pasta - 16803 przepisów (strona:548/1121)

Wege burgery z soczewicy. Takich aromatycznych jeszcze nie znacie! :) 25

kcal Białko: 9,4g Węglowodany: 26,4g Tłuszcz: 7,2g Błonnik pokarmowy: 5,1g Ładunek glikemiczny: 5,8 (IG = 27,4) Spróbuj także: curry z kalafiorem i ciecierzycą, pasta z suszonych pomidorów i czerwonej fasoli. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na  Facebooku  i  Instagramie    Tam częściej pojawiają się

Natka Pietruszki
Słoneczny makaron cytrynowy z wędzonym łososiem i pomidorkami 39

makaron ze świeżym, cytrynowym sosem to mój letni comfort food. Dzięki Alicji z WeganNerd nauczyłam się zagęszczać cytrynowy sos cukinią, zaś reszta dania to mój pomysł na włoskie pasta al limone – z dodatkiem wędzonego łososia i pomidorków cherry. Możecie użyć do tego dania dowolnego makaronu – niezależnie od kształtu, najlepiej będzie pasował makaron świeży (można go kupić w coraz

Poezja smaku
SERNIK Ferrero Rocher na chrupiącym spodzie (bez cukru i bez glutenu) 45

rozpuść w kąpieli i wymieszaj z masłem orzechowym, dodaj orzechy oraz płatki i wymieszaj. 4.Masę wyłóż do tortownicy i wstaw do lodówki. SERNIK 5. Jogurt, serek włoski, ksylitol, pastę laskową i kakao zblenduj na gładką masę. 6. Żelatynę zalej gorącą wodą i mieszaj do rozpuszczenia. 7. Rozpuszczoną żelatynę wlej do masy serowej. Całość znów zblenduj i od razu wylej

Candy Pandas
Paprykowe roladki z tortilli na zimno 42

sztuk Czas przygotowania: 15 min Ocena: 5.0 /5 ( 1 głos/y ) składniki Składniki na paprykowe roladki na zimno: 1 tortilla 200 g kremowego serka 50 g pikantnego ajvaru (pasty paprykowej) 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego 1/2 łyżeczki mielonej papryki słodkiej sól, pieprz 50 g wędliny (użyłam wegańskich plastrów) 20 g roszponki lub szpinaku przygotowanie Jak zrobić roladki z tortilli na zimno

Via Gusto
Sosy do potraw z grilla 19

extra virgin sól   Papryczki moczymy w wodzie około godziny. Kolendrę i kmin prażymy chwilę na patelni, rozdrabniamy w moździerzu. Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy na gładką pastę. Można też wcześniej zaprzestać miksowania, otrzymamy wtedy sos z drobnymi kawałkami papryk. 3. Sos z sera pleśniowego: Składniki: 1 opakowanie sera pleśniowego Lazur niebieski 200 ml gęstego jogurtu naturalnego

Kardamonovy
Schab pieczony z morelami 25

Jeżeli macie na to czas i ochotę, zróbcie to. Schab osuszamy, obficie solimy, doprawiamy świeżo mielonym pieprzem. W misce mieszamy olej, rozdrobnione ząbki czosnku, majeranek i słodką paprykę. Powstałą pastą smarujemy schab ze wszystkich stron i odstawiamy na minimum 30 minut (a najlepiej na 24 godziny). Po tym czasie w środku schabu robimy otwór (ja to robię długim, cienkim nożem

Kardamonovy
Pieczona pierś z indyka do kanapek 20

minut. Ząbki czosnku obieram, rozdrabniamy i wrzucamy do miski. Dodajemy do niego rozmaryn (jeżeli macie ochotę, możecie go pokroić w mniejsze kawałki), paprykę i olej, mieszamy. Powstałą pastą smarujemy z wszystkich stron indyka, odstawiamy na 24 godziny do lodówki. Po tym czasie filet wkładamy do foliowego rękawa do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Wkładamy do niego indyka i pieczemy

