pasta - 17303 przepisów (strona:612/1154)

Skarby natury. Szczypiorek i jego właściwości 110

sposób można włączyć szczypiorek do swej diety? Szczypiorek to uniwersalna przyprawa, z której można korzystać na wiele sposobów. Jego obecność chętnie uwzględniają przepisy na omlety oraz na różnego rodzaju pasty kanapkowe, można go też wykorzystać jako dodatek do zup, ziemniaków oraz twarożków. Wybór jest szeroki, zatem każdy z nas znajdzie takie rozwiązanie, które pozwoli mu korzystać z leczniczych właściwości szczypiorku

ProstePesto.pl
Zupa curry z kurczakiem i makaronem ryżowym 131

minimum i gotujemy około 30 minut, aż kurczak będzie miękki.   Po upływie 30 minut wyciągamy z wywaru kurczaka oraz odławiamy resztę dodatków. Do bulionu dodajemy pozostałe 2 łyżki pasty curry oraz łyżkę sosu sojowego, rozprowadzamy. Wlewamy mleczko kokosowe i dodajemy złamany na pół makaron ryżowy – użyłam średniej wielkości wstążek ryżowy, czas gotowania około 10 minut. Na 3 minuty

Smaczna Strona
Sałatka jajeczna z papryką i szczypiorkiem 164

sałatka jajeczna z papryką i szczypiorkiem, która świetnie sprawdzi się jako przekąska między posiłkami. Pasuje również do dań obiadowych z dodatkiem mięsa.  Gotowane jajka są dodawane do wielu past i sałatek, gdyż ich smak idealnie pasuje do wielu składników. Każdy na pewno zna sałatkę jarzynową, która bez jajek nie miałaby swego smaku. Latem wszelkiego rodzaju surówki i sałatki cieszą

Kuchcik gotuje
Pasta z bobu i sera białego 143

się cały kg na raz) przychodzę z pomocą.  U mnie ten nadmiar został i patrzył nieobrany z lodówki. A że ostatnio  wędliny mogą dla nas nie istnieć, pasty warzywne zaczynają królować.  Co prawda tylko dla mnie,  bo nie jestem w stanie przekonać Męża,  ale może jeszcze się da namówić.  Składniki : * miseczka ugotowanego i obranego

Gotowanie z pasją
Pasta z bobu i sera białego 158

się cały kg na raz) przychodzę z pomocą.  U mnie ten nadmiar został i patrzył nieobrany z lodówki. A że ostatnio  wędliny mogą dla nas nie istnieć, pasty warzywne zaczynają królować.  Co prawda tylko dla mnie,  bo nie jestem w stanie przekonać Męża,  ale może jeszcze się da namówić.  Składniki : * miseczka ugotowanego i obranego

Gotowanie z pasją
Cudowna książka Salt Fat Acid Heat i pesto z bazylii 192

ząbki orzeszki piniowe – ½ szklanki parmezan – 100g sól Przygotowanie: 1 ząbek czosnku pokrój w mniejsze kawałki i utrzyj go razem z orzechami w moździerzu na gęstą pastę. Listki bazylii pokrój nożem na mniejsze kawałki i przełóż je do blendera. Wlej połowę oliwy i miksuj do momentu, aż bazylia uwolni przyjemny aromat, a oliwa nabierze zielonego koloru. Połącz ze sobą

wiecejwarzyw.pl
Frittata z makaronem 155

Frittata włoskie danie z jajek. A co uwielbiają Włosi oczywiście pastę, makaron. Połączyłam to razem, dodałam mozzarelle, dużo bazylii, pomidory i wyszła pyszna frittata.    składniki: 250 g makaronu Bavette 7 jaj wiejskich sól, pieprz czarny 3 łyżki startego parmezanu 120 g mozzarella mini zalewa 8 pomidorków koktajlowych bazylia świeża 1 cukinia mała 4 plastry szynki parmeńskiej 1 papryczka

wesoła kuchnia
Owsianka z tahini i pomarańczami 134

Owsianka z tahini i pomarańczami to pomysł na zdrowe i pożywne śniadanie, które na długo syci. Smakuje oryginalnie i zapewne miłośnicy sezamu będą zadowoleni. Jak zrobić pastę tahini już pisałam, przepis jest banalnie prosty. Pomarańcze świetnie komponują się z owsianką, nadając jej świeżości. Polecam na dobry początek dnia! Składniki: Owsianka: 1 szklanka płatków owsianych 1 i 1/2 szklanki mleka

