Scroll down for recipe i n English. Składniki: (2 porcje) 4 kromki pszennego pieczywa 1 łyżka pasty tahini 100 g. mozzarelli w kawałku 2-3 plastry szynki dojrzewającej 4 jajka 1 łyżka octu sól, pieprz W rondelku zagotuj wodę, dodaj ocet. Zmniejsz płomień pod garnuszkiem. Jajko wbij do filiżanki, uważaj żeby nie przebić żółtka. Gotującą wodę zamieszaj aby zrobić w niej mały wir wodny. W środek wlej jajko z filiżanki. Gotuj jajko około 2 minut, a następnie wyjmij ostrożnie łyżką cedzakową i włóż do zimnej wod... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...