pasta - 17303 przepisów (strona:551/1154)

Świeczniki - niemal z każdego szkła, które wpadnie mi w ręce :) 141

ogromny słój. Wsypałam do niego kamyki ogrodowe i do tego włożyłam dużą świece. Wygląda niesamowicie! 2. Kolejne zdjęcia przedstawiają świeczniki zimowe. Są też robione ze słoików. Tu odkrywałam gruboziarnistą pastę strukturalną. Bardzo lubię te świeczniki.     3. Już kiedyś prezentowałam złote świeczniki. I nadal je prezentuję, bo mi się podobają :) Tutaj już używane, ze świecami kulami - złotą i czerwoną

dobra gospodyni dom wesołym czyni
PASTA Z BIAŁEJ FASOLI – idealna do grzanek 112

Dziś mam dla Was przepis na przepyszną pastę , która nie tylko fenomenalnie smakuje, ale również jest zdrowa i bardzo sycąca. Świetnie nadaje się zarówno na kanapki, do grzanek , na tosty, ale też jako farsz do krokietów, naleśników czy też pierogów. Samo przygotowanie trwa oczywiście bardzo krótko, cierpliwość trzeba mieć przy gotowaniu fasoli ;) Dla niecierpliwych polecam tę z puszki! CIEKAWOSTKA

Ostra na Słodko
Hummus z jabłkiem 130

Hummus pochodząca z Libanu potrawa a raczej pasta popularna na Bliskim Wschodzie w kuchni arabskiej. Wariantów wiele ale zawsze musi posiadać ciecierzycę, czosnek i pasę sezamową tahini. Jest pyszna i bardzo popularna obecnie wśród wegetarian i wegan. Ja ten przepis zaczerpnęłam od Marty Dymek. Hummus z jabłkiem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pasta z czerwonej fasoli i suszonych pomidorów 99

mój dzisiejszy debiut i powiem, że jak na pierwszy raz to wyszło genialnie :) Uwielbiam wszelkiego rodzaju pasty. Są bardzo zdrowe i szybkie w przyrządzaniu :)  Składniki: puszka czerwonej fasoli 4 suszone pomidory 1 łyżeczka słodkiej papryki pół łyżeczki ostrej papryki  sól i pieprz  Przygotowanie  Przecedziłam i opłukałam fasolę. Włożyłam wszystkie składniki do kielicha i zblendowałam. Masa okazał

Kukuleczki
Pasta z zielonego groszku 75

Tego smaku nie można opisać, po prostu trzeba samemu zasmakować. Pasta idealna pod każdym względem. Zachęca do skosztowania nie tylko zapachem, ale i kolorem. Użyłam suszonych pomidorów, ale jeśli ktoś ich nie ma, lub za nimi nie przepada może je pominąć.  Składniki: 1 puszka groszku konserwowego 1 ząbek czosnku 2 łyżeczki jogurtu naturalnego 3 suszone pomidory  sól, pieprz

Kukuleczki
Pasta z fasoli z kiszonym ogórkiem 119

Pasta idealna. Szybka i prosta w wykonaniu. Ma delikatny smak, jest bardzo sycąca. Idealna do pieczywa.  Potrzebujesz puszka czerwonej fasoli  2 kiszone ogórki  garść ziaren słonecznika natka pietruszki  świeżo mielony pieprz  Wykonanie  Fasolę, ogórki wrzuć do kielicha, dodaj uprażony słonecznik, kilka listków pietruszki. Całość zblenduj. Dopraw do smaku

Kukuleczki
Sałatka z wędzonym pstrągiem 154

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com  Sałatka jest szybka, prosta, ale niezwykle smaczna.  Idealnie smakuje w wersji solo oraz sprawdzi się jako "pasta" - ze świeżym pieczywem. 1 wędzony pstrąg 2 jajka 1 cebula (średnia) 2 łyżki przecieru pomidorowego lub ketchupu olej pieprz   Rybę oczyścić ze skóry i ości. Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę

