pasta - 16803 przepisów (strona:635/1121)

Paprykarz 324

mój prosty i sprawdzony przepis na paprykarz szczeciński . Wiele ciekawych porad oraz bardzo dokładny opis wraz ze zdjęciami krok po kroku, pomogą Ci zrobić najpyszniejszy domowy paprykarz. Zapraszam! - świetna pasta na kanapki i nie tylko  - idealny smak domowego paprykarzu - wiele zamienników do różnych składników

AniaGotuje.pl
Portugalia do zjedzena Bartka Kieżuna - recenzja 66

Portugalii. To, co jemy i z kim jemy ma znaczenie i jest ważną częścią naszej kultury. Portugalskie ryby i owoce morza są fantastyczne i najlepsze na świecie, a skosztowanie Past é is de nata to wręcz życiowa konieczność."   - Joao Bras Jorge, prezes Banku Millennium - Portugalczyk z polską duszą, od 12 lat mieszkający w Polsce Chyba nic nie muszę więcej

Di gotuje
Hummus – przepis podstawowy + 3 modyfikacje 43

Pasta z ciecierzycą, czyli hummus jest znana już od tysięcy lat. W Internecie możesz spotkać wiele modyfikacji, jednak kilka składników jest zawsze niezmiennych: ciecierzyca, oliwa

Vegan Taste
Pasty kanapkowe: pasta z groszku i pasta z pieczonej papryki 60

Zawsze gdy piekę domowe pieczywo przygotowuję również pasty kanapkowe. Uwielbiam odkrywać nowe smaki i połączenia – szczególnie pod postacią dodatków do pieczywa. Ostatnim razem przygotowałem

Vegan Taste
Sałatka z kurkami, suszonymi pomidorami i sosem musztardowo-konopnym 107

wartość odżywczą i walory smakowe. Olej konopny nie nadaje się do smażenia, ponieważ w bardzo wysokiej temperaturze traci swoje cenne właściwości. Olej świetnie sprawdzi się jako składnik owsianek, past kanapkowych, koktajli i smoothie, sałatek, zup, dań z makaronem, a nawet deserów.  Z oleju konopnego można tworzyć także domowe kosmetyki. Składniki aktywne doskonale odżywią skórę i zapewnią jej optymalne nawilżenie

My Chcemy Jeść
Tarta a'la Ferrero Rocher (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie) 105

postaci tarty z budyniem. Lista składników jest dość spora ale samo wykonanie nie jest skomplikowane, dlatego warto się na ten przepis skusić. Kluczowym składnikiem jest tutaj pasta z orzechów laskowych Nutura , która nadaje temu ciachu ten niesamowity smak 😍      Składniki: Kruchy kakaowy spód -90 g skrobi ziemniaczanej -90 g mąki ryżowej -50 g mąki gryczanej

Candy Pandas
Mięso z indyka w sosie pomidorowo-paprykowym z ryżem 164

cebula się zeszkli a papryka lekko zmięknie dodaję posiekane pieczarki. Mieszam, dodaję mięso, przyprawiam. Gdy mięso się kilka chwil przesmaży i zmieni kolor wlewam pomidory z puszki oraz pastę ajwar. Jeśli nie macie możecie ją pominąć. Mieszam, smażę, w razie potrzeby przyprawiam do smaku. W tym czasie ryż gotuję w osolonej wodzie do miękkości, na koniec wsypuję go do dania

Zasmakuj Kuchni
Kapusta kiszona z pomidorami , bajeczne przetwory 132

sobie równych , no chyba że kapusta kiszona z papryką Polecam spróbujcie a już zawsze będzie w Waszym repertuarze Składniki : 2 główki kapusty 8 pomidorów , najlepiej typu pasta lub innych dość twardych ( malinówki się rozpadną i wyjdzie ciapa ) 3 łyżki soli 5 marchewek Kapustę szatkujemy na mandolinie do warzyw cieniutko lub skrawamy nożem . Ważne żeby była naprawdę cieńko pokrojona im cieniej

