Robimy ją zawsze według tego przepisu, który dawno przywieźliśmy z Węgier, i jest to zdecydowanie najlepsza zupa gulaszowa. Bardzo aromatyczna, z kawałkami mięciutkiego mięsa, sycąca i rozgrzewająca. To jedna z tych potraw, do której co jakiś czas wracamy, bo po prostu zaczyna za nami „chodzić”. Niesamowicie pyszna. Przepis na zupę gulaszową Składniki: Około kilogramowy kawałek łopatki wieprzowej, 3 cebule, 5 ząbków czosnku, 0,5 kg ziemniaków , 1 papryka czerwona, 700 ml passaty, 3 łyżki papryki mielon... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...