Dziś ostatni przepis. Jajka zrobiłam przed chwilą, na szybko, żeby jeszcze wrzucić Wam jeden post. Jak tylko go skończę pisać, zacznę latać po sklepach i kuchni. Czas w końcu zabrać się za swoją Wielkanoc, od 3 tygodni jadę ciągle na blogu. Przez to, że blogowanie wygląda tak, a nie inaczej, nie czuję żadnej magii (chociaż szczerze Wam powiem, w te święta chyba nigdy jej nie czułam, to nie mój klimat). Nażeramy się po kokardki od prawie miesiąca. Poza tym covid, ograniczone spotkania, jakoś to się w tym roku wsz... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...