pasta - 17303 przepisów (strona:551/1154)

Pasta sojowa z pieczarkami i orzechami 164

pieprz i paprykę. Mielimy orzechy i ziarna słonecznika. Kiedy pieczarki będą już gotowe wkładamy wszystkie składniki do jednego garnka, mieszamy i blendujemy. Doprawiamy dużą ilością pieprzu, soli i papryki. Pastę można używać do smarowania, kanapek i grzanek lub jako masę do ciast

Weganka gotuje
Pasta rzodkiewkowa 122

natka pietruszki (1/3 pęczka) sól Przygotowanie: Rzodkiewkę i pietruszkę myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Tofu dzielimy na kawałki. Wszystkie składniki rozdrabniamy blenderem na jednolitą masę. Solimy. Pastę można stosować np. do kanapek, grzanek, pierogów

Weganka gotuje
Smarowidło z czerwonej fasolki 166

Składniki: czerwona fasolka (1 puszka) sól pieprz ziołowy majeranek Czas przygotowania: 5 min Przygotowanie: Odcedzamy fasolkę. Dodajemy przyprawy. Przy pomocy blendera zamieniamy w jednolitą masę.  Pasta świetnie nadaje się do smarowania kanapek

Weganka gotuje
Pasta z awokado 134

przygotowania: 5 min. Przygotowanie: Ważne żeby awokado, którego użyjemy było miękkie. Awokado obieramy ze skórki. Wyjmujemy pestkę. Pozostałą część wrzucamy do miski. Dodajemy oliwki, wyciskamy czosnek i wszystko blendujemy. Pasta doskonale nadaje się do smarowania kanapek

Weganka gotuje
Pasta z pieczonej papryki i marchewki 181

Pyszna pasta do kanapek z pieczonej papryki i marchewki, doprawiona słodką i ostrą papryką, cynamonem i sokiem z cytryny. Wyśmienicie sprawdzi się na przyjęciu czy imprezie. Można podać ją również na krakersach. Składniki: z przepisu z bloga Jadłonomia 2 czerwone papryki 3 marchewki sok wyciśnięty z połowy cytryny 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1/8 łyżeczki cynamonu

Moja Galeria Smaku
Serek z łososiem na kanapki 121

Znowu te kanapki.. czy na prawdę muszą to być znowu kanapki?! Nie muszą, ale mogą! Możemy przygotować wspaniałe pasty do kanapek, które z pewnością nie spowodują, że kanapki będą przez nas traktowane jak zło konieczne. Ja proponuję dziś, abyście przygotowali popularny w sklepach serek z łososiem, którego uwielbiam i drażni mnie nieco, że w tych kupowanych jakoś nie dopatruję

MamaOskarka
Wakacyjny obiad w 15 minut. Farfalle w rustykalnym stylu. 199

ajlepsze kurki to te świeże i najlepiej prosto z lasu :). Już są więc pora na kilka prostych przepisów z tymi pysznymi grzybami. Dziś pierwsza propozycja - rustykalna pasta z kurkami, dynią Hokkaido, prosciutto, gorgonzolą, rozmarynem i jabłkowym akcentem Cydr Green Mill. Szybki obiad lub kolacja pachnąca lasem :) Nie przeciągajcie gotowania, dynia i grzyby nie powinny być rozgotowane. Czas przygotowania: 15 minut

SzczyptaSmaQ
Pasta mięsna 140

Gotując rosół zawsze zostaje nam mięso. Można wykorzystać je na wiele sposobów do pierogów, galaretek czy klusek, albo  zrobić  pyszną pastę do chleba. Składniki: mięso z rosołu 1 gotowana marchewka 1/2 piertruszi 1/2 selera 1 ząbek czosnku koperek 2 łyżki jogurtu (majonezu) sól, pieprz   Wykonanie: Mięso z warzywami zmiksować na gładką masę. Czosnek obrać przecisnać

magiczna kuchnia Kasi
Ser piwny / Bierkäse 328

sera (ok. 60-70 g.). Wymieszany ser jest gotowy do jedzenia: grzankę pocieramy przeciętym ząbkiem czosnku, nakładamy nieco piwnego sera i zjadamy popijając resztą zimnego piwa. 2. Piwno-serowa pasta do chleba smakuje jeszcze lepiej po kilku godzinach w lodówce - ser rozdrobnić w misce widelcem, dodać wszystkie przyprawy oprócz cebuli, chili i natki pietruszki, wyrobić mikserem na gładką masę, dodać

Kuchnia Prezydentowej
Hummus - pasta z ciecierzycy i awokado 121

Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 250 g ugotowanej ciecierzycy 1 awokado 1 łyżka oleju lub oliwy z oliwek ½ cytryny ½ łyżeczki tahini (pasta sezamowa) sól, pieprz Ciecierzycę moczymy przez całą noc w misce z dużą ilością wody. Następnie wodę odlewamy. Przekładamy do garnka i zalewamy świeżą wodą. Gotujemy do miękkości ok 60 minut

kulinarnyswiatdomi
Pasta z bobu z papryką 221

upały, oprócz lekkich sałatek preferuję kanapkę z białym serem, pomidorem i szczypiorkiem lub pasty warzywne. Pyszna porcja białka roślinnego zamiast wędliny, doprawiona papryką, czosnkiem i ziołami. Składniki: 2 szklanki ugotowanego i obranego bobu 1-2 ząbki czosnku 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki pestek dyni lub słonecznika 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka

Czerwień i błękit
PASTA Z TUŃCZYKA 214

stopni na zewnątrz, zdecydowanie za gorąca na pichcenie. No ale coś zjeść trzeba, nie samym chłodnikiem człowiek żyję. Zrobiłam tak na szybko pastę z tuńczyka, znakomita na lunch, obiad kolację. Dzisiaj dla mnie na każdą porę dnia. Można również pomysł wykorzystać na przekąskę dla niespodziewanych gości, np. na krakersy lub małe kromeczki pieczywa tostowego. Wyśmienite

pieprzny smaczek
Pasta z tuńczyka 158

Jeśli szukacie pomysłu na szybką pastę do chleba... biegnę Wam z pomocą;)  Składniki; puszka tuńczyka w wodzie lub sosie własnym, 2 lub 2 ½ łyżki majonezu, seler naciowy, 1 cebula czerwona, sol pieprz, trochę soku z cytryny Wykonanie; Odciskamy tuńczyka na sitku, bardzo mocno, dodajemy posiekany seler, cebule w drobną kosteczkę. Następnie dodajemy majonez, sok z cytryny i doprawiamy solą

Anioły w kuchni
Hummus z kuminem i suszonymi pomidorami 150

sucha, wiec stopniowo dodajemy do niej lodowatą wodę. Ilość 1/2 szklanki jest orientacyjna, czasem zużywa się więcej czasem mniej. Ważne jest to aby uzyskać masę o konsystencji bardzo gęstej pasty, ale takiej która nie będzie sucha. Gdy hummus osiągnie pożądaną konsystencję dodajemy do niego kumin oraz sól i pieprz wedle uznania. Świetnie smakuje z chlebkami naan, albo z dobrym wiejskim

DefinicjaSmaku

Proponowane wyszukiwania