pasta - 17303 przepisów (strona:622/1154)

Bazyliowy chłodnik z rukoli i ogórków - graj w zielone! 111

drobną kosteczkę pieprz  ilowa z oliwek Sposób przyrządzenia: 1. Ogórki obierz ze skórki, wydrąż miąższ awokado. 2. Umieść w blenderze ogórki, awokado, rukolę i bazylię - zmiksuj na pastę. 3. Dodaj oliwę i sok z cytryny i miksuj do uzyskania gładkiej, kremowej konsystencji. 4. Dopraw solą do smaku i schłodź w lodówce. 5. Podawaj chłodnik z kleksem śmietany, kostkami ogórka

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Sałatka z grillowana piersią z kaczki i czerwonymi porzeczkami. 145

biała część dymki - natka pietruszki - sok z 1/4 pomarańczy lub cytryny opcjonalnie na bogato tj. nie fit:  oliwa z oliwa, miód, sok z cytryny  lub  pasta tahini wymieszana z wodą, miodem i sokiem z cytryny *płatki migdałowe prażone na suchej patelni/ orzechy nerkowa lub parmezan starty na tarce Mięso zamarynuj na minimum 2 godziny w przyprawie

SMYKWKUCHNI
Kanapka z awokado i jajkiem 127

przy tym jajko gorącą wodą z patelni za pomocą łyżki. Jajko wyjąć łyżką cedzakową, podobnie postąpić z drugim jajkiem. Takie jajko przypomina jajko w koszulce. 4. Na kanapki wyłożyć pastę z awokado, na to jajka, lekko oprószyć pieprzem i posypać szczypiorkiem. Smacznego!!! Źródło: Kinga Paruzel

Kuchnia domowa Ani
Puszyste ŁATWE Babeczki z BORÓWKAMI – Muffiny 268

www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Puszyste ŁATWE Babeczki z BORÓWKAMI – Muffiny Składniki na 12 dużych babeczek: Ciasto: 130ml mleka 110ml oleju 1 jajko 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego lub pasty waniliowej lub 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią skórka starta z 1/2 cytryny 130g cukru 270g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody 350g umytych

Mała Cukierenka
Risotto pomidorowe 126

mieszamy. Posypujemy bazylią. Sprawdź również przepis na: Wege burrito Makaron z szynką parmeńską i suszonymi pomidorami Sałatkę z pomidorów ze smażoną mozzarellą Zupę z pieczonej papryki i pomidorów Pastę z soczewicy i suszonych pomidorów Hummus pomidorowy

Czarnawisienka
Lekka zupa z kurczakiem 187

Składniki: 1 filet z kurczaka 1/3 kapusty pekińskiej 1 marchewka kawałek pora, zielona część 3-4 łodygi selera naciowego 2 łyżki koncentratu pomidorowego 3/4 szklanki mleka 1 łyżeczka ostrej pasty z … Czytaj dalej Lekka zupa z kurczakiem

czarrna od kuchni
Zupa krem z patisonów 126

prażone pestki dyni lub słonecznika.     Pomysły na zupy kremy:           (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pomysły na śniadanie… Parówkowe serce w ramce Sałatka Caprese Pasta z paluszkami krabowymi Nocny chleb pszenny

Kulinarny S.O.S.
Sernik baskijski – najbardziej kremowy sernik na świecie 135

wygniatamy uklepując spód tortownicy. Podpiekamy ok. 6-8 minut. Wystawiamy do ostudzenia. Wszystkie serki (kremowe i mascarpone) ucieramy mikserem wraz z cukrem (i ewentualnie cukrem z wanilią), solą oraz pastą waniliową. Stopniowo dodajemy po jednym jajku, ciągle miksując na wolnych obrotach. Na końcu, do kremowej masy powoli wlewamy śmietankę kremówkę. Masa powinna być płynna. Bardzo wolno wlewamy ją na upieczony

Poezja smaku
Surówka czerwonej kapusty z żurawiną i dressingiem z tahiny 107

dressingiem z tahiny. Jest pyszna, chrupka i zaskakująca. 1/4 główki czerwonej kapusty garść suszonej żurawiny świeży tymianek lub suszony- do smaku 2 łyżki prażonych pestek słonecznika Dressing: 1 łyżka pasty z sezamu ( tahina) sok z 1/2 cytryny 1 łyżka sosu sojowego 1/2 łyżeczki kminku ( pomiń jeśli nie lubisz) 1 łyżeczka miodu pieprz do smaku 1/2 ząbka czosnku Składniki dressingu zmiksować

AZgotuj!
6x wege inspiracji sierpnia (ze sklepów) + kiszonki 153

Melvit Skład naturalny, ciekawy produkt o różnorodnym zastosowaniu. Dzięki Linda! Jako, że nie umiem i nie lubię robić pierogów, użyłam farszu do wytrawnego tortu naleśnikowego. Każdy naleśnik posmarowałam pastą warzywną o wyraźnym smaku (bo farsz jest dość delikatny w smaku)  + farszem + dodałam odrobinę sera. Myślę, że farsz nadawałby się też do zapiekanek, nadziewania warzyw lub makaronu. Cena

Qlinarnie i Qlinarnie
Najpopularniejsze rodzaje sushi 173

się o stwierdzenie, że te przysmaki są prawdziwymi dziełami sztuki – małe, starannie wykonane kuleczki, których podstawę stanowi ryż, a udekorowane są misternymi wzorami z kawałków warzyw i ryb oraz past uformowanych w motywy roślinne czy kwiatowe, a nawet miniaturowa ornamenty. Podsumowanie Sushi to prawdziwie eleganckie przysmaki, które nie tylko wspaniale prezentują się na stole, ale również są wyjątkowo pożywne

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Masala dosa z sosem orzechowym 144

przygotowanie Liczba porcji: 3 (ok. 6 placków) Przygotowanie: Dosa: Ryż oraz soczewicę myjemy i moczymy przez ok. 3 godziny. Po tym czasie odcedzamy i blendujemy tak, żeby powstała gładka pasta. Dolewamy do niej stopniowo wode. Mieszamy. Ciasto powinno mieć konsystencję ciasta naleśnikowego. Dodajemy sól do smaku.  Smażymy na rozgrzanym oleju podobnie jak naleśniki. Dosa jest trochę krucha, więc odwracamy

Weganka gotuje
TARTA FILO Z RICOTTĄ, SZPINAKIEM I „BURRATĄ” NADZIEWANĄ ŁOSOSIEM 112

łosoś MOWI! U mnie występuje pod dwoma postaciami – p rzyjrzyjcie się dobrze, a zobaczycie, że mozzarella nie jest zwykłą mozzarellą! Co? Tak tak! Mozzarella jest faszerowana! Faszerowana obłędną pastą z łososia! To prawdziwa petarda, która zaskoczy dosłownie wszystkich! Jak zrobić takie danie? Jak faszerować mozzarellę? Jak zrobić domowe ciasto filo? Zobaczcie! CIASTO FILO SKŁADNIKI : * mąka pszenna

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania