Z ŁĄKI NA TALERZ: Przecier z piwonii

Z ŁĄKI NA TALERZ: Przecier z piwonii

Z ŁĄKI NA TALERZ: Przecier z piwonii

Czerwiec to zdecydowanie miesiąc piwonii. Tak, jak w Maju dla bzu Lilaka, tak w Czerwcu dla piwonii niejeden traci głowę. Ogrody i domowe wazony wypełniają się kulistymi pąkami w odcieniach zieleni i brązu, by za chwilę wybuchnąć różowymi, bordowymi i białymi pióropuszami płatków. Delikatny zapach kwiatów szumi w głowie i rozjaśnia nawet deszczowy początek lata :) Za oknem mały koniec świata zamienia pobliskie stawy w rozlewisko z wodospadem, a w kuchni przy otwartym oknie pachnie deszczem i piwoniami, które wła... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w Słońcu Skąpana

Autor

Justyna OpasińskaJustyna Opasińska

Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śniadania, ciasto, pasty, desery, pasta, deser, ciasto z kremem

Inne przepisy z Kuchnia w Słońcu Skąpana

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.