pasta - 17303 przepisów (strona:602/1154)

Jajka faszerowane rzodkiewką i chramem. 77

miski, dodajemy do nich chrzan, jogurt grecki, kurkumę, serek śmietankowy, sól i pieprz. Za pomocą blendera ręcznego miksujemy składniki na puree. Dodajemy pokrojoną rzodkiewkę i posiekany szczypiorek. Mieszamy. Gotową pastą nadziewamy połówki jajek. Dekorujemy według uznania. Dodatek chrzanu to tajna broń w wykonaniu tych jajek ! Dodaje on wyrazistego smaku a całość smakuje wybornie. Jeśli szukamy czegoś wyrazistego na nasz stół

Zdrowy Styl Joanny
Pizza z szynką 54

rozgnieciony ząbek czosnku, sól, pieprz, 4 listki świeżej bazylii. Wszystko miksuję blenderem. Wyrośnięte ciasto dzielę na 2 części. Rozwałkowuję placek i umieszczam go na formie do pizzy. Smaruję połową pasty pomidorowej ciasto. Posypuję ciasto serem mozarella – startą. Na ser dodaję szynkę, kukurydzę konserwową z puszki, na to sypię ser i ułożyłam dodatkowo plastry mozarelli z kulki. Ułożyłam kilka pomidorków

MojaQchnia.pl
JAJKA FASZEROWANE AWOKADO Z ŁOSOSIEM I RZEŻUCHĄ 97

początek dnia. INNE PYSZNE DANIA Z JAJEM:   SHAKSHUKA CUKINIOWO MARCHEWKOWA     GALETTE COMPLÈTE NALEŚNIKI PO BRETOŃSKU     ŻÓŁTKO PANIEROWANE NA KARMELIZOWANEJ RUKOLI     GRZANKI Z PASTĄ JAJECZNĄ     KOTLETY JAJECZNE Z PAPRYKĄ     FRITTATA Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ I GROSZKIEM   Jajka faszerowane awokado z łososiem i rzeżuchą: – Tęczowe barwy z nietuzinkowym finiszem – Faszerowane kremowym

globuskulinarny
BISZKOPT SZPINAKOWY 205

umiarkowanym ogniu,  rozgrzewamy 2 łyżki oliwy/oleju. Partiami wrzucamy szpinak i smażymy, aż zwiędnie. Zostawiamy na patelni do ostygnięcia, przekładamy do wysokiego pojemnika blendera lub słoika. Blendujemy na gładką pastę. Dodajemy żółtka i jeszcze chwilę blendujemy do połączenia składników. Piekarnik rozgrzewamy do 175 stopni C, bez termoobiegu. Spód formy o średnicy 22 cm wykładamy papierem do pieczenia i zapinamy obręcz

cool and minty
Jajka faszerowane buraczkami 57

pół. Oddzielić żółtka od białek. Żółtka przełożyć do miski. Dodać puree z buraczków, majonez i chrzan. Za pomocą widelca dokładnie rozgnieść całość i mieszać do momentu uzyskania jednolitej pasty. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Masę buraczkową przełożyć do rękawa cukierniczego i faszerować nią puste połówki jajek. Podawać posypane drobno posiekanym szczypiorkiem.   Drukuj przepis

Świat Domowej Kuchni
Jajka faszerowane z łososiem 57

łososie dodaj żółtka wyjęte z jajek, majonez i wasabi. Wszystko zgnieć i dokładnie wymieszaj. W razie potrzeby dopraw pieprzem, soli raczej nie będą potrzebowały bo łosoś ma jej sporo. Pastę nakładaj w wgłębienia jaj po żółtku. Możesz ozdobić jaja małymi kawałkami wędzonego łososia, szczypiorkiem lub innymi zielonymi listkami, idealnie pasują też oliwki. Podawaj. Smacznego! Artykuł Jajka faszerowane z łososiem pochodzi

nietylkopasta.pl
Chrupiąca sałatka z selerem naciowym – przepis jednoporcjowy 55

sałatkę podawaj z posiekanym szczypiorkiem. WARTOŚCI ODŻYWCZE DLA 1 PORCJI: 212kcal Białko: 10,9g Węglowodany: 31,5g Tłuszcz: 5,9g Błonnik pokarmowy: 4,1g Ładunek glikemiczny: 16 Spróbuj także: pasta kanapkowa z tuńczykiem i kukurydzą, sałatka z fasolką szparagową, fetą i pomidorkami. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na  Facebooku

Natka Pietruszki
KOSZYCZKI - JAJKA NADZIEWANE + FILMIK 69

Pyszne jajka nadziewane pastą z rzodkiewki i szynki podane w formie koszyczków.  SKŁADNIKI :  6 jajek ugotowanych na twardo 3 łyżki majonezu  4-5 rzodkiewek kilka plastrów pokrojonej szynki  odrobina tartego żółtego sera  sól, pieprz do smaku  1 -2 pęczki szczypiorku

Kulinarne Fantazje Marioli
Naturalne barwniki jajek. Jak farbować jajka na Wielkanoc? 78

kawy. Kurkumę możemy zastąpić curry, a gotowany szpinak porządną natką pietruszki. Jedyne co nas ogranicza to nasza wyobraźnia! Proste i szybkie dekoracje z jajek gotowanych na wielkanocny stół Pyszne pasty jajeczne na wielkanocne śniadanie Wielkanocna babka w wersji fit! A wszystkie wielkanocne przepisy znajdziecie pod tym linkiem – Wielkanoc! Artykuł Naturalne barwniki jajek. Jak farbować jajka na Wielkanoc? pochodzi

Czynniki pierwsze
Chorwacja - Wegański smalec z fasoli na chlebie z suszoną papryką (Kruh, mast i paprika) 67

podgrzewamy tylko do tego stopnia, żeby zmieniło konsystencję). Fasolę przekładamy do kielicha blendera (lub rozdrabniacza), wlewamy płynne masło i dodajemy mleko sojowe. Wszystko dokładnie mieszamy blenderem do uzyskania jednolitej pasty.  3) Gotowy smalec wkładamy do lodówki. 4) Pajdę dobrego chleba smarujemy sowicie wegańskim smalcem i posypujemy solą i suszoną papryką

Roślinożerni urlopowicze
Pasztet z jajek z koperkiem 98

twardo. Taki pasztet świetnie sprawdzi się zarówno na wielkanocnym stole, jak i na każdej innej imprezie. Pasztet z jajek można jeść sam, ale także idealnie nadaje się jako pasta na kanapki. Mój pasztet jajeczny jest aromatyczny dzięki dodatkowi koperku i wyrazisty w smaku za sprawą musztardy oraz przypraw. Gorąco polecam! Pasztet z jajek z koperkiem Składniki:  10 dużych jajek

Codzienne Gotowanie
Tort leśny mech z kremem pomarańczowym i malinami 140

świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy 100g cukru 1 jajko 1 żółtko Krem śmietanowy: 15g żelatyny + 150ml wody 1 łyżka soku z cytryny 500ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% 1 łyżeczka pasty waniliowej lub cukru z wanilią 250g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru (niekoniecznie) 250g malin do kremu + około 80g malin do ozdoby Krem pomarańczowy – orange curd: 1. Do rondelka wlać

Mała Cukierenka
Kluski na parze ala BAO z pieczonym łososiem 143

opakowanie klusek na parze Jawo 500 g świeżego łososia 1 pomidor malinowy 1 ogórek zielony liście ulubionej sałaty ½ cebuli 1 ogórek kiszony 2 duże łyżki majonezu 2 łyżeczki pasty wasabi Olej Sól Pieprz           RYBA: Oddzielamy ostrym nożem mięso od skóry. Dzielimy rybę na kawałki około 6x6 cm. Układamy rybę na papierze

Bon Appetit Małgorzaty