pasta - 17303 przepisów (strona:622/1154)

Rogaliki maślane 85

rogaliki są pyszne i naprawdę proste w przygotowaniu. Są jedynie lekko słodkie i idealnie nadają się do jedzenia z dżemem, słodkimi pastami czekoladowymi, masłem orzechowym. Idealnie smakują od razu po upieczeniu podane ze szklanką mleka. Polecam Wam także inne przepisy na pieczywo: –  kajzerki –  bagietki –  chleb pszenny z garnka –  bajgle –  chlebek z pesto –  focaccia

nietylkopasta.pl
Puszysty sernik na śmietanie 63

folią i schłodzić w lodówce przez 30 minut.   Składniki na masę śmietanową: 1,2 l śmietany 18 % 180 g cukru ziarenka z 1 laski wanilii lub pół łyżeczki pasty waniliowej 4 łyżki mąki pszennej 4 białka Dodatkowo: 250 g mrożonych jagód, lub innych owoców cukier puder do posypania   Śmietanę, cukier, mąkę i ziarenka wanilii ubić mikserem, do połączenia

UgotujmyTo.pl
Makowa Panienka czyli makowiec z cytrynowym kremem 72

krem cytrynowy: 2 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru 375 ml mleka pasteryzowanego! 200 ml soku z cytryny 200 g cukru cukier waniliowy lub otarta laska wanilii lub pół łyżeczki pasty waniliowej 4 żółtka 200 g bardzo miękkiego masła Dodatkowo: cukier puder Zimne mleko (musi być pasteryzowane bo inaczej się zwarzy…) wymieszać z sokiem z cytryny. Odlać

UgotujmyTo.pl
Marynowane bakłażany z papryką 76

bakłażana to teraz na pewno się w nim zakochacie, jeśli przygotujecie te marynowane bakłażany i marynowaną paprykę Na blogu również znajdziecie inne przepisy na bakłażana: Bakłażan w sosie jogurtowym , Pasta z bakłażana i pomidorów , Cannelloni – zapiekanka z bakłażana , Bakłażan smażony i inne… Marynowane bakłażany z papryką Składniki: 2 bakłażany 2 czerwone papryki 2-3 ząbki czosnku 1 szklanka

UgotujmyTo.pl
Zupa grzybowa z pesto 74

Zupa grzybowa z pesto Aromatyczna, smaczna, rozgrzewająca, sycąca – nic więcej do szczęścia nie trzeba. Pesto bazyliowe to włoska pasta z bazylii, orzechów, oliwy, sera dojrzewającego. Ma niesamowicie bogaty smak i aromat. Świetnie podbija smak wielu dań, będąc tą kropką nad i, wzmacniając go i odmieniając zarazem. Spróbujcie tu poeksperymentować. Słoiczek pesto w lodówce może stać bardzo długo. Ugotujcie od razu

Dorota Smakuje
Gulasz z łososiem i makaronem gryczanym 66

składniki: 200 g makaronu gryczanego  1 cukinia mała 1/3 brokuła 1 papryka czerwona 1/2 papryczki chili 200 g pieczarek 200 g tofu wędzonego 50 g czerwonej pasty curry 1 limonka sól, pieprz 300 g łososia świeżego filet natka pietruszki olej kokosowy 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 cm imbiru 400 ml mleczka kokosowego

wesoła kuchnia
Salsa warzywna 68

łączyć pomidora z ogórkiem, bo nie wpływa to korzystnie na nasze zdrowie. Czy to prawda? Pisałam o tym tutaj , zapraszam do krótkiej lektury i rozwiania wszelkich wątpliwości. Spróbuj także: pasta z czerwonej fasoli, sałatka z tuńczykiem i zielonym ogórkiem. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe

Natka Pietruszki
Znana potrawa w nowym wydaniu, czyli zapiekanki z nutą orientu z marką Patak's 85

oferuje na marka Patak's.     Dzięki produktom marki Patak's smaki Indii możemy przenieść do naszej kuchni. Do wyboru mamy sporą gamę sosów o niezwykle intensywnych smakach; past, które są idealne jako przyprawa lub baza do każdego dania; pikli oraz chutney. Moja propozycja znanej z dzieciństwa potrawy z nutą orientu zabierze Was w kulinarną podróż. Aromaty i smaki

Projekty ze smakiem
Domowy koncentrat grzybowy 94

gęstej masy. Jeśli to możliwe, to nie podlewamy wodą, grzyby same puszczą sok.  Jeśli lubimy gładką konsystencję grzyby blendujemy lub mielimy w maszynce. Przyprawiamy solą i pieprzem. Gorącą pastę przekładamy do czystych słoiczków i pasteryzujemy przez 20 minut. Odstawiamy do wystudzenia i następnego dnia powtarzamy pasteryzację

Kulinarne przygody Gatity
Sałatka COBB z tofu i łososiem 77

jajka ugotowane na twardo 8 pomidorków koktajlowych 1 pęczek rzodkiewek 1 opakowanie sera tofu 100 g wędzonego łososia Główka sałaty rzymskiej Szczypiorek 1 łyżka oleju Sos 2 łyżki pasty tahini 2 łyżki wody 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżeczki sosu sojowego 1 łyżeczka miodu (opcjonalnie) Przygotowanie: Krok 1 Odciśnij ser tofu z nadmiaru wody, pokrój w kostkę. Rozgrzej

Niedzielny kucharz
Tahini – najprostszy przepis 91

rozprowadź równomiernie. Wstaw do piekarnika, piecz 10 minut – wyjmij wcześniej gdyby nasionka zaczęły się przypalać. Wyjmij z pieca, wystudź. Krok 2 Przesyp nasiona do miksera i zmiksuj na gładką pastę. Dodaj oliwę i ponownie zmiksuj. Przełóż do szczelnie zamykanego pojemnika. Przechowuj w lodówce 3-4 tygodnie. Artykuł Tahini – najprostszy przepis pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Humus – super prosty przepis 83

Genialna pasta do smarowania pieczywa lub zagryzania ze świeżymi warzywami, np. pokrojoną w słupki marchewką, cukinią lub rzodkiewką.   Nie kupuj w sklepie humusu – zrób własnoręcznie w domu, to prostsze niż myślisz. Wystarczy kilka składników, mikser kielichowy i super pyszny krem jest gotowy. Doskonale sprawdza się w roli bazy do robienia szybkich przekąsek, czy to na przyjęciu, czy to podczas

Niedzielny kucharz
Kurczak w sosie z sera pleśniowego / Chicken with Blue Cheese Sauce 74

tender. Add the cream or milk and crumbled cheese, season well. Simmer, until thickens (add flour mixed with some cream, if the sauce is to runny). Serve over rice, pasta, barley or potatoes. Enjoy:) Also see my Stir Fry Video Recipe above

Lekcje w kuchni
Dynia pieczona z czosnkiem, oliwą i ziołami 204

Dynia pieczona jest pyszna. Bardzo mięciutka i ziołowa. Można posolić ją do smaku. Taka dynia może być dodatkiem do drugiego dania lub bazą do zupy czy past. Upieczona z czosnkiem będzie wyjątkowo aromatyczna. Przed podaniem czosnek i dynie obieramy z łupin. Warto upiec taką dynię. Smacznych inspiracji Wam życzę :)   Potrzebujemy: połówka średniej dyni kilka ząbków czosnku 2-3 łyżki

Izabelawkuchni