Zupa gulaszowa według węgierskiego przepisu. Wychodzi zdecydowanie najlepsza

Zupa gulaszowa według węgierskiego przepisu. Wychodzi zdecydowanie najlepsza

Zupa gulaszowa według węgierskiego przepisu. Wychodzi zdecydowanie najlepsza

Robimy ją zawsze według tego przepisu, który dawno przywieźliśmy z Węgier, i jest to zdecydowanie najlepsza zupa gulaszowa. Bardzo aromatyczna, z kawałkami mięciutkiego mięsa, sycąca i rozgrzewająca. To jedna z tych potraw, do której co jakiś czas wracamy, bo po prostu zaczyna za nami „chodzić”. Niesamowicie pyszna. Przepis na zupę gulaszową Składniki: Około kilogramowy kawałek łopatki wieprzowej, 3 cebule, 5 ząbków czosnku, 0,5 kg ziemniaków , 1 papryka czerwona, 700 ml passaty, 3 łyżki papryki mielon... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.