Przepis na : śniadanie
Fasola jest bogata źródłem białka, witamin (A, B, E, PP) i minerałów (wapń, magnez, cynk, fosfor, żelazo). Ma również właściwości zasadotwórcze, co przy naszej obecnej diecie która składa się głownie z produktów przetworzonych oraz szybkim trybie życia, ma bardzo duże znaczenie. Fasola przed spożyciem trzeba wymoczyć w wodzie co najmniej 12 godzin. Na na następny dzień wypłukać pod bieżącą wodą. Wodę z pierwszego gotowania warto by odcedzić z uwagi na zawartość puryn. Jest to związek, które powodują na... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...Jesteśmy kobietami które cenią tradycje. Nasze koło jest jednym z nielicznych z tak długim stażem działania. Naszą pasją jest rozpieszczanie podniebienia naszych rodzin oraz gości.