Oryginalny smak
SEREK WIEJSKI Z WARZYWAMI (PRZEPYSZNE MISTRZOWSKIE ŚNIADANIE LUB KOLACJA) 177

zamienić te, których nie lubicie. Ja również osobno podaję do niego słodkie pomidorki koktajlowe, świetnie smakują razem. Świeże, chrupiące pieczywo, jajka ugotowane na pół-miękko, smażone plastry bekonu, pasta z awokado i miska takiego serka wiejskiego - takie śniadanie jadamy najczęściej co niedzielę... Do tego szklanka świeżo wyciskanego soku pomarańczowego i nic NAM więcej do szczęście w niedzielny poranek nie potrzeba

Słodko-Słony Świat Ilony
Foodbook 1800 kalorii 151

słowo! Podwieczorek (521 kcal) – hummus z warzywami hummus (200 g) surowe warzywa pieczywo chrupkie (najlepiej pełnoziarniste) porcja marchewki porcja papryki Zmiksuj cieciorkę z puszki na gładką masę, dodaj pastę tahini (1/3 szklanki lub 8 łyżek tahini na puszkę cieciorki) oraz płaską łyżeczkę soli, dwa ząbki czosnku, dwie łyżki dobrej oliwy, 2-4 łyżki zimnej wody, 2-3 łyżki soku

Niedzielny kucharz
Foodbook 1600 kcal II 119

Pokochasz to danie – słowo! Podwieczorek (421 kcal) – hummus z warzywami hummus (200 g) surowe warzywa porcja marchewki porcja papryki Zmiksuj cieciorkę z puszki na gładką masę, dodaj pastę tahini (1/3 szklanki lub 8 łyżek tahini na puszkę cieciorki) oraz płaską łyżeczkę soli, dwa ząbki czosnku, dwie łyżki dobrej oliwy, 2-4 łyżki zimnej wody, 2-3 łyżki soku

Niedzielny kucharz
Słodko-ostre żeberka 264

Składniki: 1 kg żeberek marynata: 1 cebula 3 ząbki czosnku 1/2 papryczki chili 1 liść laurowy 5 ziaren jałowca 5 łyżek sosu słodkie chili 3 łyżki pasty warzywnej pindżur Podravka … Czytaj dalej Słodko-ostre żeberka

czarrna od kuchni
Szaszłyki z mięsa mielonego 165

natki pietruszki, 2 łyżki bułki tartej, 1 jajko, szczypta kuminu, szczypta ostrej papryki, 1/4 łyżeczki czerwonej papryki, sól, pieprz do smaku, Sos jogurtowy: 200 g jogurtu greckiego, 1 łyżka pasty tahini, 1 łyżka soku z cytryny, 1/2 łyżki posiekanej mięty, sól, pieprz do smaku. Szaszłyki z mięsa mielonego, to świetna alternatywa dla tradycyjnych szaszłyków z kawałków mięsa lub grillowanej kiełbasy

Świat Domowej Kuchni
Menu na dzień 1700 kcal 136

słowo! Podwieczorek (521 kcal) – hummus z warzywami hummus (200 g) surowe warzywa pieczywo chrupkie (najlepiej pełnoziarniste) porcja marchewki porcja papryki Zmiksuj cieciorkę z puszki na gładką masę, dodaj pastę tahini (1/3 szklanki lub 8 łyżek tahini na puszkę cieciorki) oraz płaską łyżeczkę soli, dwa ząbki czosnku, dwie łyżki dobrej oliwy, 2-4 łyżki zimnej wody, 2-3 łyżki soku

Niedzielny kucharz
Tarta owsiana z budyniem i truskawkami 147

pudru łyżka zimnej wody Krem opakowanie dużego budyniu śmietankowego (na 0,75 l mleka) 0,6 l mleka 3 łyżki cukru (ja dodałam erytrol w tej samej ilości) odrobina pasty waniliowej lub ziarenka z połowy laski wanilii 50 g serka śmietankowego lub mascarpone 100 ml śmietanki 30% truskawki (lub inne ulubione owoce np. maliny, borówki, porzeczki, czereśnie) do dekoracji: starta

Analiza Smaku