pasta - 17303 przepisów (strona:635/1154)

Micha pełna zdrowia z pęczakiem 91

Odstaw do ostudzenia. Krok 2 W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Drobno posiekaj 2 ząbki czosnku, a następnie płaską stroną noża rozetrzyj z łyżeczką soli i oregano na pastę. Obtocz nią dokładnie krewetki i wstaw je do piekarnika pod sam grill na 5-7 minut. Krok 3 Przygotuj dressing: wymieszaj 4 łyżki sosu sojowego z 4 łyżkami oleju sezamowego

Niedzielny kucharz
CIASTECZKA Z HUMMUSEM 75

wałkowaniu 115g masła 85g cukru pudru 55ml maślanki 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli hummus waniliowy: 1 puszka ciecierzycy 75ml mleczka kokosowego 1 łyżka cukru trzcinowego 1 łyżeczka pasty waniliowej (lub ekstrakt do smaku) wymieszaj dokładnie suche składniki ciastek dodaj masło i posiekaj je z suchymi składnikami aż otrzymasz masę przypominającą mokry piasek dodaj maślankę i dokładnie wymieszaj

SandraFrej.com
Fasola pieczona w sosie pomidorowym 90

sosie pomidorowym Fasola jest bardzo wdzięczna w użyciu. Można z niej wyczarować masę wspaniałości. Na blogu znajdziesz już kotlety z białej fasoli , majonez z fasoli , smalec z fasoli , czy pastę paprykową … z fasolą. Tym razem jednak, naszła mnie ochota, na coś innego. Fasola pieczona w sosie pomidorowym, to za mną chodziło. Domowej roboty, jest znacznie lepsza od tej, którą

Blendman
Włochy - Wegańska carbonara z nerkowców i pieczonego czosnku 79

minut, rzadko mieszając.  5) Gdy tofu się smaży, do blendera wrzucamy odcedzone i przepłukane zimną wodą nerkowce, płatki drożdżowe i wlewamy mleko. Wszystko blendujemy na jednolitą pastę. Przyprawiamy solą i pieprzem. Zależnie od konsystencji możemy dodać kilka łyżek wody. Sos nie powinien być bardzo gęsty, woda jeszcze z niego wyparuje na patelni. 6) Makaron odcedzamy, i wrzucamy na patelnię

Roślinożerni urlopowicze
Salsa dodatkiem na grilla 85

zielonej salsie warzywna potrawa zyska głęboki, ziołowy aromat, a salsa czerwona sprawi, że pieczone warzywa staną się wyrazistsze i ostrzejsze w smaku. Guacamole może posłużyć jako dip do chipsów, pasta do smarowania pieczywa albo sos do grillowanej ryby i chudego mięsa. Sos z awokado nadaje się też do sałatek, na przykład z pomidorków, zielonej sałaty i sera feta albo

jakszef.pl
Moussaka 64

niszczy smaku potrawy. Trochę zabawy podczas gotowania jest, ale efekt końcowy jest naprawdę smaczny i warto spędzić ten czas w kuchni Moussaka is a Greek lasagna only instead of pasta we have vegetables. The sauce itself has also a bit different seasoning than in Italian cuisine, but the rule is the same – a layer of vegetables, a layer

Martyna Cooks
Dyniowe risotto / Pumpkin risotto 78

perfect moment for pumpkin! That cheap, available everywhere vegetable is perfect for various dishes – as a side for meat, as a cream soup, it goes well with pasta. I’ve decided to make a risotto with pumpkin and it was a good decision, the final dish is really tasty, perfect as a side to meat, also perfect

Martyna Cooks
Panini 121

Jest to po prostu kanapka zrobiona z kromek chleba, najczęściej ciabatty. Kanapka zazwyczaj podawana jest na ciepło. Można przygotowywać ją w zaskakujących połączeniach, np. z mozzarellą, awokado czy z pastą z oliwek. W każdym rejonie Włoch można spotkać wiele wariantów tej kultowej bułki. W Polsce zyskuje coraz większą popularność. Cechą charakterystyczną kanapek jest chrupiąca skórka pieczywa oraz miękki środek. Kanapki

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Jajeczne kanapki 114

twardo. Plastry boczku smażymy. Połówkę awokado rozgniatamy na gładką masę wraz z sokiem z limonki i odrobiną soli. Jajka przekrawamy na pół, na każdą połówkę dajemy ser, boczek i pastę z awokado. Przykrywamy drugą połówką jajka i spinamy całość wykałaczką. Całość posypujemy odrobiną pieprzu. Podawać z sałatką caprese. Smacznego Makro w 100g 176kcl

serzmiesem
Meksykański dip z awokado. Przepis na guacamole 203

najlepszych rzeczy, jakie możesz zrobić z awokado, to meksykański sos guacamole. Pyszny, a przy tym bardzo zdrowy. Można jeść go jako dip, dodatek do mięs i warzyw, a nawet pastę kanapkową. Mamy dla was oryginalny przepis. Przepis na guacamole Składniki: 2 dojrzałe awokado, pół małej cebuli, 1 ząbek czosnku, sok z połowy limonki (ewentualnie cytryny), 1 papryczka chilli, 3 łyżki

Kulinarna Polska
Pesto z liści rzodkiewki 87

Przepis na Pesto z liści rzodkiewki Nie jestem w tym perfekcyjny, ale staram się nie marnować żywności i wykorzystywać wszystko co się da. Tym razem na

Blendman
Hiszpania - Szparagi w sosie migdałowym 121

czosnku. Dodajemy ocet winny, lekko przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy migdały (możemy zostawić kilka płatków na później, do posypania szparagów na talerzu), 1 łyżkę wody i blendujemy na pastę. Gdy uzyskamy jednolitą masę, bierzemy mikser lub zmieniamy końcówkę blendera na taką do ubijania. Zaczynamy powoli ubijać sos, na zmianę wlewając odrobinę wody i oliwy. Chcemy uzyskać konsystencję sosu lub majonezu

Roślinożerni urlopowicze
Sernik królewski z brzoskwiniami 116

sera z wiaderka u mnie twarożek kanapkowo-sernikowy Wiueluń 4 jajka L 200 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 1 budyń waniliowy 40 g bez cukru 1 łyżeczka pasty waniliowej 2 kopiate łyżki mąki 1/2 szklanki cukru pudru 1 puszka brzoskwiń Ciasto: Składniki na ciasto zagnieść. Podzielić na dwie części 60% na 40% owinąć w folię spożywczą i włożyć

kruche babeczki
Keto naan (wegańskie) 123

zarumieni. Następnie obracamy placek na drugą stronę i smażymy jeszcze przez chwilę (około 2 minut ). Ogólnie rzecz biorąc keto naan można jeść ze wszystkim – z sałatką , pastą czy też z dipem . W kuchni indyjskiem są częstym dodatkiem do dań z dużą ilością sosu. Według mnie keto naan świetnie smakuje z jogurtem greckim i warzywami takimi jak cebula, papryka

WegePrzepis
Roślinny jadłospis na cały tydzień #2 152

puszki ketchup sól, pieprz Awokado obierz, przełóż do miski, rozgnieć, dopraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Placek tortilli podsmaż przez 2 minuty na patelni. Następnie posmaruj go pastą z awokado. Na niej ułóż roszponkę, pozostałe warzywa pokrojone w paski oraz fasolę. Całość polej ketchupem. Zwiń tak jak tortillę. RAZEM: 2029 kcal

365 dni dookoła kuchni