Papryka czerwona w kuchni

Papryka czerwona w kuchni

Papryka czerwona w kuchni

To dzięki niej kuchnia węgierska ma swój niepowtarzalny smak i aromat, jednak papryka czerwona – jak wiele innych warzyw – wywodzi się z terenów Ameryki Południowej. Zachowane ślady pozwalają stwierdzić, że 6000 lat temu wykorzystywaną ją w tej części świata w medycynie tradycyjnej. Podobne zastosowanie znalazła zresztą w lecznictwie chińskim i indyjskim. Nic dziwnego: czerwona papryka ma wiele cennych właściwości. Poznaj jej moc i dowiedz się, jak wykorzystać to smaczne warzywo w swojej kuchni. 1. Pa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KuchniaWeDwoje.pl

Autor

KuchniaWeDwoje.plKuchniaWeDwoje.pl

Nie jestem profesjonalistką i nie skończyłam żadnej szkoły gastronomicznej, ale po prostu lubię gotować. Gotowanie sprawia mi wiele przyjemności, cieszę się że mogę uczyć się nowych rzeczy i zbierać nowe doświadczenia.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, zapiekanki, przekąski, zapiekanka, zupa, gulasz, pasta, przetwory, tortilla, wieprzowina, kanapki, zapiekanka ziemniaczana, makaron, surówka, burrito, papryka faszerowana, dania mięsne, zupa meksykańska

Inne przepisy z KuchniaWeDwoje.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.