cały proces), płatki migdałowe i przyprawy umieśćcie w blenderze. Miksujcie aż całość będzie rozdrobniona. Parmezan pokrójcie w mniejsze plastry i razem z odrobiną oliwy dodajcie go do otrzymanej zielonej pasty. Całość raz jeszcze utrzyjcie do otrzymania w miarę jednolitej konsystencji – możliwe, że będziecie musieli dodać więcej oliwy. I nie oszukujmy się, takiej gładkiej konsystencji jak w pesto ze słoika
Szybko Tanio Smacznieświeżo upieczonym indyjskim chlebem, np. takim jak chleb naan z patelni Jeśli lubicie potrawy o bardzo pikantnym i wyrazistym smaku możecie podwoić ilość przypraw lub dodać czerwoną pastę curry. Mięsożercy mogą też dodać pokrojony w kostkę i podsmażony filet z kurczaka. Proste curry z ziemniakami jest dla Hindusa tym samym, czym makaron i pizza dla Włocha. Klasyczny przepis domowej kuchni
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataboczku wędzonego 100g koncentratu pomidorowego 1 papryka czerwona 2 marchewki 6 ziemniaków 1/2 papryczki chili suszonej 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej 1 łyżeczka papryki mielonej wędzonej 1 łyżeczka węgierskiej pasty paprykowej gulaszowej 2 liście laurowe pół bazylii sól oliwa z oliwek lub smalec Jak zrobić zupę fasolową: Zaczynamy od fasoli, wsypujemy ją do miski i zalewamy wodą. Następnie zostawiamy
Dorota SmakujeLawasze albo inaczej chlebek ormiański to bardzo popularny na całym Zakaukaziu chlebek. Jedzą go w Turcji, Gruzji czy Azerbejdżanie. Lawasze to znakomity dodatek do mięs, dipów, zup czy past. Sam smakuje również wyśmienicie, spróbujecie go upiec? W oryginale piecze się go w specjalnych piecach umieszczonych w ziemi i nazywa się je tonirami. Ormiańskie chlebki. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie