Indyjska zupa dahl z soczewicy

Indyjska zupa dahl z soczewicy

Indyjska zupa dahl z soczewicy

Indyjska zupa dahl z soczewicy to tradycyjna wegetariańska potrawa rodem ze Środkowej Azji. Niezwykle sycąca. Odrobinę pikantna, doprawiona aromatycznymi przyprawami, to wręcz samodzielne danie, które można podawać ze świeżo przyrządzonym ryżem bądź chlebkiem naan. Jeśli chcesz, masło zastąpić możesz olejem kokosowym lub rzepakowym, a gęstość zupy regulować ilością dodanej soczewicy lub wody. Z pewnością pokochasz to proste danie. Składniki: 200 g czerwonej soczewicy 2 cebule szalotki 4 ząbki czosnku kawałek świ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.