mnie jogurt domowy z Zakwaski Vivo 2 szklanki mąki pszennej (u mnie tortowa) + 1,5 łyżki do masy waniliowej 1,5 łyżki naturalnego kakao około 3/4 łyżeczki pasty waniliowej (zamiennie ekstrakt waniliowy lub mały cukier wanilinowy) 2 łyżeczki sody 2 jajka M 3/4 szklanki cukru 0,5 szklanki oleju rzepakowego Uwaga! Jajka i jogurt powinny być w temperaturze pokojowej. Przygotowanie
Słodkie okruszkiprzechowywać przez kilka dni. Pyszna przekąska śledziowa – śledzie z grzybami i papryką Zobacz inne przepisy na przekąski ze śledzi: Śledzie w sosie musztardowym – prosty i szybki przepis Pasta kanapkowa ze śledziem – pyszny dodatek do pieczywa Śledzie po kaszubsku – przepis na śledzie z suszonymi śliwkami Najlepsze śledzie w śmietanie Śledzie korzenne w oleju – śledzie z przyprawą do piernika Artykuł
e-PrzepisyKulinarneLubię kuchnię wschodnią, indyjska. Szczególnie ukochałam szybkie curry na mleczkach koksowych i pastach curry. Z kawałka mięsa, warzyw i aromatycznych przypraw zawsze wyjdzie szybki i pyszny obiad dla wielbicieli indyjskich smaków. Zapraszam na curry słodko-kwaśne z kurczakiem i jogurtem. My uwielbiamy takie obiady. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikpełna łyżka oleju kokosowego Sernik -800g twarogu lub zwartego mielonego sera na sernik -30g budyniu w proszku (u nas pistacjowy) -2 jajka -120g ksylitolu -ok 120g pasty z pistacji Nutura -1/3 łyżeczki soli Polewa - tabliczka białej czekolady bez cukru+ 1 łyżka oleju -garść pistacji do ozdoby SPÓD 1. Ciastka zblendować na proszek i dodać do nich
Candy Pandaspojemności 250 ml): 180 masła w temperaturze pokojowej, 1/2 szklanki białego cukru (może być troszkę mniej), 1/2 szklanki brązowego cukru, duża szczypta mielonej wanilii (można zastąpić cukrem waniliowym lub pastą waniliową albo ekstraktem) 2 jajka, płaska łyżeczka sody, 2 i 3/3 szklanki mąki, 2 czubate łyżki kakao, 100 g gorzkiej czekolady 60-70 %, garść ziaren słonecznika lub posiekanych orzechów
Lekcje w kuchnirybami, to w kutrze obrabiać można również mięso i warzywa. Urządzenie służy do precyzyjnego rozdrabniania oraz dokładnego mieszania składników. Jest bardzo przydatny podczas tworzenia różnych rodzajów farszu i past. Kotleciarki W zakładach gastronomicznych, cateringach i restauracjach świetnie sprawdzają się również kotleciarki. Są to urządzenia, które zmiękczają mięso i pozwalają uzyskać odpowiednią formę. Dzięki nim można rozbijać mechanicznie plastry mięsa
ProstePesto.plbursztynowym kolorze, jeśli jest to mieszanka większej ilości jabłek, odrobinę gruszek i śliwek. Taki kompot powinien stać minimum 2 godziny. Owoce po kompocie można wykorzystać do zrobienia pasty do ciast, naleśników, placków, do kanapek, owsianki i co Wam przyjdzie jeszcze do głowy. Pomysłów może być o wiele więcej. Miksujemy owoce na mus przekładamy do słoiczków i pasteryzujemy
Leśny Zakątekminut lub do momentu, w którym mają złotawy kolor z każdej strony. Usmażone grzyby wykładać na talerzyk wyłożony papierowym ręcznikiem. Smażone boczniaki podawać z dodatkiem ketchupu, sosu chili, pasty ajvar , sosu peri-peri lub kremu z pieczonej papryki . Domowa przyprawa kreolska Warto wiedzieć robiąc boczniaki w panierce. Kępki boczniaków należy rozciąć i podzielić na indywidualne sztuki, gdyż panierujemy pojedyncze boczniaki
