Cannelloni z ricottą i szpinakiem

Cannelloni z ricottą i szpinakiem

Cannelloni z ricottą i szpinakiem

Kolejny przepis z kuchni włoskiej to cannelloni nadziewane ricottą i szpinakiem . Jest to przepyszne połączenie! Ricotta to ser pochodzący z Włoch i tam niezwykle popularny. Można jeść go na surowo, jednak zdecydowanie częściej wykorzystywany jest jako podstawa do różnego rodzaju farszów do dań wytrawnych oraz jako baza do dań słodkich. Cannelloni ze szpinakiem to proste i szybkie do przygotowania danie, idealne na obiad w tygodniu :) Polecam! Cannelloni z ricottą i szpinakiem Składniki:  10 - 12 rurek maka... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codzienne Gotowanie

Warto przeczytać

Dieta south beach – dieta podczas, której możesz jeść deser!

Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.