Składniki: tofu (100 g) starty chrzan (1 łyżka) suszone pomidory (4 szt.) Czas przygotowania: 5 min Przygotowanie: Tofu, chrzan i pomidory wkładamy do jednego naczynia. Blendujemy. Pasta doskonale nadaje się do smarowania kanapek
Weganka gotujewww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Zainspirowałam się przepisem ze portalu: Przepisownia.pl . Lekko go zmodyfikowałam, a proporcje dostosowałam do swojego gustu. Pasta wyszła pyszna - o delikatnej i kremowej konsystencji. Idealnie łączy się ze świeżym pieczywem lub krakersami. Fajnie też sprawdzi się jako farsz do naleśników. 100g chudego twarogu 50g brzuszków z wędzonego łososia (lub innej części) (*) 1/2 małej cebuli
Di gotujeZnakomita, lekka i szybka pasta z tuńczyka na kanapki. Idealna nie tylko na śniadanie czy kolacje ale również do pracy. Pyszna alternatywa dla osób które dbają o linię. SKŁADNIKI: Puszka Tuńczyka w Sosie Własnym 4 Ogórki Konserwowe 1 Cebula lub 3 Szalotki sól i pieprz 4 Łyżki jogurtu naturalnego PRZYGOTOWANIE: Tuńczyka odcedzam z wody, przekładam
Gotowanie Patkijuż zapewne zauważyliście uwielbiam pasty. Je jem najczęściej do świeżego pełnoziarnistego pieczywa. Jest to świetny zamiennik tradycyjnej kanapki, na śniadanie czy do pracy. Polecam:) SMACZNEGO :) SKŁADNIKI: 1 filet z kurczaka 6 pomidorków suszonych 2 łodygi selera naciowego 10 dag sera żółtego tartego Sos 3 łyżki jogurtu 0 % 1 łyżka ketchupu pieprz i sól SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Gotowanie Patkidokładnie obrać z ości w dać do miski, wsypać pieprz mielony widelcem dokładnie wszystko połączyć, schować do lodówki na 30 minut, aby smaki się przegryzły, przed podaniem posypać szczypiorkiem pasta najlepiej smakuje z ciemnym pieczywem, jest zdrowa i pyszna...........SMACZNEGO!!! „Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego używam do wszystkich potraw gotowanych, smażonych, pieczenia ciast, mięs
W Mojej Kuchni Lubięprzygotowania: Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju. Marchewkę obieramy , ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy do cebuli, smażymy razem przez kilka minut. Dodajemy koncentrat pomidorowy i pastę paprykową, smażymy jeszcze przez chwilkę, doprawiamy do smaku słodką paprykę, solą i pieprzem. Ryż gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, studzimy. Makrelę pozbawiamy ości, rozdrabniamy. Do ostudzonego sosu
Bajeczna Kuchniaolej rzepakowy) 1 duża czerwona cebula (dałam 2 małe) 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki ziaren kuminu (kminu rzymskiego) 2 papryczki chipotle w zalewie, posiekanych ( używam takich ) lub 1 łyżka pasty chipotle 1 łyżka brązowego cukru 750 ml bulionu warzywnego lub drobiowego 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżka przecieru pomidorowego 1 puszka 400 g czerwonej fasoli (daję większe puszki
Moja DelicjaJest to inspiracja z książki Marty Dymek JADŁONOMIA. Pasta do pieczywa, jako przystawka, jak i na śniadanie lub kolację. Dodatek, który zastępuje rewelacyjnie masło. Namocz w zimnej wodzie półtorej szklanki słonecznika na noc lub godzinę w gorącej wodzie. Odcedź, przełóż do miski. Dodaj 8 sztuk pokrojonego suszonego pomidora z oleju, 3 ząbki startego czosnku , sok z połowy cytryny
Pasje Jolkiminut. Pianę, która będzie zbierać się nad wodą regularnie usuwamy. Ugotowaną ciecierzycę płuczemy (możemy odłożyć kilka kuleczek do późniejszej dekoracji) i miksujemy wraz z resztą składników na gładką pastę (im dłużej miksujemy, tym hummus będzie bardziej delikatn y i kremowy). Możemy dodać odrobinę wody, by hummus był mniej gęsty. Polewamy oliwą, posypujemy zatarem, ugotowaną lub pieczoną ciecierzycą i zajadamy. Smaczn
Be Fit Be StrongJutro 25 października obchodzimy Światowy Dzień Makaronu. Osobiście uwielbiam włoskie smaki. Poniżej zrobiłam małe zestawienie moich przepisów z bloga :) Który przepis przypadł Wam najbardziej do gustu
Ana Mari's worldSposób na nudną pastę z makreli? Wystarczy dodać do niej trochę marynowanych domowych (lub kupnych) buraczków, a nie dość ze mieni kolor na pięknie różowy to jeszcze badzie smakować inaczej niż zazwyczaj. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikDzisiaj danie, które powstało z potrzeby chwili. W niedzielę warsztatowaliśmy na warsztatach „Kisimy po azjatycku”. Było kimchi i jabłka w koreańskiej paście z orientalnymi dodatkami. I kilka innych warzyw. Swoją drogą, jeśli ktoś ma ochotę na takie lub inne warsztaty, … Czytaj dalej
slodkokwasnaplPasztet z fasoli to typowy. Pasty i jarskie pasztety są smaczne i zdrowe, a przy tym tanie. Pasztet z fasoli przyrządzam z każdej fasoli jacka wpadnie mi w ręce. Ten pasztet zrobiłam z fasoli pinto. Fasolę moczę przez noc, a na drugi dzień gotuję i miksuję na ziarnistą masę. Pasztet doprawiam ziołami i przyprawami, aby dobrze smakował podobnie jak pasztet
codojedzeniaPasty niezależnie od rodzaju makaronu, to wdzięczne i wyjątkowo kolorowe dania. Bardzo szybkie do przygotowania, a jednocześnie takie, które "przyjmą" wszystko, co akurat mamy pod ręką, a efekt końcowy zawsze jest satysfakcjonujący zarówno dla oka, jak i naszego zmysłu smaku. W tym wypadku delikatna pierś z kurczaka okraszona sosem z miksu pomidorowego i różyczkami brokuła. Składniki
zobacz ich smakugotowaniu zalać szybko zimną wodą i natłuc, by łatwiej było je obrać. Obrane jajka zetrzeć na grubej tarce, dodać odcedzoną kukurydzę, posiekany szczypiorek i wymieszać z pozostałymi składnikami. Pastę można również wzbogacić tartym żółtym serem i zaostrzyć smak, dodając pokrojone w kosteczkę korniszony. Podawać z pieczywem lub na łódkach z czerwonej papryki
Czerwień i błękit