pasta - 17303 przepisów (strona:643/1154)

Domowe hamburgery 118

stron.  Dodatki: sałata czerwona cebula ogórek konserwowy  żółty ser pomidor  plastry podsmażonego boczku  sos (2 łyżki majonezu, 1 łyżka jogurtu naturalnego, 1 łyżeczka pasty truflowej

bistro mama
Algieria - Smoothie z kawą i daktylami 116

porcję): - shot kawy (może być też kawa rozpuszczalna lub zbożowa)  - 6 daktyli - 200 ml mleka (my użyliśmy owsianego) - ćwierć łyżeczki kakao + szczypta do posypania - odrobina cukru waniliowego lub pasty waniliowej - szczypta cynamonu - szczypta wiórków kokosowych Przygotowanie: 1) Daktyle moczymy w ciepłej wodzie. 2) Przygotowujemy kawę - shota espresso lub kawy rozpuszczalnej czy nawet zbożowej. 3) Do kielicha blendera wlewamy mleko

Roślinożerni urlopowicze
Donuts - amerykańskie pączki z czekoladowym lukrem 108

sfoglia dello spessore di 1 cm.  Con un tagliapasta ricavate 20 sagome da 8 cm di diametro che andrete a bucare nel centro con un altro coppa pasta del diametro di 3 cm; poi p osizionatele su di una teglia foderata con carta da forno.  Coprite con un canovaccio e lasciate lievitare

La grande e la piccola cuoca
Udka zapiekane w egzotycznym sosie 134

ryżu jaśminowego 1 łyżka curry 1/2 łyżeczki kurkumy 1 łyżka ostrej papryki 1 łyżeczka słodkiej papryki olej Wykonanie: 1. Marynata Wszystkie składniki marynaty dokładnie ze sobą wymieszać aż powstanie pasta do smarowania udek. 2. Udka z kurczaka, umyć, oprószyć solą, pieprzem, nasmarować wcześniej przygotowaną marynatą i odstawić na kilka godzin. Po tym czasie udka podsmażyć z każdej strony na oleju

Szalona Kuchnia Eweliny
Słodkości na Tłusty Czwartek (Dolci di Carnevale) 126

kremem budyniowym Pieczone pączki z marmoladą pomarańczową (Krapfen al forno con marmellata di arance) Pączusie z kremem pasticcera (Frittelle alla crema pasticcera) Kakaowe maseczki karnawałowe (Maschere di carnevale di pasta frolla al cacao) Chiacchiere all'arancia - włoskie faworki z nutką pomarańczy Włoski sernik z kaszki semolino i ricotty (Migliaccio) Smacznego! Buon appetito

La grande e la piccola cuoca
Pyszne faszerowane ziemniaki „Raclette” 96

zapiekania i topienia kilka plastrów, cieniutkich, bekonu 2 łyżki prażonej cebulki szczypiorek do posypania marynata do mięsa: 2 łyżki sosu BBQ 1 łyżka słodkiej wędzonej papryki 2 łyżeczki pasty harissa lub przyprawy, jeśli nie lubicie ostrych potraw, dajcie mniej 1 łyżeczka mielonych ziaren kolendry 2 łyżki brązowego cukru 1 łyżka granulowanego czosnku 1 łyżeczka mielonego korzenia imbiru ( suszonego) kilka kropli

Ogrodnik w podróży
Pączki z nadzieniem adwokatowym 123

wrzenia i od razu zestawiamy z palnika. Mieszamy z adwokatem. W misce dokładnie ucieramy żółtka, pod koniec wsypujemy obie mąki i dalej miksujemy do uzyskania czegoś w rodzaju gładkiej pasty. Wlewamy ją do mleka z adwokatem i dokładnie mieszamy (tak, by nie było grudek). Garnek stawiamy na palniku (ustawiamy średnią moc) i zagotowujemy cały czas mieszając. Od tego momentu gotujemy

Słodkie okruszki
Sałatka z makaronem soba, bakłażanem i mango 102

Cook Time 15 minutes Ingredients 80 ml octu ryżowego 2 łyżki cukru 1/2 łyżeczki soli 2 ząbki czosnku posiekane 1/2 papryczki chilli można użyć oleju z dodatkiem chilli albo pasty chilli, sok i skórka z 1 limonki 1 łyżka oleju sezamowego 2 łyżki oleju do sosu 100 ml oleju do smażenia bakłażana 2 bakłażany 250 g makaronu soba 1 mango

Cooking for Emily
Szynkowe rulony z pastą jajeczno - pieczarkową 133

takiej długości żeby po ułożeniu na plasterku szynki z każdej ze strony wystawał około 2 cm. 5. Na każdym plasterku szynki ułożyć 3-4 szczypiorki, wyłożyć 2-3 łyżeczki pasty jajeczno - pieczarkowej i zwinąć w rulon. Zwinięty rulon przekroić na pół i wstawić do lodówki. Przekąskę podawać postawioną pionowo

Szalona Kuchnia Eweliny
Proziaki podkarpackie pieczone 103

Uwielbiam takie szybkie pieczywo a do tego pyszne i pulchniutkie. Idealnie smakują jako dodatek do sosów, na śniadanie do dipów, past i czego tak uważacie. Z masłem też będą znakomite. Robi się je szybko i znikają szybciutko. Można wykroić dowolny kształt, taki, jaki w danej chwili się Wam przyda, np. serduszka. Podkarpackie proziaki. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Socca 159

Socca to cienki, lekko chrupiący placek z mąki z ciecierzycy. Można jeść z ulubionymi pastami czy po prostu jako przekąskę do pochrupania. Dobrze smakuje zarówno na ciepło

Bullio
Powalentynkowa zapiekanka i kuchnia społeczna 141

taki "ser" w jednej z poznańskich pizzerii trzeba słono zapłacić, więc wyszło zarówno kryzysowo, jak i prestiżowo :) Składniki: - wczorajsze spaghetti - ziemniaki - drożdże nieaktywne - kurkuma Wykonanie: Spaghetti czy inną pastę wkładamy do żaroodpornego naczynia. Ziemniaki gotujemy, a następnie miksujemy z drożdżami, odrobiną kurkumy, dla koloru i sporą porcją soli. Górale solą imitują mleko owcze, a my solą zaimitujemy ser :) Przykrywamy masą

Kryzysowa Książka Kucharska
Sałatka z brokułem i tortellini 119

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z brokułem i tortellini 2020-02-14 Frytki z marchewki 2020-02-09 Chipsy z ziemniaków 2020-02-02 Placuszki z jabłkami 2020-02-02 Pasta z makreli i jajek 2020-01-25 Placuszki z jabłkami (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Sałatka z brokułem i tortellini pochodzi z serwisu To musisz wiedzieć

To Musisz Wiedzieć
Jajka sadzone – przepis 111

danie. W naszym meni jest sporo jajek, lubimy je na śniadanie, obiad i kolację. Jajka chętnie przygotowuję w postaci jajecznicy , omletu czy tortilli . Często pojawiają się też jajka faszerowane , pasta jajeczna czy pasztet z jaj . Jajka sadzone to jeden z prostszych przepisów z którego przygotowanie radzą sobie już starsze dzieci. Od nich między innymi można uczyć dzieci gotować. Składniki: jajka

Dorota Smakuje

Proponowane wyszukiwania

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję