Chlebek chrupki popularny był a może jeszcze jest nadal w krajach Skandynawii. W Norwegii jest pod nazwą Knekkebrød i pod taką był pieczony w 2014r. w czerwcowej piekarni prowadzonej przez Anię z bloga Kuchennymi drzwiami w której brałam udział. Można piec z pierwszego lub drugiego przepisu. Ilość poszczególnych ziaren, można dowolnie zmieniać na takie jakie najlepiej lubimy. Można oczywiście ziaren nie prażyć tylko wszystkie składniki połączyć i zalać wodą tak jak w oryginalnym przepisie. Gdzieś wyczyta... czytaj dalej...
W wielu dietach powtarza się, że powinno się pić co najmniej 2 litry wody dziennie i ograniczać napoje gazowane oraz alkohol.
Czytaj dalej...Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.
Czytaj dalej...