pasta - 16803 przepisów (strona:611/1121)

Przekąska z tuńczykiem 104

cebulę kroimy bardzo drobno, czosnek przeciskamy przez praskę, jajka (ugotowane na twardo) przecieramy na tarce i łączymy z tuńczykiem, majonezem i jogurtem naturalnym. Przyprawiamy do smaku. Tak przygotowaną pastą smarujemy nasze wrapy. Na wierzch każdego dajemy kilka listków świeżej bazyli i zwijamy w roladki. Wkładamy je do lodówki (najlepiej na ok 2 godziny) i kroimy przed podaniem.  Czas przygotowania

Związek na patelni
Bryndzove haluszki – słowackie kluseczki z bryndzą 87

wodę. Poczekaj aż wypłyną i po minucie wyławiaj je łyżką cedzakową. W osobnym naczyniu rozrobnij bryndzę i wymieszaj ją z jogurtem naturalnym lub śmietaną na gładką masę. Nakładaj delikatnie pastę z bryndzy na lekko przestudzone halušky. Wymieszaj, aby dokładnie obkleiła halušky. Przysmaż na oleju słoninę (albo szynkę lub boczek). Okraś halušky omastą. Moja rada Na halušky musisz otrzymać gęste

smakowitehistorie.com
Wegański majonez z awokado w 5 minut 72

dopraw do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Ponownie wymieszaj. Przełóż do słoika i przechowuj szczelnie zakręcony w lodówce. Moja rada Majonez jest świetny do jajek, sałatek i jako pasta na kanapki. smakowitehistorie.com Artykuł Wegański majonez z awokado w 5 minut pochodzi z serwisu Smakowite Historie

smakowitehistorie.com
ORZECHOWE GOFRY (Z MASŁEM ORZECHOWYM) 58

twierdzi, nie lubi orzechów :) Pyszne, delikatne, idealne na przekąskę, na piknik, czy spacer. Chwila pracy a efekt wow :) Składniki: * 2,5 szklanki mąki pszennej * 3 łyżki masła orzechowego (użyłam pasty orzechowej crunchy  Radix- bis ) * 2 jajka * 2 szklanki mleka * 1 łyżka cukru * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 1 łyżka oleju Wykonanie: Masło orzechowe i całe jajka wymieszać w misce

Zrób to smacznie
Wiosenne przeboje kulinarne 83

Coleslaw z rzodkiewką Wrapy z kurczakiem i jarmużem Oszczędna babka na oleju Puree z brokuła – super zdrowe! Jak odświeżyć sałatę – sposób na zwiędłą sałatę Koktajl z kiełkami groszku zielonego Pasta kanapkowa awokado z jajkiem Jajka faszerowane awokado Pomysł na szpinak – przepisy Kotlety jaglane z czosnkiem niedźwiedzim Tarta z pokrzywą Zapiekanka makaronowa z pokrzywą Artykuł Wiosenne przeboje kulinarne pochodzi z serwisu

Dorota Smakuje
PIECZONY ŁOSOŚ Z IMBIREM I MIODEM 75

marynata: 1 łyżka startego imbiru 2 duże ząbki czosnku 2 łyżki miodu 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka sosu sojowego pieprz czosnek rozgnieć w prasce lub posiekaj na pastę wymieszaj wszystkie składniki marynaty foremkę wysmaruj masłem, ułóż na nim łososia skórą do dołu i zalej marynatą piecz w 190ºC przez 15 minut. Następnie obsmaż szybko rybę na patelni

SandraFrej.com
Bryndzove haluszki – słowackie kluseczki z bryndzą 66

minucie wyławiaj je łyżką cedzakową. W osobnym naczyniu rozrobnij bryndzę i wymieszaj ją z jogurtem naturalnym lub śmietaną na gładką masę. Nakładaj delikatnie lekko przestudzone halušky do pasty z bryndzy. Wymieszaj, aby dokładnie obkleiła halušky. Przysmaż na oleju słoninę (albo szynkę lub boczek). Okraś halušky omastą. Moja rada Na Słowacji halušky podaje się na wiele sposobów, nie tylko z bryndzą

smakowitehistorie.com
Wegański majonez z awokado w 5 minut 66

dopraw do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Ponownie wymieszaj. Przełóż do słoika i przechowuj szczelnie zakręcony w lodówce. Moja rada Majonez jest świetny do jajek, sałatek i jako pasta na kanapki. smakowitehistorie.com Artykuł Wegański majonez z awokado w 5 minut pochodzi z serwisu Smakowite Historie

smakowitehistorie.com
Masa maślana z mlekiem w proszku. Tynk MilkyWay. 133

cukrem dodajemy 90g mleka w proszku. Ciągle mieszamy trzepaczką kuchenną, aż do całkowitego rozpuszczenia się mleka. Uwaga: mieszanka ta szybko gęstnieje. Nasza masa mleczna powinna mieć konsystencję gładkiej pasty. A mleko nie powinno być wyczuwalne przy rozcieraniu masy między palcami. Masę mleczną dodajemy do utartego masła łyżka po łyżce, ciągle ucierając na najwyższych obrotach. Gdy składniki będą już dobrze połączone

SmartBake.pl
Krem kokosowo-śmietanowy 66

szczęście jest kilka trików dzięki, którym możemy podkręcić jego smak. Przede wszystkim naturalny aromat kokosu możemy wzbogacić dzięki zalaniu go mlekiem kokosowym i odparowaniu wody z mleka. Powstanie papka/ pasta, którą należy zmielić. Nie mielcie, jeśli zależy wam, aby tekstura kokosu była wyczuwalna w masie. Dzięki odparowaniu wody, to co interesuje nas najbardziej, czyli aromat, nadal pozostał w naszej papce

SmartBake.pl
Krem śmietanowo – owocowy z serkiem mascarpone. 90

zalej sokiem. Gotuj bez pokrywki, aż do odparowania wody. Gdy mus zacznie gęstnieć zmiksuj blenderem ręcznym. Miksuj tak długo, aż osiągniesz pożądaną teksturę musu. Kontynuuj gotowanie, aż osiągniesz teksturę pasty lub gęstego musu. Odstaw do ostudzenia. Ubijanie śmietany z mascarpone. Przygotowuj składniki. Otwórz śmietanę, serek mascarpone. Śmietanę miksuj mikserem lub ubijaczką do pian. Na początku na wolnych obrotach, aby śmietana

SmartBake.pl
Gulasz z kurczaka i fasoli / Chicken and Black Bean Stew 74

everything with stock or water. Season well. Simmer on low heat, until tender and thick. Add drained beans and nuts. sprinkle with fresh basil. Serve over poatoes, rice or pasta. Enjoy:) Also see my other stew recipes:) Facebook Instagram Twitter

Lekcje w kuchni
Gulasz z mięsa mielonego i bakłażana / Ground meat and Eggplant Stew 90

cover everything with liquid.  Season well. add mustard and bay leaves. cover on low heat, until tender and thick. Add some cream. Sprinkle with fresh herbs. Serve over pasta, potatoes, rice or bread. Enjoy:) Facebook Instagram Twitter

Lekcje w kuchni
Kurczak z grzybami / Chicken and Mushroom Skillet 79

feel free to add more water. Simmer on low, until tender. Thicken the sauce with the slurry. Sprinkle generously with some parsley.  Serve over potatoes, rice, barley or pasta. Enjoy

Lekcje w kuchni