nakupiłam dyni najróżniejszych u pewnej zaprzyjaźnionej staruszki i będzie cieszyła nasze podniebienia do samej wiosny leżakują w spokoju w piwnicy. Tak więc dzisiaj zrobiłam krem z dyni z pastą sezamową tahini i był to pomysł znakomity. Krem zniknął w dwa dni więc nie pytajcie ile może postać bo tego jeszcze nie wiem, ale zrobię więcej i może się dowiem
Moje Małe CzarowanieBanalnie prosta pasta kanapkowa. Ja używam do niej buraczków ze słoika od mamy, ale jeśli takich domowych nie macie to wystarczy ugotować buraka i po kłopocie. Składniki: 2/3 szklanki białej quinoy 1 puszka białej fasoli 3 łyżki ugotowanych startych buraczków 2 łyżki soku cytryny 1 mały ząbek czosnku pieprz sól Wykonanie: Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki
Quinoa Raz!Pewnie nie raz zastanawialiście się zo zrobić z kawałkiem łososia, który została z obiadu. Nic więc trudnego, można z niego w szybki sposób wyczarować pyszną pastę na kanapki. Składniki: 200 g łososia 2 jajka 1/4 pęczka szczypioru łyżka posiekanych kaparów majonez/jogurt naturalny sól, pieprz Łosoś (u mnie pieczony, który został z obiadu) pokroić w bardzo drobną
magiczna kuchnia KasiPyszna alternatywa dla typowej pasty jajecznej. Zdrowa, ciekawa i smaczna. Zajadam się nią już od pewnego czasu. Z domowych chlebem razowym i świeżą natką pietruszki to poezja. Składniki: 3 jajka 1/3 kostki sera feta półtłustego 1 łyżka jogurtu naturalnego Pieprz czarny Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. Przelewamy zimną wodą i obieramy ze skorupki. Kroimy w drobną kosteczkę
CzarnawisienkaWłochy to kraj słynący z pysznej, prostej, opierającej się na świeżych produktach kuchni. Nie od dziś wiadomo, że to właśnie tam zjemy najlepszy makaron, pizzę z
COOKMAGAZINEwakacje miałam spędzić w ukochanym Rzymie, ale tak się złożyło, że spontanicznie wyjechałam do Grecji. Tak więc nie udało mi się usiąść w przytulnej włoskiej knajpce, żeby zjeść pyszną pastę, ale równie pyszną przygotowałam w swojej kuchni. Dziś zapraszam Was na Spaghetti Bolognese – klasyczne, na czerwonym winie, z dobrym mięsem, pomidorami pelatii i aromatycznymi przyprawami – takie jak robię
Ostra na Słodkoziemniaków ugotowanych dzień wcześniej 3 jajka mąkę pszenną (około 1,5 szklanki) 15 śliwek 1 kwaskowate jabłko garść dowolnych orzechów 1 łyżkę brązowego cukru 1 łyżkę miodu łyżeczkę pasty waniliowej lub ziarenka z jednej laski wanilii ½ łyżeczki przyprawy do piernika. Ugotowane ziemniaki przepuszczamy przez praskę, dodajemy do nich jajka oraz mąkę, wyrabiamy miękkie i zwarte ciasto, które łatwo będzie łatwo
ladykitchenTradycyjny, arabski dip z opiekanego bakłażana z dodatkiem sezamowej pasty... Artykuł Baba ghanoush pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEciasto z kaszy gryczanej i jabłek Hummus z burakami Kapusta Babci Halinki Kasza jęczmienna z boczniakami Orzechowa kasza bulgur z jabłkiem i truskawkami Papryka faszerowana kaszą gryczaną i warzywami Pasta z soczewicy i liści rzodkiewki Pełnoziarniste fusilli z pesto z rukoli Pęczotto ze świeżymi kurkami Placek jaglany z borówkami Pieczarki z dymką i szczypiorem z patelni Pieczona jaglanka z suszonymi
My Chcemy Jeśćnamaczaj je przez ok. 3-4h. 2. Namoczone daktyle odsącz z wody. 3. Dodaj do nich kakao i mleko i miksuj/ blenduj tak długo, aż uzyskasz konsystencję pasty/ kremu. 4. Jeśli jednak krem będzie za mało słodki możesz dosłodzić go odrobiną miodu. 5. Gotowy krem przełóż do słoiczka- przechowuj w lodówce. Smacznego
Kuchnia w Słońcu Skąpanakanapki wpadł mi w oko przepis na wegański smalec z fasoli. Już sama nazwa intryguje: jak to smalec z fasoli? Kierowana ciekawością wypróbowałam go i jestem bardzo pozytywnie zaskoczona, pasta naprawdę smakuje jak smalczyk, głównie dzięki podsmażonej cebulce, jabłku i majerankowi. Zasmakowała również mojemu mężowi, który jest większym mięsożercą niż ja. Także jeśli jeszcze nie jedliście smalcu z fasoli
Simply Foodobowiązkowo do zrobienia latem :) Delikatne i pyszne. Ciasto jest elastyczne, sprężyste. Ciasto jest łatwe do wyrobienia i jędrne po ugotowaniu. Do pierogów używam zawsze niezawodna mieszankę Nutrifree Mix per pasta fresca - bez wątpienia to najlepsza maka do wszelkiego rodzaju pierogów, klusek, makaronów i naleśników. Pierogi z jagodami wyszły przepyszne - koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: 300 g mixu do makaronów i pierogów Nutri
Kuchnia bezglutenowarustykalny i pyszny wieniec drożdżowy... zobaczcie sami! :) Wspominałam wcześniej, iż do zrobienia pesto (przepis tutaj: klik ) będzie Wam potrzebny ketchup bardzo dobrej jakości - jest to warunek konieczny, aby Wasza pasta była wyśmienita. Ze swojej strony polecam bardzo ketchupy firmy Ogródek Dziadunia ( klik ), od których "uzależniła się" cała nasza rodzina. Właściwie od czasu gdy posmakowaliśmy je po raz pierwszy, w naszym
Garniec MagaliePasta jajeczna - wykonanie thermomix Składniki : 30-40 dkg cebuli przekrojonej na pół 6 jajek ugotowanych na twardo 2 łyżki majonezu 1-2 łyżka świeżego koperku (opcjonalnie) 1 szczypta pieprzu 1 łyżeczka soli ziołowej 2 łyżeczki łagodnej musztardy Wykonanie : Do naczynia miksującego włożyć cebulę przekrojoną na pół , rozdrobnić 3 sekundy , obrót
Aromatyczne PodróżeCukinia w tym roku bardzo ładnie obrodziła więc postanowiłam z nią poeksperymentować padło na pastę kanapkową która równie dobrze może być vege bigosem, gdyż smakuje niemalże identycznie. Na podkręconą bigosową wersję przyjdzie jeszcze pora, ale jeżeli szukasz innych inspiracji z wykorzystaniem cukinii zapraszam do pozostałych przepisów: Zapiekanka serowa z cukinii Sałatka z cukinii z marchewką Ananasy z cukinii Cukinia
Pychotkaaa