pasta - 16803 przepisów (strona:650/1121)

Wiosenne jajka faszerowane 815

dokładnie wymieszać. Białka jajek poukładać na talerzyku, a w każde wgłobienie nałożyć czubatą łyżeczkę wcześniej przygotowanego farszu wiosennego. Mi została jedna czubata łyżeczka farszu, którą po prostu wykorzystałam jako pastę na kanapkę :) Przed podaniem posypać jajka posiekanym szczypiorkiem. Smacznego! Do naszych ulubionych jajek faszerowanych, które koniecznie muszą pojawić się na Wielkanocnym stole, zaliczamy szczególnie jajka faszerowane suszonymi pomidorami . Jeśli szukacie

Kulinarne Przeboje
Restauracja Słony | Warszawa – Miejsca ze Smakiem 85

lekkim, bodajże śmietankowym kremie, której towarzyszyły owoce oraz jadalne kwiaty. Kilka kęsów smakowało doskonale. Dodatkowo, restauracja Słony słynie szczególnie ze sznytek – są to małe kanapeczki z różnymi pastami i dodatkami, których koniecznie muszę spróbować przy kolejnej wizycie. Tym razem nie miałam okazji ich zamówić, ponieważ wybraliśmy się tam typowo na obiad. Słony to miejsce, w którym zjemy syto, smacznie

Kuchnia Bazylii
Relacja z wizyty w Too Thai! Teleport do Bangkoku! 125

zajrzeć choćby na drinka, a te- robią tu dobre! Oj dobre ale o tym później!  PRZYSTAWKI Na pierwszy ogień zamawiamy przystawki, na zdjęciu:  TATAR WOŁOWY Z TAJSKĄ PASTĄ MISO podany z musztardą francuską, aioli kolendrowym, wiórkami kokosowymi i chipsami krewetkowymi. Koszt: 26zł, przepyszne! Jeśli odwiedzicie to miejsce to musicie spróbować: BOCZEK WOLNO PIECZONY z sosem z wędzonej śliwki

SMYKWKUCHNI
Restauracja Słony | Warszawa – Miejsca ze Smakiem 85

lekkim, bodajże śmietankowym kremie, której towarzyszyły owoce oraz jadalne kwiaty. Kilka kęsów smakowało doskonale. Dodatkowo, restauracja Słony słynie szczególnie ze sznytek – są to małe kanapeczki z różnymi pastami i dodatkami, których koniecznie muszę spróbować przy kolejnej wizycie. Tym razem nie miałam okazji ich zamówić, ponieważ wybraliśmy się tam typowo na obiad. Słony to miejsce, w którym zjemy syto, smacznie

Kuchnia Bazylii
Chałka z sześciokrotnym warkoczem - instrukcja zaplatania 110

mleka do upłynnienia wszystkie składniki na ciasto umieścić w misie robota i zagnieść hakiem gładkie, odchodzące od brzegów misy ciasto. Przykryć i odstawić do podwojenia objętości kakao wymieszać na pastę z mlekiem i miodem wyrośnięte ciasto podzielić na 2 części. Jedną część powtórnie zagnieść z kakao. Białe i ciemne ciasto podzielić na 3 równej wielkości kawałki, najlepiej odważając na wadze

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Jajka faszerowane awokado 620

jajka faszerowane awokado: Jajka na twardo obrać, przekroić na pół, wyjąć żółtka. Awokado obrać, pozbawić pestki. Żółtka rozgnieść widelcem z awokado, majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem – powstała pastą nafaszerować jajka. Jajka układać na posłaniu z kiełków. Artykuł Jajka faszerowane awokado pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Kakaowa kostka owsiana z nasionami konopi 147

dodawać do niektórych posiłków. Nasiona konopi odznaczają się orzechowo-słonecznikowym smakiem i można wykorzystywać je nie wiele sposób, na przykład do deserów, owsianek, jako posypka do sałatek, do past, koktajli. Według mnie najlepsza forma to mielona, z tego względu, że nasiona konopi w formie niełuskanej są dosyć twarde, znaczy przegryza się je normalnie, choć mają taką twardszą otoczkę, dlatego

Zdrowie na języku :P
Sałatka z kulkami z ciecierzycy i marchewki 103

SAŁATKA Z KULKAMI Z CIECIERZYCY I MARCHEWKI Kulki 8 łyżek ciecierzycy (ugotowanej lub ze słoika) 2 marchewki Jajko 2 łyżki kaszy manny Garam masala, sos sojowy, papryka słodka, czerwona pasta curry Sałatka Miks sałat/jarmuż/szpinak Warzywa wg Waszej fantazji ;) u mnie papryka, ogórek konserwowy, oliwki, pieczone buraki, kukurydza, zielony groszek Zioła, przyprawy, olej lniany Kulki Marchewkę zetrzeć

