oliwą z oliwek. Na rozgrzaną patelnię z odrobiną masła wbijamy jajko i smażymy na twardo. Doprawiamy solą, pieprzem. Jajko powinno mieć ścięte białko i płynne żółtko. Chrupiące pieczywo, smarujemy pastą z awokado, na wierzchu układamy jajko sadzone. Całość możemy posypać świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Sprawdź przepis na: Jajecznica z pomidorami i szynką Tost z awokado i jajkiem sadzonym Smacznego! Artykuł
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!przepyszne warzywo, niedoceniane a szkoda. Smakuje wybornie choć po ugotowaniu mają taki szarobury kolor, smak przebija jednak ten kolor. Warto je zajadać na wszelakie sposoby. Czy próbowaliście już arabskiej pasty baba ghannouj czyt. ganusz? jeszcze nie? to zachęcam, jest rewelacyjna. Dziś natomiast bakłażany podamy po bałkańsku. Jak byliśmy na Bałkanach w ubiegłym roku to jedliśmy bez przerwy i nie mogliśmy
Moje Małe CzarowanieAwokado przekrój wzdłuż, wyjmij pestkę i za pomocą łyżeczki wyjmij do miseczki cały miąższ. Awokado skrop sokiem wyciśniętym z limonki i wymieszaj. Za pomocą widelca rozdrobnij awokado na jednolitą pastę. Dodaj do awokado bardzo drobno posiekaną czerwoną cebulę i bardzo drobno posiekaną papryczkę chilli. Wymieszaj i dopraw solą i pieprzem do smaku. TACOS: Po 30 minutach odrywaj z ciasta części
nietylkopasta.plzrobić? Podaje wam przepis na nietypową imprezową przekąskę czy też szybką kolację. To kolorowy wianuszek z ciekawym nadzieniem który możecie nadziać tradycyjnym pesto z bazylii, ze szpinaku, tapenadą czy pastą pomidorową. Tym razem trafiło do niego pesto z botwinki i gorgonzola. I wyszło z tego bardzo fajne połączenie. Zobaczcie. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikokoło 2,3 kg owoców. Pyszny sos do pieczonego lub duszonego mięsa, burgerów, hot-dogów oraz serów. Czatnej brzoskwiniowy. Składniki: 2 litry obranych i posiekanych brzoskwiń 4 łyżeczki pasty imbirowej lub startego imbiru 1,5 szklanki posiekanej cebuli 2 ząbki czosnku, drobno posiekane 1 papryczka chili, bez nasion, drobno posiekana 1,5 szklanki brązowego cukru 1 łyżka curry
Moja Książka Kucharskamojej wersji jest dość cienkie i zwarte. Jeśli macie ochotę na bardziej wyrośniętą i puszystą wersję to spróbujcie ubić białka przed dodaniem ich do reszty składników. Jako farsz wykorzystałam pastę jajeczno-pieczarkową, którą zwykle przygotowuję jako dodatek do kanapek. W roli nadzienia sprawdziła się doskonale, kremowa, ale z drobnymi kawałkami pieczarek, wyrazista w smaku. Przepis na ciasto możecie też
Healthycreations.plwersji bułeczek czas na jaki go musimy odstawić jest długi, dlatego warto to zrobić na wieczór. Zaczyn musi stać około 12 godzin, po tym czasie powinie przypominać gęstą pastę. Do zaczynu dodajemy 450 g mąki pszennej, resztę drożdży (2/3 łyżeczki), 250 ml ciepłej wody i 1,5 łyżeczki soli. Całość wyrabiamy do otrzymania gęstego, troszkę lepkiego, ale sprężystego ciasta
Słodkie okruszkiwyciskane soki. O jakich potrawach nie należy zapomnieć? Jajka w wielu postaciach; Tosty oraz grzanki; Omlety wytrawne oraz na słodko; Boczek oraz kiełbasa z grilla; Wiele wariantów różnych kanapek; Pasty oraz wędliny do pieczywa; Wszelkiego rodzaju dodatki warzywne. Wyposażenie śniadaniowni Zanim otworzymy nasz lokal, konieczne jest sporządzenie stosowanego biznesplanu. Powinniśmy w nim zawrzeć wszelkie potrzeby rynku oraz całą konkurencję
ProstePesto.pltarta będzie pięknie zarumieniona). Podajemy ze świeżą rukolą. Sprawdź również przepis na; Sałatkę z tuńczykiem i kukurydzą Makaron z tuńczykiem i pomidorami Torcik placuszkowy z łososiem Pastę z makreli i twarogu
CzarnawisienkaBadridżani - bakłażany po gruzińsku to bardzo popularna przekąska w tym kraju, a jaka pyszna! Nic dziwnego, skoro Gruzja szczyci się ponad 300 bakłażanowymi przepisami. Roladki z bakłażana z pastą orzechową polecam szczególnie. Bakłażanowe zawijasy są sycące i bardzo aromatyczne, a całość orzeźwia dodatek pestek granata
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!kilka minut mamy lody. Na lody z bananów i tahini potrzebujemy: 5 zamrożonych bananów (mrozimy obrane i pokrojone w plasterki) – najlepsze są banany z ciemną skórką 5 łyżek jasnej pasty tahini około 100 g jogurtu naturalnego sok z jednej pomarańczy opcjonalnie – miód lub cukier do dosłodzenia. Przygotowanie lodów: Do mrożonych bananów dodajemy, tahini, sok, jogurt i mielimy na gładką masę
ladykitchenPrzygotowanie: Sparzone pomidory kroimy w kostkę. Czosnek przecieramy na drobnej tarce bądź przepuszczamy przez praskę. Doprawiamy oliwą z oliwek, solą i świeżym pieprzem. Robimy grzanki. Nakładamy naszą pomidorową aromatyczną pastę na najlepiej ciepłe grzanki. Gotowe. Czas się delektować. Było pysznie. Pomidory, oliwa z oliwek, świeża bazylia...mega aromatycznie. Byłam naprawdę zaskoczona, że to tak pysznie wyszło Mężowi. Super
Kuchnia po mojemu