Di gotuje
Sałatka - pasta z wędzonej makreli i rzodkiewki 134

oddzielamy od skóry i ości. Rzodkiewki, paprykę i jajka kroimy w małą kostkę, szczypior siekamy. Wszystko ze sobą mieszamy dodając kukurydzę i majonez. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy jako pasta na kanapki lub jako sałatkę

Qchnia po prostu
Pasta z makreli z serkiem i chrzanem 140

Klasyczny przepis na pastę z makreli odmieniłam odrobiną chrzanu, soku z cytryny i dodatkiem suszonych pomidorów. Taka wersja jest ciekawa w smaku i równie pyszna. Składniki: 2 wędzone makrele sok z połowy cytryny łyżeczka chrzanu/wasabi 200g serka kremowego np. Philadelfia pęczek szczypiorku 8-10 kawałków suszonych pomidorów w oleju sól, czarny pieprz Sposób przygotowania: Makrele obieramy z skóry i ości

Pyry na Gaz
Pasta/sałatka/farsz z ricotty i wędzonego łososia (z miętą) 180

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Pasta jest pyszna i świetnie smakuje w wersji solo (jako sałatka). Idealnie nadaje się również jako farsz do naleśników, bułeczek, pierożków - czy dodatek do potraw z grilla. Nuta mięty nadaje jej wyjątkowego smaku, ale jeśli jej nie lubicie - nie musicie dodawać. 220g ricotty 100g wędzonego łososia  1/2 czerwonej cebuli (średniej

Di gotuje
Smalec z fasoli 121

sojowy – 1 łyżka Goździki – 2 sztuki Jałowiec – 1 sztuka Liść laurowy – 2 sztuki Ziele angielskie – 2 sztuki Olej – do smażenia Olej do pasty – opcjonalnie kilka łyżek Cebulka prażona – opcjonalnie do smaku Sól i pieprz – do smaku Wykonanie: Na patelni rozgrzej olej, dodaj pokrojoną w drobną kostkę cebulę oraz goździki, jałowca, liście

Blendman
Cebula z koncentratem 160

Naprawdę bardzo was przepraszam za taką pospolitą nazwę. No ale nie mogłam inaczej. Tak po prostu na nią mówimy i już. Ta "pasta kanapkowa" jest tak swojska, że nie mogłam nazwać jej adore cebulowe pomidore albo tomato&onion , bo brzmiałoby to co najmniej śmiesznie.  To prawdziwy rarytas dla wielbicieli cebuli i ostrego smaku. I samo zdrowie. Kiedy mój

Smakuje zdrowo
Roladki z szynką i masą jajeczno-brokułową 142

studzę. Dodaję do jajek, paprykę cebulę i szczypiorek siekam w drobną kostkę, ser ścieram na tarce, wszystko łączę razem, doprawiam do smaku solą i pieprzem dodaję majonez mieszam, nakładam pastę na pokrojoną cienko szynkę zawijam w roladki całość obwiązuję szczypiorkiem. Podaję schłodzone na sałacie. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Tuńczyk w panierce z cytrynowym tymiankiem 167

przygotowuje. Smakiem zaskoczy każdego. Płaty ryby osolić świeżo mieloną solą morską i doprawić czarnym pieprzem. Do miseczki wsypać potarty parmezan, posiekany tymianek, posiekany bardzo drobno ząbek czosnku, bułkę tartą, pastę z suszonych pomidorów,oliwę. Na patelni rozgrzać olej i smażyć tuńczyka z dwóch stron po minutce. Smażyć według upodobań, zależy jak lubicie. Jest masa zwolenników ryby lekko surowej w środku

Kuchnia Pokoleń
Pasta z zielonej soczewicy 198

Smaczna alternatywa do kanapek. Mój syn przepada za soczewicą, może jeść ją łyżkami. Dlatego przygotowałam pastę. Wspaniale smakuje z chrupkim kukurydziano- jaglanym pieczywem firmy Tovago. Składniki 10 łyżek ugotowanej zielonej soczewicy 2 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany 18% 5 orzechów … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty