pasta - 17303 przepisów (strona:626/1154)

Tost z awokado i jajkiem sadzonym 105

oliwą z oliwek. Na rozgrzaną patelnię z odrobiną masła wbijamy jajko i smażymy na twardo. Doprawiamy solą, pieprzem. Jajko powinno mieć ścięte białko i płynne żółtko. Chrupiące pieczywo, smarujemy pastą z awokado, na wierzchu układamy jajko sadzone. Całość możemy posypać świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Sprawdź przepis na: Jajecznica z pomidorami i szynką Tost z awokado i jajkiem sadzonym Smacznego! Artykuł

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Bakłażany po bałkańsku 91

przepyszne warzywo, niedoceniane a szkoda. Smakuje wybornie choć po ugotowaniu mają taki szarobury kolor, smak przebija jednak ten kolor. Warto je zajadać na wszelakie sposoby. Czy próbowaliście już arabskiej pasty baba ghannouj czyt. ganusz? jeszcze nie? to zachęcam, jest rewelacyjna. Dziś natomiast bakłażany podamy po bałkańsku. Jak byliśmy na Bałkanach w ubiegłym roku to jedliśmy bez przerwy i nie mogliśmy

Moje Małe Czarowanie
Tacos z kurczakiem i guacamole 85

Awokado przekrój wzdłuż, wyjmij pestkę i za pomocą łyżeczki wyjmij do miseczki cały miąższ. Awokado skrop sokiem wyciśniętym z limonki i wymieszaj. Za pomocą widelca rozdrobnij awokado na jednolitą pastę. Dodaj do awokado bardzo drobno posiekaną czerwoną cebulę i bardzo drobno posiekaną papryczkę chilli. Wymieszaj i dopraw solą i pieprzem do smaku. TACOS: Po 30 minutach odrywaj z ciasta części

nietylkopasta.pl
Wianuszek z ciasta francuskiego z pesto z botwinki z gorgonzola 100

zrobić? Podaje wam przepis na nietypową imprezową przekąskę czy też szybką kolację. To kolorowy wianuszek z ciekawym nadzieniem który możecie nadziać tradycyjnym pesto z bazylii, ze szpinaku, tapenadą czy pastą pomidorową. Tym razem trafiło do niego pesto z botwinki i gorgonzola. I wyszło z tego bardzo fajne połączenie. Zobaczcie. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
CZATNEJ BRZOSKWINIOWO-IMBIROWY Z CURRY 84

około 2,3 kg owoców. Pyszny sos do pieczonego lub duszonego mięsa, burgerów, hot-dogów oraz serów.  Czatnej brzoskwiniowy. Składniki: 2 litry obranych i posiekanych brzoskwiń 4 łyżeczki pasty imbirowej lub startego imbiru 1,5 szklanki posiekanej cebuli 2 ząbki czosnku, drobno posiekane 1 papryczka chili, bez nasion, drobno posiekana 1,5 szklanki brązowego cukru 1 łyżka curry

Moja Książka Kucharska
Rolada szpinakowa z farszem pieczarkowym 62

mojej wersji jest dość cienkie i zwarte. Jeśli macie ochotę na bardziej wyrośniętą i puszystą wersję to spróbujcie ubić białka przed dodaniem ich do reszty składników. Jako farsz wykorzystałam pastę jajeczno-pieczarkową, którą zwykle przygotowuję jako dodatek do kanapek. W roli nadzienia sprawdziła się doskonale, kremowa, ale z drobnymi kawałkami pieczarek, wyrazista w smaku. Przepis na ciasto możecie też

Healthycreations.pl
Ogórkowa na żeberkach i wiejskie bułeczki – dwa przepisy 156

wersji bułeczek czas na jaki go musimy odstawić jest długi, dlatego warto to zrobić na wieczór. Zaczyn musi stać około 12 godzin, po tym czasie powinie przypominać gęstą pastę.   Do zaczynu dodajemy 450 g mąki pszennej, resztę drożdży (2/3 łyżeczki), 250 ml ciepłej wody i 1,5 łyżeczki soli. Całość wyrabiamy do otrzymania gęstego, troszkę lepkiego, ale sprężystego ciasta

Słodkie okruszki
Dlaczego śniadaniownia to świetny biznes? 91

wyciskane soki. O jakich potrawach nie należy zapomnieć? Jajka w wielu postaciach; Tosty oraz grzanki; Omlety wytrawne oraz na słodko; Boczek oraz kiełbasa z grilla; Wiele wariantów różnych kanapek; Pasty oraz wędliny do pieczywa; Wszelkiego rodzaju dodatki warzywne. Wyposażenie śniadaniowni Zanim otworzymy nasz lokal, konieczne jest sporządzenie stosowanego biznesplanu. Powinniśmy w nim zawrzeć wszelkie potrzeby rynku oraz całą konkurencję

ProstePesto.pl
Tarta z sosem pomidorowym i tuńczykiem 92

tarta będzie pięknie zarumieniona). Podajemy ze świeżą rukolą. Sprawdź również przepis na; Sałatkę z tuńczykiem i kukurydzą Makaron z tuńczykiem i pomidorami Torcik placuszkowy z łososiem Pastę z makreli i twarogu

Czarnawisienka
Badridżani - gruzińskie bakłażany z pastą orzechową 103

Badridżani - bakłażany po gruzińsku to bardzo popularna przekąska w tym kraju, a jaka pyszna! Nic dziwnego, skoro Gruzja szczyci się ponad 300 bakłażanowymi przepisami. Roladki z bakłażana z pastą orzechową polecam szczególnie. Bakłażanowe zawijasy są sycące i bardzo aromatyczne, a całość orzeźwia dodatek pestek granata

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Lody bananowe z tahini 120

kilka minut mamy lody. Na lody z bananów i tahini potrzebujemy: 5 zamrożonych bananów (mrozimy obrane i pokrojone w plasterki) – najlepsze są banany z ciemną skórką 5 łyżek jasnej pasty tahini około 100 g jogurtu naturalnego sok z jednej pomarańczy opcjonalnie – miód lub cukier do dosłodzenia. Przygotowanie lodów: Do mrożonych bananów dodajemy, tahini, sok, jogurt i mielimy na gładką masę

ladykitchen
Aromatyczna bruschetta po mężowsku. Pyszna, świeża i orzeźwiająca przekąska czy kolacja na swieżym powietrzu. 82

Przygotowanie: Sparzone pomidory kroimy w kostkę. Czosnek przecieramy na drobnej tarce bądź przepuszczamy przez praskę. Doprawiamy oliwą z oliwek, solą i świeżym pieprzem. Robimy grzanki. Nakładamy naszą pomidorową aromatyczną pastę na najlepiej  ciepłe grzanki. Gotowe.  Czas się delektować. Było pysznie. Pomidory, oliwa z oliwek, świeża bazylia...mega aromatycznie. Byłam naprawdę zaskoczona, że to tak pysznie wyszło Mężowi. Super

Kuchnia po mojemu