Przepis na : śniadanie
Ostatnio do pasty jajecznej dodałam remouladę Fanex , wyszła bardzo smaczna. Smak wzbogaciłam dodając do niej suszony szczypiorek, polecam na piątkowe śniadanie. Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo 2 łyżki suszonego szczypiorku 3 łyżki remoulady Fanex 2 łyżki majonezu sałtkowego Fanex 1 łyżeczka musztardy Sól, pieprz Sposób przygotowania: Jajka ugotowane na twardo obieramy, kroimy w kostkę lub ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy suszony szczypiorek, remouladę, majonez oraz musztardę. Wszystko d... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...