suszonymi pomidorami 117

połowy limonki 1/2 łyżeczki kuminu 1 ząbek czosnku szczypta soli czarny pieprz świeżo mielony szczypta chili Cieciorkę, sok z limonki, oliwę, tahini, czosnek i pomidory zmiksować na jednolitą gładką pastę, doprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Przechowywać w lodówce. *uwaga: Tahini można zastąpić sezamem: na patelni uprażyć 2 łyżki ziaren sezamu, zmiksować z dodatkiem oleju sezamowego lub oliwy

Obiad gotowy
Pesto z liści rzodkiewki i rukoli 140

łyżki tartego parmezanu sok z połowy limonki 2 łyżeczki musztardy dijon Pestki uprażyć na złoto na suchej patelni. Wszystkie składniki oprócz oleju umieścić w kielichu blendera, miksować na pastę, dolewając olej cienką strużką. Pesto przełożyć do słoika, przechowywać w lodówce. Pysznie dopełnia smak grillowanych szaszłyków, grzanek lub warzyw. Smacznego

Obiad gotowy