pasta - 17303 przepisów (strona:581/1154)

Ile gotować jajko na twardo 90

teraz za każdym razem ugotujesz idealnie jajko na twardo . Bardzo często wykorzystuję je w swojej kuchni. Począwszy od tradycyjnych jajek z majonezem poprzez jajka faszerowane , a skończywszy na pastach jajecznych, sałatkach i dodatkach z zupy . Pieczeń rzymska to jedna z popularniejszych potraw wielkanocnych z wykorzystaniem jajka ugotowanego na twardo. Sprawdź także jak zrobić jajko na miękko w koszulce : Jajko

Ania gotuje
Tacos z grillowanym kurczakiem 68

Awokado przekrój wzdłuż, wyjmij pestkę i za pomocą łyżeczki wyjmij do miseczki cały miąższ. Awokado skrop sokiem wyciśniętym z limonki i wymieszaj. Za pomocą widelca rozdrobnij awokado na jednolitą pastę. Dodaj do awokado bardzo drobno posiekaną czerwoną cebulę i bardzo drobno posiekaną papryczkę chilli. Wymieszaj i dopraw solą i pieprzem do smaku. TACOS: Po 30 minutach odrywaj z ciasta części

nietylkopasta.pl
Bułki z ziarnami 78

bardzo przyjemnie chrupią - są bardzo sycące i naprawdę smaczne. To jedne z lepszych bułek, które piekłam ostatnio, a piekę ich mnóstwo :) Bułeczki z ziarnami wspaniale smakują z wędlinami, jajkami, pastami warzywnymi i serami. Są pyszne nawet z samym masłem. Polecam, smacznego:) TUTAJ znajdziecie wiele innych moich przepisów na domowe bułeczki :) Polecam również moje najlepsze bułeczki śniadaniowe (bardzo chrupiące): Kliknij

Lekcje w kuchni
Sałatka z figami i kozim serem 88

sałatki. Ciasto z figami i migdałami Placek drożdżowy z figami Sałatka z figami i mozzarellą Świeże figi z szynką Sałatka z figami i serem pleśniowym Roladki z kurczaka (pasta miętowa, ser i roszponka) z figami Składniki na 1 porcję sałatki z figami i kozim serem , która ma ok.75 kalorii 1 figa rukola lub mix sałat 1 łyżeczka twarożku koziego szczypta

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kopytka z sosem kurkowym 71

kurkowy podawaj na ciepło z podsmażonymi kopytkami. Zobacz też inne przepisy z grzybami grzybami Tosty z boczniakami i hummusem Marynowane rydze Pierogi z kapustą i grzybami Sos kurkowy Pasta jajeczna z pieczarkami Zobacz też nowe przepisy Kopytka z sosem kurkowym Ciasteczka z lemon curd Sernik z marakują Wrapy z szarpanym kurczakiem Placki z cukinii Ewy Wachowicz Artykuł Kopytka z sosem

okolicepalnika.pl
Piers z indyka w ajwarze z wolnowaru 126

indyka z wolnowaru w miksie przypraw z ajwarem to naprawdę idealne rozwiązanie nie tylko na niedzielny obiad. Pierś wychodzi miękka i soczysta dzięki długiego wolnowarzeniu, a dodatek bałkańskiej pasty ajwaru powoduje, że mięso zyskuje niebanalny smak. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Pesto z grzybów leśnych 128

Dziś przepis na pesto z grzybów leśnych, z dodatkiem cebulki, natki pietruszki i pestek słonecznika. Doskonałe jako pasta do kanapek, jako baza sosu do makaronu ( po dodaniu śmietany), świetne zapieczone na grzankach z mozzarellą. Jeżeli nie macie grzybów leśnych to można zrobić z pieczarek albo z kurek. Można przechowywać w słoiczku w lodówce do kilku

Smaczny zeszyt
Flaczki z żołądków drobiowych. Konkretnie doprawione, smakują wyśmienicie. PRZEPIS 24042

oddziel od kości i chrząstek, pokrój w paseczki, marchewkę i pietruszkę pokrój w drobną kostkę, dodaj do zupy. Czosnek i imbir obierz, drobno posiekaj, oprósz solą i rozetrzyj na pastę przy pomocy widelca lub noża, również dodaj do zupy. Gotuj jeszcze przez około 10 minut. Artykuł Flaczki z żołądków drobiowych. Konkretnie doprawione, smakują wyśmienicie. PRZEPIS pochodzi z serwisu Kulinarna Polska

Kulinarna Polska
Kurczak tikka masala. Przepis na pyszne indyjskie danie z kurczaka 405

razy. Mięso zdejmij i odłóż. Teraz na tę samą patelnię wrzuć drobno posiekaną cebulę, a po kilku minutach czosnek i imbir, które wcześniej trzeba posiekać i rozetrzeć na pastę z odrobiną soli – najłatwiej zrobić to na desce przy pomocy krawędzi noża lub widelcem albo w moździerzu. Smaż kolejne 2 minuty. Dodaj 2 łyżki garam masala, łyżkę papryki w proszku

Kulinarna Polska
Torcik Myszka Minnie z kremem oreo oraz jagodowym i żelką 104

będzie puszyste. Roztopioną i lekko przestudzoną czekoladę dodajemy powoli do masła, mieszając wszystko na małych obrotach, do połączenia się składników. Odstawiamy na blacie, aby ganache zgęstniał do gęstej konsystencji pasty *** *** Masą obkładamy mocno schłodzony tort, wyjęty prosto z lodówki. Najpierw nakładamy pierwszą, cienką warstwę, aby „zatrzymać” okruszki *** *** Tort wkładamy do lodówki, aby pierwsza warstwa zastygła. Nakładamy drugą warstwę, wyrównujemy. Czyścimy

Blog z Apetytem
Sałatka z ciecierzycą i pomidorami. 103

jest wegetarianom ze względu na dużą zawartość białka, ponieważ zastępuje im zwierzęce białko. Wskazana jest dla osób odchudzających się, bo jest niskokaloryczna. Cieciorkę wykorzystuje się do wykonania hummusu, czyli pasty do pieczywa lub dipu do sosów. Groch włoski zmniejsza zachorowanie na raka jelita grubego, pozytywnie wpływa na płodność. Dobrze wpływa na wygląd naszej skóry, włosów i paznokci. Wspiera odporność naszego

Zdrowy Styl Joanny
Orzechy – dlaczego warto je jeść? Poznaj dwa pyszne przepisy z orzechami 81

orzeszki ziemne (15 szt). Czy orzechy to tylko przekąska? Orzechy to świetna przekąska, ale też doskonały dodatek do wielu dań. Można je dodawać do koktajli, robić z nich pasty orzechowe, dodawać je do owsianek, placuszków, ciasteczek, ciast, a nawet przygotować z nich lody. Poniżej znajdziecie dwa przykładowe (proste) przepisy z orzechami. Śniadaniowa owsianka z orzechami i figą Składniki: 1 szklanka

Słodkie okruszki
Papryka czerwona w kuchni 74

jest papryka, którą pokrywa oliwa z oliwek . Papryka czerwona znakomicie komponuje się z mięsem: zwłaszcza drobiowym i wieprzowiną. Jest niezastąpiona również w kuchni wegetariańskiej, w której stanowi ważny składnik past kanapkowych, sosów, zapiekanek. W ostatnich latach dużą popularnością cieszy się ajwar. Z pewnością każdy zna paprykę pieczoną faszerowaną mięsnymi lub ryżowymi nadzieniami. Ciekawym i smacznym daniem jest makaron w sosie

KuchniaWeDwoje.pl
Roladki z bakłażana z orzechami 75

Jeśli będzie za gesta, dolać odrobinę przegotowanej wody. Dodać posiekaną natkę kolendry i/lub pietruszki (kilka listków zostawić do dekoracji), posolić odrobinę, wymieszać. Na każdy plaster bakłażana wyłożyć kopiastą łyżeczkę pasty, rozsmarować, zwinąć w roladkę.  Roladki ułożyć na talerzu, posypać ziarnami granatu, udekorować listkami pietruszki lub kolendry.  Smacznego

Obiad gotowy

Proponowane wyszukiwania