Krem czekoladowy z awokado z mlekiem w proszku to moja propozycja na zdrową pastę kanapkową na słodko. Jak to mówi mój najmłodszy synek „krem kikuladowy” Moje dzieci są wielkimi fanami kanapek na słodko i chętnie jedzą kanapki z miodem, z dżemem, konfiturami, powidłami i serkami np waniliowymi. W takim repertuarze słodkich kremów mamy też domowe masło orzechowe, cieciorellę
Dorota Smakujelubi bakłażana? jeśli odpowiecie twierdząco to napiszcie mi dlaczego? Bakłażan jest mega zdrowy i ja go uwielbiam. Najbardziej kocham baba ganusz czyli pastę z bakłażana którą polecam. Tym razem usmażymy na rumiano bakłażana i zjemy go z makaronem, będzie znakomicie. Tym razem bakłażana polubicie na pewno. Zachęcam do spróbowania. Jak zatem zrobić makaron z bakłażanem? Makaron ze smażonym bakłażanem - przepis
Moje Małe Czarowaniecałość wkładamy do lodówki na około 8 godzin. Sos: 50 ml wody 2 łyżki sosu z tamaryndowca 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka sosu rybnego 1 łyżka czerwonej pasty curry 3 łyżeczki cukru trzcinowego sok z połowy limonki 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Wszystkie składniki wlewamy do pojemnika i mieszamy. Pozostałe: 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka startego imbiru 1 papryka czerwona
Emskie Smakiproszek to także doskonały środek do czyszczenia płyty indukcyjnej. Przygotuj gęstą papkę, mieszając sodę z wodą, a następnie rozprowadź ją po powierzchni kuchenki. Odczekaj 15-20 minut i ścieraj pastę wilgotną szmatką – aż usuniesz cały brud i pozostałości sody. Do mocnych zabrudzeń i nieestetycznych śladów (nawet po wyczyszczeniu płyty) skorzystaj z prostego domowego sposobu. Weź dwa kawałki ręcznika papierowego
Rozdomowionabulgogi i życzę smacznego. Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog oraz Facebook: MeCooks Bulgogi Składniki na bulgogi. Marynata: 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka płatków chili lub pasty gochujang 1/2 łyżeczka tartego imbiru 2 duże ząbki czosnku 1 łyżka oleju sezamowego 2 łyżki oleju 1 łyżka brązowego cukru 300 g wołowiny (stek, polędwica albo inny delikatny kawałek) Dodatkowo
MeCookspiekarnik do temp. 200 stopni. Rozłóż plastry szynki na blasze do pieczenia, wyłożonej papierem tak aby się nie stykały. W misce wymieszaj miód, paprykę oraz łyżeczkę wody. Tak przygotowaną pastą natrzyj każdy plasterek szynki. Wstaw do piekarnika i zapiekaj ok 15-20 minut, aż będzie chrupiąca. Odstaw do pełnego wystudzenia w tym czasie stanie się jeszcze bardziej krucha. Smacznego:) Artykuł
gotuj ze mnąsytuacji. Możesz je podać same, tak po prostu do chrupania lub w towarzystwie różnego rodzaju dipów lub sosów, w których będzie je można maczać. Będą też idealnie pasowały do past warzywnych lub rybnych. Filmik jak przygotować paluchy znajdziesz na moim Ig → https://www.instagram.com/p/C1cUsb2ocun/ Przepisy na inne przekąski na imprezę Na blogu znajdziesz także inne pomysły na przekąski: Wytrawne ciasteczka
Kulinarne przygody Gatitysoli 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżka miodu 3 łyżki oleju Jak zrobić szynkę pieczoną w piekarniku: Mięso myjemy i osuszamy. Wszystkie przyprawy mieszamy z miodem i olejem na pastę a potem nacieramy dobrze mięso. Mięso zostawiamy do zamarynowania na 1-2 doby w lodówce w zamkniętym pojemniku. Pół godziny przed pieczeniem wyjmujemy mięso z lodówki i wkładamy do naczynia
Dorota Smakujedodanie pomidorów do zupy lub przecieru pomidorowego sprawi, że zupa nabierze lekko kwaskowego smaku i intensywniejszego koloru. Zupa rybna w wersji orientalnej : dodaj do zupy mleczko kokosowe i odrobinę pasty curry dla orientalnego smaku. To świetny sposób na eksperymentowanie z klasycznym przepisem. Oto kilka innych przepisów na Wigilię, które mogą Ci się spodobać: Filety z karpia w chrzanowej panierce - wigilijny
Moja Książka Kucharskaskoro o tym mowa napiszcie proszę w komentarzach co jeszcze fajnego można dodać do takich kruchych ciastek Ciasto podstawowe: 220 g cukru 1 cukier waniliowy, lub 2 łyżeczki pasty waniliowej 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 800g mąki szczypta soli 500 g miękkiego masła Z podanych składników zagniatamy gładkie ciasto i wkładamy
Cynamonowe szczęściedrugą połową ciasta *Jeśli macie 2 identycznej wielkości blaszki to można upiec obie części ciasta jednocześnie. Krem: 3 szklanki (750 ml) mleka 3/4 szklanki (170 g) cukru odrobina pasty waniliowej, lub cukier z wanilią 4 łyżki (80 g) mąki pszennej 4 łyżki (80 g) mąki ziemniaczanej 2 żółtka 200 g masła 500 ml mleka zagotowujemy z cukrem, najlepiej zrobić
Cynamonowe szczęściemakaron oraz szpinak. Chwilę jeszcze całość dusić, aż szpinak się podgrzeje. 4. Podawać z startym parmezanem i ewentualnie listkami świeżej bazylii. Smacznego!!! Inspiracja: Nie tylko pasta
Kuchnia domowa Ani