Pasztet z fasoli

Pasztet z fasoli

Pasztet z fasoli

Pasztet z fasoli to typowy. Pasty i jarskie pasztety są smaczne i zdrowe, a przy tym tanie. Pasztet z fasoli przyrządzam z każdej fasoli jacka wpadnie mi w ręce. Ten pasztet zrobiłam z fasoli pinto. Fasolę moczę przez noc, a na drugi dzień gotuję i miksuję na ziarnistą masę. Pasztet doprawiam ziołami i przyprawami, aby dobrze smakował podobnie jak pasztet z mięsa. Do pasztetu z fasoli dodałam świeży rozmaryn i nasiona jałowca. Dodałam również kilka suszonych grzybów. Pasztet nabrał fajnego, leśnego smaku. Przypraw... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu codojedzenia

Autor

codojedzenia

Molekularny biolog z wykształcenia, kulinarna blogerka z zamiłowania

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pasztet, fasola, grzyby, pasta, pasty, papryka, mięso, chleb, fasola czerwona, czerwona fasola, czosnek w ziołach, bez pieczenia, mięsa pieczone

Inne przepisy z codojedzenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.