pasta - 17303 przepisów (strona:562/1154)

Pasta paprykowo - jajeczna ze szczypiorkiem. 140

Gdzieś ktoś pytał o przepis na pastę jajeczną, a że dawno nie robiłem to jakoś mnie naszło.Jak to zrobić?-5 jaj drobno posiekanych-ser starty; objętościowo jak połowa uzyskanych jaj-dwa płaty, posiekanej i obranej papryki konserwowej -sól, pieprz-szczypiorekWszystko łączymy razem.Idealna do pieczywa, krakersów, szynki

BaRepas
Castellane Pasta z piersią kurczaka, pomidorami koktajlowymi, szpinakiem i serem Gorgonzola 222

Dziś włoskie specjały: pasta Specialità Castellane z piersią kurczaka, pomidorami koktajlowymi, szpinakiem i serem Gorgonzola. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Rillettes - smarowidło z mięsa 255

kuchni francuskiej. Danie które Francuzi potrafią przygotować z każdego mięsa, klasycznie z wieprzowiny, ale także z kaczki, gęsi, królika, zająca, a nawet z łososia. Rillettes to połączenie pasztetu, pasty, smarowidła do chleba. My kochamy smalec ze skwarkami oni wolą coś bardziej mięsnego, czyli rillettes. I to właśnie proponuję wam do kromki świeżego chleba, czy bagietki, na kolacje z domowym kiszonym

Bernika - moj kulinarny pamietnik
hummus 124

dodatek do pity ale i do bagietki, świeżych warzyw składniki1 szklanka suszonej ciecierzycy 2-3 duże ząbki czosnkusok z 2 limonek lub z cytryny4 duże łyżki tahini - pasty sezamowejoliwa z oliweksólsoda oczyszczona przygotowanieW wieczór poprzedzający robienie humusu , zalać 1 szkl. suchej cieciorki sporą ilością wody z dodatkiem 1 łyżeczki sody oczyszczonej. Moczyć przez noc, nie dłużej niż

Stare Gary
Guacamole z granatem 177

Pyszna prosta sałatka - pasta -   awokado z dodatkiem granatu. Papryczka jalapeno jest ostra, radzę więc, dodawać ją stopniowo,aby otrzymać guacamole o odpowiedniej dla nas ostrości. inspirację był przepis z tej stronyskładniki2 dojrzałe awokado, skórkę i pestki usunąć Skórka i sok z 1 limonki1 mała czerwona cebula, drobno posiekana1  - 2 papryczki jalapeno, bez nasion, drobno

Stare Gary
Pasta serowo jajeczna 113

Coś na szybko na kolację lub śniadanie do pieczywa. Zwykła ale jednak smaczna pasta serowo jajeczna.5 jajek ugotowanych na twardo300 g półtłustego twarogu1 garść świeżego szpinaku1 szk rzeżuchykawałek pora 5 rzodkiewek2 łyżki majonezu2 łyżki jogurtu naturalnegopieprz czarny do smakusól himalajska do smakuRozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Dip Baba Ganoush czyli dip z bakłażana 133

Baba Ghanoush – składniki:2 duże bakłażany (1 kg)1/4 szklanki jogurtu naturalnego (60 ml)2 łyżki soku z cytryny1-2 ząbki czosnku, wyciśnięte1/4 szklanki tahini (60 ml) – pasta sezamowa2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiegosól, pieprz, papryka świeże liści kolendry/pietruszki Bakłażany ponakłuwać w kilku miejscach i piec w gorącym – 180stopni – piekarniku, aż skórka sczernieje i zrobią się

UgotujmyTo.pl
Tagliatelle z kurczakiem i pieczarkami w sosie pomidorowo-śmietanowym 380

Jutro, 25 października obchodzimy Światowy Dzień Makaronu :) A z racji tego, że zarówno ja, jak i Paweł kochamy pastę, mamy dla Was pyszną (oczywiście według nas, Wy musicie sami ocenić ;)) propozycję na jutrzejszy obiad :)Tagliatelle to nasz ulubiony rodzaj makaronu. Z języka włoskiego tagliare oznacza ciąć. Tagliatelle to nic innego jak rozwałkowane ciasto makaronowe, pocięte w długie, cienkie wstążki