Kardamonovy
Jajka faszerowane szprotkami 20

rozdrabniamy widelcem. Dodajemy do nich żółtka, które również rozdrabniamy. Następnie wsypujemy zioła, wlewamy majonez, jogurt, dodajemy rozdrobniony ząbek czosnku, sól i świeżo zmielony pieprz, dokładnie mieszamy. Białka faszerujemy powstałą pastą. Przed podaniem jajka można posypać resztą ziół i świeżo zmielonym pieprzem. Artykuł Jajka faszerowane szprotkami pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Carbonara 20

dodacie od razu do gorącego boczku i makaronu wybełtane jajka, zrobi się Wam jajecznica, a nie kremowy sos. Do makaronu i boczku wlewamy jajka, wszystko bardzo dokładnie mieszamy. Jeżeli pasta wyszła za gęsta, dodajcie resztę wody, która Wam została. Przed podaniem posypujemy resztą parmezanu. Podobne przepisy: Makaron ze śmietaną i boczkiem Cacio e pepe Artykuł Carbonara pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Szaszłyki z białą kiełbasą, papryką i cebulą 16

momencie całość posypać po prostu mieszanką przypraw i już. Ja jednak miałam jedynie paprykę, oregano, sól i pieprz, więc połączyłam je z olejem i gotowe szaszłyki posmarowałam powstałą pastą. Szaszłyki grillujemy na średnim ogniu z obu stron do zrumienienia. Podobne przepisy: Szaszłyki z białą kiełbasą i brokułami Szaszłyki z krewetkami, papryką i ananasem Artykuł Szaszłyki z białą kiełbasą, papryką

Kardamonovy
Pesto z jarmużu 22

pieprz Słonecznik prażymy na patelni do zrumienienia. Po ostudzeniu wrzucamy go do blendera. Dorzucamy do niego liście jarmużu, czosnek, sok z cytryny, oliwę, miksujemy na nie do końca jednolitą pastę. Na koniec dodajemy starty parmezan, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem, mieszamy. Jeżeli pesto wyszło za gęste, dolejcie więcej oliwy. Przepisy z użyciem pesto: Makaron z pesto, wędzonym pstrągiem

Kardamonovy
Kiełbaski pieczone w cieście francuskim 23

ziarnami sezamu i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując 3 centymetrowe odstępy. Pieczemy 15- 20 minut, do zrumienienia. Sosy, z którymi można podać kiełbaski w cieście francuskim: Pasta paprykowa z fetą Sos szczypiorkowy Sos jogurtowo-ziołowy Sos ziołowo-czosnkowy z fetą Sos czosnkowy z ziołami Sos jogurtowo-czosnkowy z suszonymi pomidorami Sos z fety i suszonych pomidorów Artykuł

Kardamonovy
Dutch Baby z fetą i szpinakiem 26

jest więc i czym robić zdjęcia. I tak szperałam w tym moim folderze ze zdjęciami i myślałam z czym dzisiaj do Was przybyć. W kolejce czeka pesto, tapenada, chleb, pasta z dorsza, owsianka, pierogi i murzynek. I dziś zupełnym przypadkiem pojawił się także nowy folder o nazwie Dutch ze szpinakiem. Przepis wpadł mi do głowy, gdy ogarniałam tygodniowe menu. Przypomniałam

Kardamonovy
Sałatka z makaronem, jajkami i tuńczykiem 30

domu, może zrobię jakąś jutro, zobaczę czy będziemy mieli ją z czym zjeść. Dziś jednak nie o tym. Dzisiejszy post nie był planowany (no szok). Chciałam na śniadanie zrobić pastę jajeczną. Nie wiem co się zadziało w mojej głowie, że spod moich rąk wyszła jednak sałatka z makaronem, jajkami i tuńczykiem. Do zużycia miałam ugotowane jajka, tuńczyka przywiezionego z majówki

Kardamonovy
Szparagi pieczone z fetą 20

wszystko potraktowałam świeżo zmielonym pieprzem. Inne przepisy z wykorzystaniem zielonych szparagów: Omlet z gorgonzolą i szparagami Szparagi z groszkiem cukrowym i boczkiem Szparagi z gremolatą i serem pecorino Pasta z fasoli i szparagów Artykuł Szparagi pieczone z fetą pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy