Pasta z makreli wędzonej z papryczką chipotle

Pasta z makreli wędzonej z papryczką chipotle

Pasta z makreli wędzonej z papryczką chipotle

Wędzona makrela to bardzo wdzięczny składnik chlebowych smarowideł. Tym razem pasta ostra, a zawdzięcza to dodaniu papryczki chipotle. Papryczki są faktycznie mocne,  lepiej  więc dodawać je stopniowo i sprawdzać czy już wystarczy nam ostrości. Polecam! składniki 1 makrela wędzona,  bez skóry i ości 2- 3 łyżki majonezu 1 szalotka 1-2 papryczki chipotle + łyźeczka sosu adobo (z puszki) łyżka koperku łyżka posiekanych kaparów Sól, pieprz przygotowanie Obraną ze skóry i pozbawiona ości makrelę,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Stare Gary

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.