Przepis na : obiad
Dobra, mamy to. To kolejna „perełka”, która chodziła za mną od parunastu lat. Ciągle wydawało mi się, że nie dam rady jej zrobić tak jak trzeba. Że zrobi się jajecznica. Nie, nie, nie. Ja nawet miałam opory, żeby ją gdziekolwiek spróbować. Dacie wiarę? Zawsze miałam problem ze zjedzeniem surowych jajek. Tak, wiem, jajka przecież ostatecznie nie są w carbonarze surowe. Ale nie. Nie, bo nie. Pierwszy raz postanowiłam jej spróbować w restauracji w Katowicach, która mieści się w salonie Ferrari. Nie by... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...