Ogrodnik w podróży
Farszynki Z Pysznym Farszem Z Mięsa Mielonego 139

koniec zdejmujemy przykrywkę i pozwalamy mu odparować. 3. Następnie przekładamy mięso do rozdrabniacza od blendera wraz koncentratem i ewentualnymi warzywami z rosoły i całość krótko miksujemy ( nie na pastę, ale aby wszystko się w miarę połączyło) Smakujemy i ewentualnie doprawiamy jeszcze do smaku. Gotowy farsz odstawiamy. Ciasto 2.  Ziemniaki przekładamy do miski, jeśli są wczorajsze to przegniatamy przez praskę

Gotowanie...to proste !
Boczek pieczony do kanapek 67

font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Jakoś tak wędliny ostatnio omijamy szerokim łukiem. Pasztety jak już, mazidła, wszelakie pasty, pomidory…O tak! Jednak jak zobaczyliśmy surowy boczek…O maj god!  Składniki: 1 kg surowego boczku 5 ząbków czosnku 1 łyżeczka cukru palmowego 1 łyżka ketchupu podkowiańskiego 1 łyżeczka

R'n'G Kitchen
9 prostych zasad zdrowego życia 77

złożonym wyłącznie z produktów roślinnych, należy łączyć odpowiednie grupy pokarmowe. Przykładowo nasiona roślin strączkowych łączymy z produktami zbożowymi, kaszami lub ryżem. Można zjeść np. kanapkę z żytniego chleba z pastą z czerwonej fasoli. Z białkiem w diecie nie należy przesadzać, bo jego nadmiar obciąża pracę nerek i wątroby. 5. WYBIERAJ TŁUSZCZE NIENASYCONE Oleje roślinne są bezwzględnie lepsze dla naszego zdrowia

Natka Pietruszki
Menu na tydzień: Zdrowe przepisy na jesień 90

więcej: do pieczonej pomidorowej zrobiliśmy maleńkie pulpeciki z kaszy jaglanej i parmezanu. Samą kaszę ugotowaliśmy natomiast jako dodatek do kurczaka po chińsku – zamiast ryżu. Całe menu wygląda tak: Poniedziałek: Pasta z sosem z pure z cieciorki Danie bardzo sycące i zdrowe. Użyliśmy do niego makaronu wzbogacanego w błonnik, który obtoczony jest w bogatym w warzywa sosie z marchewki, selera, pomidorów

Niedzielny kucharz
Poniedziałek: Makaron z warzywami i pieczoną cieciorką 106

minut. Krok 3 Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź. Zachowaj pół szklanki wody spod gotowania. Krok 4 Przy pomocy widelca lub tłuczka do ziemniaków, rozdrobnij na pastę cieciorkę w sosie. Posól i popieprz do smaku. Dodaj do sosu garść umytego szpinaku. Zamieszaj. Dodaj makaron, upieczoną cieciorkę i posiekaną natkę pietruszki. Wymieszaj całość. Jeśli sos będzie za gęsty rozrzedź

Niedzielny kucharz
Jak zrobić francuski ratatouille? Przepis na ratatuj zapiekany 154

warzyw od naszych polskich producentów.  Inne ciekawe przepisy z wykorzystaniem papryki, cukinii i bakłażana: bruschetta z pieczoną papryką kanapka panini z grillowaną papryką i cukinią oraz serem żółtym pasta do chleba z pieczonej papryki i fety spaghetti peperonata pide z cukinią i fetą tarta z cukinią, pomidorami i fetą penne z klopsikami z kiełbasy i cukinią placki z cukinią

Chilli Czosnek i Oliwa
Pierogi z zielonym groszkiem i ziołami 105

pietruszki, bazylii, obrany czosnek, oliwę z oliwek, sok z limonki, migdały i parmezan zmiksować w malakserze do postaci pesto. Dodać ugotowany zielony groszek i ponownie zmiksować do postaci gładkiej pasty. Następnie doprawić do smaku solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać. 2. Ciasto: Mąkę przesiać do miski, dodać szczyptę soli, olej i stopniowo wlewać letnią wodę cały czas zagniatając ciasto (wtedy

Szalona Kuchnia Eweliny