pasta - 16803 przepisów (strona:607/1121)

Kulinarna wyprawa do Gruzji, czyli smaki Adżarii cz.1 84

resztą podczas każdej naszej gruzińskiej biesiady stół uginał się od różnorodnych, kolorowych potraw. Zaczęliśmy od zimnych przystawek, które są obowiązkowym elementem każdej Supry. Na stole królowały: pchali , czyli kolorowe pasty warzywne, najczęściej z bakłażana, buraków lub buraka ćwikłowego. A obok nich wybór lokalnych krowich i kozich serów i obowiązkowa sałatka z pomidorów, ogórków i cebuli. Zachwyciło mnie Badrid żani , zrolowane

kuron.com.pl
Pomysły na zdrowy lunch ze słoika 75

cukru 4 łyżki oleju roślinnego 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżeczki sosu rybnego 2 łyżki sosu hoisin 1/2 łyżeczki miodu 1/2 łyżeczki suszonego czosnku ½ łyżeczki pieprzu kajeńskiego 1 ½ łyżki pasty curry Dodatki 1 łyżka majonezu 5 filetów anchois 2 małe ząbki czosnku 25 g rodzynek (2 niepełne łyżki) 2 łyżki kaparów odsączonych z zalewy 50 g płatków migdałowych (około pół

Niedzielny kucharz
Sos z fetą (dip) 79

jest gotowy.   Jeśli lubisz, dodaj też świeże lub suszone zioła, np. bazylię, zioła prowansalskie.     (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pomysły na śniadanie… Jajka faszerowane pieczarkami Muffiny śniadaniowe Pasta twarożkowo-czosnkowa Tosty z opiekacza Omlet z cebulą i boczkiem

Kulinarny S.O.S.
Szparagi z makaronem w maślanym sosie 142

zrobienia w 15 minut. Czas: 15-20 minut Poziom trudności: łatwy Liczba porcji: 4 Szparagi z makaronem w 15 minut Dzisiaj mamy dla Ciebie bardzo prosty przepis na wiosenną pastę, na którą, poza makaronem i szparagami, składa się tylko odrobina masła i parmezanu. Tak mało składników i tylko 15 minut potrzeba, by przygotować danie, którego smak zostanie z Tobą

Niedzielny kucharz
Micha pełna zdrowia z pęczakiem 87

Odstaw do ostudzenia. Krok 2 W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Drobno posiekaj 2 ząbki czosnku, a następnie płaską stroną noża rozetrzyj z łyżeczką soli i oregano na pastę. Obtocz nią dokładnie krewetki i wstaw je do piekarnika pod sam grill na 5-7 minut. Krok 3 Przygotuj dressing: wymieszaj 4 łyżki sosu sojowego z 4 łyżkami oleju sezamowego

Niedzielny kucharz
CIASTECZKA Z HUMMUSEM 72

wałkowaniu 115g masła 85g cukru pudru 55ml maślanki 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli hummus waniliowy: 1 puszka ciecierzycy 75ml mleczka kokosowego 1 łyżka cukru trzcinowego 1 łyżeczka pasty waniliowej (lub ekstrakt do smaku) wymieszaj dokładnie suche składniki ciastek dodaj masło i posiekaj je z suchymi składnikami aż otrzymasz masę przypominającą mokry piasek dodaj maślankę i dokładnie wymieszaj

SandraFrej.com
Fasola pieczona w sosie pomidorowym 82

sosie pomidorowym Fasola jest bardzo wdzięczna w użyciu. Można z niej wyczarować masę wspaniałości. Na blogu znajdziesz już kotlety z białej fasoli , majonez z fasoli , smalec z fasoli , czy pastę paprykową … z fasolą. Tym razem jednak, naszła mnie ochota, na coś innego. Fasola pieczona w sosie pomidorowym, to za mną chodziło. Domowej roboty, jest znacznie lepsza od tej, którą

Blendman
Włochy - Wegańska carbonara z nerkowców i pieczonego czosnku 74

minut, rzadko mieszając.  5) Gdy tofu się smaży, do blendera wrzucamy odcedzone i przepłukane zimną wodą nerkowce, płatki drożdżowe i wlewamy mleko. Wszystko blendujemy na jednolitą pastę. Przyprawiamy solą i pieprzem. Zależnie od konsystencji możemy dodać kilka łyżek wody. Sos nie powinien być bardzo gęsty, woda jeszcze z niego wyparuje na patelni. 6) Makaron odcedzamy, i wrzucamy na patelnię

Roślinożerni urlopowicze
Salsa dodatkiem na grilla 80

zielonej salsie warzywna potrawa zyska głęboki, ziołowy aromat, a salsa czerwona sprawi, że pieczone warzywa staną się wyrazistsze i ostrzejsze w smaku. Guacamole może posłużyć jako dip do chipsów, pasta do smarowania pieczywa albo sos do grillowanej ryby i chudego mięsa. Sos z awokado nadaje się też do sałatek, na przykład z pomidorków, zielonej sałaty i sera feta albo

jakszef.pl
Moussaka 58

niszczy smaku potrawy. Trochę zabawy podczas gotowania jest, ale efekt końcowy jest naprawdę smaczny i warto spędzić ten czas w kuchni Moussaka is a Greek lasagna only instead of pasta we have vegetables. The sauce itself has also a bit different seasoning than in Italian cuisine, but the rule is the same – a layer of vegetables, a layer

Martyna Cooks
Dyniowe risotto / Pumpkin risotto 75

perfect moment for pumpkin! That cheap, available everywhere vegetable is perfect for various dishes – as a side for meat, as a cream soup, it goes well with pasta. I’ve decided to make a risotto with pumpkin and it was a good decision, the final dish is really tasty, perfect as a side to meat, also perfect

Martyna Cooks
Panini 114

Jest to po prostu kanapka zrobiona z kromek chleba, najczęściej ciabatty. Kanapka zazwyczaj podawana jest na ciepło. Można przygotowywać ją w zaskakujących połączeniach, np. z mozzarellą, awokado czy z pastą z oliwek. W każdym rejonie Włoch można spotkać wiele wariantów tej kultowej bułki. W Polsce zyskuje coraz większą popularność. Cechą charakterystyczną kanapek jest chrupiąca skórka pieczywa oraz miękki środek. Kanapki

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Jajeczne kanapki 101

twardo. Plastry boczku smażymy. Połówkę awokado rozgniatamy na gładką masę wraz z sokiem z limonki i odrobiną soli. Jajka przekrawamy na pół, na każdą połówkę dajemy ser, boczek i pastę z awokado. Przykrywamy drugą połówką jajka i spinamy całość wykałaczką. Całość posypujemy odrobiną pieprzu. Podawać z sałatką caprese. Smacznego Makro w 100g 176kcl

serzmiesem