W kuchni Katie
Pasta z tuńczyka i jajek do cheba wiejskiego 137

Pasta szybka, smaczna w sam raz na niedzielne śniadanie. Polecam SKŁADNIKI 5 ugotowanych jajek 1 łyżka majonezu 1 puszka tuńczyka  w sosie własnym sól, pieprz do smaku 10 dag. sera żółtego do starcia WYKONANIE Tuńczyka otwieramy i wrzucamy do salaterki. do tego dodajemy ugotowane starte na drobnych oczkach tarki jajka. Do tego dodajemy majonez stary ser, sól pieprz

W kuchennym oknie Ewy
GZIK CZYLI TWAROŻEK ZE ŚMIETANĄ 187

Uwielbiam wszelkiego rodzaju "smarowidła" do chlebka chrupkiego... pasty, twarożki...szczególnie teraz - wiosną mamy bardziej ochotę na takie lekkie jedzonko. Wariacji na temat twarożku jest wiele, ja zazwyczaj robię go ze szczypiorkiem i rzodkiewką, dziś dorzuciłam jeszcze świeżego ogórka.Wersja podstawowa gziku to po prostu twaróg, śmietana i szczypiorek.Składniki:twaróg (miałam akurat już zmielony)śmietana 12% (można użyć jogurt

Walijskie Pichcenie
Sałatka z brokuła, jajka i pomidora w sosie ziołowo - czosnkowym 309

sałatki zostało, zrobiliśmy mały eksperyment i powiem Wam, że jeśli wszystkie składniki rozdrobnicie na takie całkiem malutkie kawałeczki i wymieszacie z niewielką ilością sosu, wychodzi z tego świetna pasta kanapkowa

Kulinarne zapędy Kokosa
makrela z twarogiem na ostro... 123

ości i obraną włożyć do miski papryczki umyte pokroić drobno razem z pestkami, cebulę pokroić drobno i wsypać do makreli dodać kostkę drobno mielonego twarogu, oliwy tyle, aby pasta nie była za sucha widelcem dobrze pognieść i wymieszać i schować do lodówki na 30 minut aby smaki się przegryzły nam smakuje najlepiej z chlebem razowym..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
awokado: pasta z jajkiem... 138

świeżo mielony - do smaku awokado dojrzałe obrać i pokroić na kawałki, włożyć do pojemnika rozdrabniacza dodać obrane ze skorupki jajka na twardo pokrojone na pół i wszystko zmiksować na pastę, przełożyć do miski do smaku dać majonez, musztardę, sól, pieprz, posiekany koperek i dobrze wszystko wymieszać schować do lodówki na godzinę, aby smaki się przegryzły - najlepiej smakuje do tostów, grzanek

W Mojej Kuchni Lubię
Pasta curry i curry z tofu i pachnącymi grzybami 168

Dzisiaj miało być prosto i na lenia. Tofu już mieliśmy wysmażone, pastę gotowca w puszce plus do tego shitake, ugotować ryż i już. Ale nagle okazało się, że w lodówce są liście limonki, w zamrażarce trawa cytrynowa, na parapecie leży … Czytaj dalej

slodkokwasnapl
Pasta z tuńczyka 165

Jeśli szukacie pomysłu na szybką pastę do chleba...biegnę Wam z pomocą;)  Składniki; puszka tuńczyka w wodzie lub sosie własnym, 2 lub 2 ½ lyżki majonezu, seler naciowy, 1 cebula czerwona, sol pieprz, trochę soku z cytryny Wykonanie; Odciskamy tuńczyka na sitku, bardzo mocno, ddajemy posiekany seler, cebule w drobną kosteczke. Następnie dodajemy majnez, sok z cytryny i doprawiamy solą

Anioły w kuchni