MeCookspojemności 250 ml: 1/4 szklanki oleju, 3/4 szklanki mleka, 1/2 szklanki cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 i 3/4 szklanki mąki, szczypta mielonej wanilii (można zastąpić ekstraktem lub pastą z wanilii), 2 jajka na polewę: 30 g masła, 20 ml mleka, płaska łyżka kakao, 25 g cukru pudru (lub do smaku) Szybka babka mleczna z polewą, przygotowanie: W misce
Lekcje w kuchnizestaw śniadań wytrawnych, warzywnych pełnych witamin i lekko słodkich, rozkosznie przyjemnych przekąsek do porannej kawy i herbaty. Polecamy i jedne i drugie! BAGIETKI Z PIECZONYM CAMAMBERTEM I PASTĄ POMIDOROWO-KAPAROWĄ Idealne danie na niedzielne leniwe śniadania, najlepiej podane do łóżka. Szczególnie o tej porze roku kiedy nic człowieka nie motywuje do wstawania z ciepłej pościeli. Czytaj dalej Dutch baby
Niedzielny kucharzśmietanką 30% również jest bardzo smaczna, gdyż śmietanka spełnia swoją funkcję i zatrzymuje smak i aromat. Głównym elementem, bez którego nie ma curry to właśnie zestaw przypraw zawartych w paście lub proszku curry. Przyprawę można kupić lub zrobić samemu. W składzie curry powinien być: barwnik naturalny (kurkuma), czosnek, gorczyca, kozieradka, imbir, lubczyk, kardamon, kolendra, pieprz czarny, chili, cząber, cynamon, goździk
Kuchcik gotujejabłek i nieobranej pigwy po odlaniu syropu Składniki: pigwa po odsączeniu syropu (ja do soku użyłam 2 kg pigwy - przepis znajdziecie tutaj ) 2 kg nieobranych jabłek 0,5 łyżeczki pasty waniliowej (opcjonalnie) Przygotowanie: Jabłka obieramy i kroimy na kostkę o szerokości mniej więcej 1-2 cm. Wrzucamy do garnka i zlewamy wodą, tak aby lekko przykryła poziom jabłek. Gotujemy
Kuchnia moimi oczamikażdej strony na rumiano. Mięso wykładamy. Wszystkie warzywa kroimy na kawałki i blendujemy na jednolitą masę. Ser żółty ścieramy na dużych oczkach. Na każdym placku tortilli układamy porcję pasty warzywnej. Na nią nakładamy 2 -3 kawałki kurczaka i starty ser. Tortillę zwijamy.Najpierw należy zawinąć spód do góry, następnie boki do środka i na koniec całą zwijamy do góry. Tortille wkładamy
Olcia gotuje!szklanki wody z gotowania. Odcedzamy Cytrynę myjemy i osuszamy. Ścieramy skórkę i wyciskamy sok. Szpinak, pistacje, bazylię, oliwę, sok z cytryny, parmezan i czosnek blendujemy na gładką pastę. Doprawiamy solą i pieprzem, dolewamy śmietankę i ponownie krótko blendujemy. W rondelku zagotowujemy pesto i 1/4 szklanki wody z gotowania makaronu. Dodajemy makaron i chwilę razem podgrzewamy. W razie potrzemy można
cool and mintykilka listków laurowych, łyżeczkę kminku, łyżkę majeranku, dopraw solą i pieprzem. Zupę gotuj przez 1,5 godziny pod przykryciem – aż mięso będzie zupełnie miękkie. Rada: osobno podaliśmy węgierską pastę z ostrych papryczek, którą każdy, już na talerzu, doprawia zupę według własnego smaku. Artykuł Zupa gulaszowa według węgierskiego przepisu. Wychodzi zdecydowanie najlepsza pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Przepisy, gotowanie, jedzenie
Kulinarna Polska