HealthyCreations
Spaghetti z mascarpone 104

Znamy spaghetti z mięsem i pastą z pomidorów a dzisiaj przedstawię skromniejszą wersję, bez mięsa z serkiem mascarpone. Lekkie i smaczne danie. Szybko można przygotować, więc ciekawa potrawa dla zapracowanych. Składniki 1/2 paczki makaronu spaghetti 300 g pieczarek pokrojonych w paski 250 g serka mascarpone 1/2 główki czosnku mały jogurt naturalny 2 łyżki masła … Czytaj dalej Spaghetti z mascarpone

gotuj ze mną
Z gruntu dobre, czyli nowości w linii warzywnych produktów Sokołów - recenzja 133

gruntu dobre” . W jej skład wchodzą warzywne przysmaki, które posiadają naprawdę dobry skład! Charakteryzują się wysoką wartością odżywczą i co ważne - są bez konserwantów! Dotychczas znane były pasztety i pasty, ale od niedawna poszerzono asortyment o kilka dań gotowych, które właśnie chciałam Wam zaprezentować. To doskonała propozycja dla osób lubiących tradycyjne smaki, a przy okazji unikających mięsa. W końcu

Di gotuje
Roszponka z kwiatami forsycji - sałatka obiadowa 107

obniżają poziom glukozy we krwi, wzmacniają diurezę, działają rozkurczowo, uspakajająco i przeciwzapalnie. Stabilizują strukturę włókna kolagenowego. Są smaczne, kolorowe i warto wykorzystać je w kuchni. Idealne do omletów, naleśników, past, twarogów i sałatek. Teraz  w sezonie pijemy herbatkę z kwiatów forsycji. Warto zebrać kwiatki i ususzyć, by starczyły na dłużej Dzisiejszą sałatkę przygotowałam najprościej, po prostu z lekkim winegretem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Guacamole – jak zrobić? 146

czosnku, soku z limonki, kuminu, oliwy z oliwek i czerwonej cebuli. Dzięki łatwej dostępności awokado, guacamole stało się powszechną przekąską. Ja najczęściej podaję dip z nachosami lub traktuję, jako pastę na kanapki lub krakersy. Guacamole wywodzi się z meksyku, gdzie jest podstawą tamtejszej kuchni. Sposobów na jego przygotowanie jest bardzo wiele, w zależności od regionu. Bardzo ważne jest, aby przy

Kuchnia Bazylii
Makaron z kurczakiem i szpinakiem w sosie curry 127

curry, idealny obiad w tygodniu, do pracy. Do takiego zestawu dorzucam często świeżo posiekane pomidory i szalotkę a zamiast śmietanki 30% dodaję mascarpone lub mleczko kokosowe wraz z żółtą pastą curry. Pycha! Makaron z kurczakiem i szpinakiem w sosie curry SKŁADNIKI: 130 g makaronu tagliatelle 4-5 kulek liści szpinaku (mrożony brykiet) 200 g filetu z kurczaka 1 ząbek czosnku

Zasmakuj Kuchni
XV edycja warsztatów z gwiazdą – Martyna Chomacka i Lorek Zedju 120

Baziółka Cieciorkę odsączamy. Wrzucamy ją do wysokiego naczynia. Dodajemy jednego, upieczonego buraka, odrobinę maślanki, 2 łyżki oleju, 1 łyżeczkę octu, 1 ząbek czosnku, sól i pieprz. Blendujemy na gładką pastę. Przekładamy ją do miseczki, polewamy jeszcze odrobiną oleju i posypujemy szczyptą pietruszki. Podajemy wszystko z chrupkim pieczywem ekologicznym kukurydzianym Eko Wital

Słodkie okruszki
CIASTECZKA CZEKOLADOWE Z FASOLI BEZ CUKRU 161

bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Składniki na +/- 14 szt.: puszka czerwonej fasoli tj 240g po odsączeniu 2 duże jajka 2 łyżki pasty tahini lub masła orzechowego 4-6 łyżek ksylitolu ½ łyżeczki proszku do pieczenia 100 g gorzkiej czekolady 70% ( połowę tabliczki siekamy nożem, drugą roztapiamy np. mikrofalówce) 2 czubate łyżki gorzkiego kakao Wykonanie

Słodkie zapomnienie