pasta - 16803 przepisów (strona:575/1121)

Tort ombre jogurtowo-truskawkowy 64

bezie szwajcarskiej (swiss meringue buttercream): 460 g masła, w temperaturze pokojowej, pokrojonego na małe kawałki 6 białek 1,5 szklanki cukru szczypta soli 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub pasty z wanilii niebieski barwnik w żelu (u mnie Wiltona) Białka (mogą być prosto z lodówki, ja użyłam mrożonych) umieścić w misie miksera, dodać szczyptę soli i cukier. Misę ustawić

moj przepis na
Krem maślany na bezie szwajcarskiej 55

tortu o średnicy 23 cm: 460 g masła, w temperaturze pokojowej, pokrojonego na małe kawałki 6 białek 1,5 szklanki cukru szczypta soli 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub pasty z wanilii barwnik w żelu/proszku (u mnie w żelu Wiltona) Białka (mogą być prosto z lodówki, ja użyłam rozmrożonych) umieścić w misie miksera, dodać szczyptę soli i cały cukier

moj przepis na
Tort kawowo-truskawkowy Ombre 70

Krem maślany: 460 g masła, w temperaturze pokojowej, pokrojonego na małe kawałki 6 białek, rozmiar L 1,5 szklanki cukru szczypta soli 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub pasty z wanilii barwnik w żelu/proszku (u mnie żółty w żelu Wiltona) Białka (mogą być prosto z lodówki, ja użyłam mrożonych) umieścić w misie miksera, dodać szczyptę soli i cukier. Misę

moj przepis na
Czekoladowy krem z awokado 56

czekoladę, rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce. Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę, obrać ze skórki. Rozgnieść widelcem, nie musi być idealnie rozdrobnione. Do roztopionej czekolady wmieszać część pasty z awokado. Następnie dodać daktyle, resztę awokado, skórkę pomarańczową, kakao zmielić blenderem na gładką masę, przez kilka minut, tak aby masa rozcierana między palcami była gładka. Można przekładać masą torty

moj przepis na
Tort Legia Warszawa – Tort z białą czekoladą i frużeliną truskawkową – Instrukcja Krok po kroku 63

mieć zapas na wszelki wypadek. 460 g masła, w temperaturze pokojowej, pokrojonego na małe kawałki 6 białek 1,5 szklanki cukru szczypta soli 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub pasty z wanilii Białka (mogą być prosto z lodówki, ja użyłam rozmrożonych) umieścić w misie miksera, dodać szczyptę soli i cały cukier. Misę ustawić nad kąpielą wodną. Cały czas podgrzewając, mieszać

moj przepis na
Wegańska FIT Stefanka (bez cukru) 73

chciało się skleić w jedną kulkę) 1 łyżeczka sody oczyszczonej Wszystkie składniki umieścić w misie malaksera, w następującej kolejności: Zmielone siemię lniane, woda, daktyle, zmielić do momentu otrzymania gęstej pasty, dodać olej, syrop klonowy, zmielić, dodać mąkę i sodę zagnieść ciasto. Piekarnik rozgrzać do 160 st. grzałka góra-dół. Ciasto podzielić na 5 równych części. Na papierze po pieczenia narysować

moj przepis na
Dzień Kobiet 2021 – pomysły na oryginalne prezenty 81

proste do zorganizowania pomysły, a po drugie nie tuzinkowe rozwiązania na szybkie prezenty, nawet na ostatni moment. __________________________________________________________ Jajka na Wielkanoc – dekoracje 7 prostych przepisów na wielkanocny stół Najlepsze pasty jajeczne na Wielkanoc! Artykuł Dzień Kobiet 2021 – pomysły na oryginalne prezenty pochodzi z serwisu Czynniki Pierwsze

Czynniki pierwsze
Ciasto z tahini, sezamem i pomarańczą oraz recenzja książki Chloe Sucree - Raz na tydzień. 64

sezamu 2 łyżeczki suchych drożdży pół łyżeczki soli 2 łyżki ekstraktu z wanilii pół łyżeczki mielonego kardamonu 180 ml oliwy pół szklanki brązowego cukru 125 ml miodu 3 łyżki pasty tahini skórka otarta z 1 pomarańczy 1/4 szkl. soku z pomarańczy 4 jajka Przygotowanie; Małą foremkę keksową wykładamy papierem.  Mieszamy ze sobą wszystkie rodzaje mąki, nasiona sezamu, drożdże, sól

Radość kipiąca uśmiechem.
Kurczak pieczony - 7 rzeczy które musisz wiedzieć 79

gałką muszkatołową. Co kto lubi, każdy ma do tego prawo. Kurczak lubi także masło, dużo bardziej niż olej. Dlatego najlepiej z ulubionych ziół i przypraw oraz masła zrobić pastę, którą naciera się kurczaka na zewnątrz i w środku. Należy także lekko poluzować skórę na piersiach i sunąć pod nią masła. Dzięki temu mięso w tym miejscu będzie dużo bardziej soczyste

Dieta moja pasja
Czekoladowa tarta z panna cottą 51

Panna cotta z białej czekolady: 300 ml śmietany kremówki 36% (można zastąpić jogurtem greckim) 100 ml mleka 30 g cukru (można pominąć) 200 g białej czekolady, połamanej 1 łyżeczka pasty z wanilii lub ziarenka z 1 laski wanilii 3 łyżeczki żelatyny (12 g) lub 3 listki żelatyny około 400 g czerwonych porzeczek Do małego garnuszka nasypać żelatynę, zalać 2 łyżkami

moj przepis na
Babka drożdżowa z pesto 57

serem feta i papryką drobniutko posiekaną, z czosnkiem i masłem, z serem żółtym i oliwkami. Wybór nadzienia pozostawiam Wam do decyzji, u nas była pesto, ale robiłam podobną z pastą z papryki, oliwek, sera żółtego z dużą ilością przypraw . [:Listonic] Składniki na formę na babkę z kominem o średnicy 23 cm. 200 gr mąki pszennej (u mnie

moj przepis na
Makowiec zawijany 57

drożdży lub 21 g drożdży suchych 6 łyżek cukru pół łyżeczki soli 1,5 łyżki spirytusu (lub wódki, rumu, likieru migdałowego) ziarenka z 1 laski wanilii lub 1 łyżeczka pasty waniliowej Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku, dodać cukier, dodać 3 łyżki mąki (odjąć z 3 szklanek). Dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto, dodając pod koniec rozpuszczony tłuszcz. Ja wyrabiałam

moj przepis na
Domowy krem Kinder Bueno 59

świetny i w smaku dość zbliżony do tego oryginalnego, wy możecie mieć inne odczucia. Krem jest trochę mniej aksamitny niż ten z batonika, ponieważ zawiera zmielone orzechy a nie pastę z orzechów. Tworząc przepis posiłkowałam się kilkoma blogami, z każdego wzięłam coś dla siebie, coś dodałam, coś odjęłam (blogi z których korzystałam Od-kuchni , Pani smaczna , Podniebne pieszczoty ). Krem trzeba

moj przepis na
Tort ombre jogurtowo-truskawkowy 58

bezie szwajcarskiej (swiss meringue buttercream): 460 g masła, w temperaturze pokojowej, pokrojonego na małe kawałki 6 białek 1,5 szklanki cukru szczypta soli 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub pasty z wanilii niebieski barwnik w żelu (u mnie Wiltona) Białka (mogą być prosto z lodówki, ja użyłam mrożonych) umieścić w misie miksera, dodać szczyptę soli i cukier. Misę ustawić

moj przepis na
Krem maślany na bezie szwajcarskiej 58

tortu o średnicy 23 cm: 460 g masła, w temperaturze pokojowej, pokrojonego na małe kawałki 6 białek 1,5 szklanki cukru szczypta soli 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub pasty z wanilii barwnik w żelu/proszku (u mnie w żelu Wiltona) Białka (mogą być prosto z lodówki, ja użyłam rozmrożonych) umieścić w misie miksera, dodać szczyptę soli i cały cukier

moj przepis na