pasta - 16803 przepisów (strona:654/1121)

jajka faszerowane fetą i suszonymi pomidorami 136

odsączam z oleju, drobno kroję i dodaję do żółtek zostawiając nieco do dekoracji. Dodaję ser typu feta, doprawiam majonezem. Całość mieszam widelcem, rozgniatam aż do uzyskania w miarę jednolitej pasty. Farszem wypełniam białka, dekoruję kawałkami pomidorów

babka w formie
Pasta z wędzonej makreli z ogórkiem kiszonym. 197

Posiekać koperek. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, doprawić majonezem, musztardą i pieprzem. Jeśli mamy ochotę na bardziej wyrazisty smak można dać musztardy Dijon, jeśli zaś nie wystarczy stołowa. NIE solimy pasty, makrela i ogórki mają w sobie wystarczająco dużo soli

Lubię to gotuję
wieprzowina po koreańsku 167

przy tym bardzo smaczne danie. Składniki (na 4 osoby): 1/2 kg karkówki wieprzowej 1 cebula pęczek dymki 4 ząbki czosnku kawałek imbiru 1 łyżka płatków chili 1 łyzka koreańskiej pasty z chili (mozna pominąć, jeśli ma być łagodniejsze) 1 łyżka cukru 3 łyzki sosu sojowego 1 łyżeczka czarnego pieprzu łyżka oleju sezamowego biały sezam do posypania olej do smażenia Karkówke

stajnia gołębie od kuchni
WEGE BURGERY Z KASZY JAGLANEJ 129

szczypta kurkumy, gałki muszkatołowej i ostrej papryki w proszku, 1 łyżeczka suszonego oregano i lubczyku olej do smażenia DO PODANIA:   SOS PAPRYKOWY: 2 łyżki majonezu +2 łyżki paprykowej pasty Ajvar + 1 łyżeczka syropu klonowego + szczypta soli SOS KOPERKOWY: 2 łyżki majonezu + 2 łyżki jogurtu naturalnego + 2 łyżki posiekanego koperku + 1 mały ząbek czosnku + 1 łyżeczka syropu klonowego + szczypta soli

cool and minty
Makaron z mielonym mięsem i suszonymi prawdziwkami 112

Makaron z mielonym mięsem i suszonymi prawdziwkami jest intensywny w smaku, sycący, wyjątkowo smaczny i przede wszystkim bajecznie prosty do przygotowania. Dobra pasta to najlepszy patent na szybie danie po pracy. Składniki są proste i łatwo dostępne – znajdziecie je w większości sklepów. Pomysł znalazłam w najnowszej książce Jamiego Olivera (5 składników), ale zmieniłam proporcje i nieco inaczej przyprawiłam danie

Poezja smaku
Ciasto kukurydziane 105

SKŁADNIKI: 3 jajka serek homogenizowany z wanilią 150 g 5 łyżek mąki kukurydzianej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki drobnego cukru 1 opakowanie cukru z wanilią 1 łyżeczka pasty z wanilii lub aromatu waniliowego polewa czekoladowa HELIO Uwagi do przepisu: Wszystkie składniki mam w temp. pokojowej. Zamiast serka homogenizowanego można dać jogurt naturalny. Można dodać więcej cukru lub cukru

Zasmakuj Kuchni
Poniedziałek: Cacio e pepe 121

anielskie włosy i sprężysty. Podczas wypasu wyrabiali owczy ser – pecorino romano, z którego później warzyli muślinowy, ale charakterny sos. Dzisiaj proste, pasterskie danie, jest jedną z najbardziej popularnych past na świecie. Trzy lata temu New York Times ogłosił je daniem roku. Danie, choć proste, nie jest tak łatwe do zrobienia jak mogłoby się wydawać. Kluczowa kwestia to zrobienie gładkiego, serowego

Niedzielny kucharz
Ottolenghi. Prosto – recenzja książki 126

ryżowy makaron dodać przed samym podaniem, bo szybko traci jędrność. Chlebek buraczany z kminkiem i kozim twarogiem to kolejny bardzo prosty i treściwy przepis. Wystarczy posmarować go masłem lub pastą typu hummus, ale jest też pyszny sam. Na deser był przepyszny sernik na zimno z wiśniami i słoną kruszonką. Przepis łatwy, ale też pracochłonny – zwłaszcza kruszonka, która wymagała obierania

Ugotowane pozamiatane
Zupa krem z zielonego groszku 82

warzywa mrożone, które dzięki takiej konserwacji zachowują większość swoich wartości odżywczych. Z warzyw mrożonych u mnie najczęściej pojawia się zielony groszek. Poza zupą trafia często do sałatek lub past kanapkowych. Nie tylko dobrze smakuje, ale też dodaje potrawom wiosennych barw.  Krem z groszku jest jedną z moich ulubionych zup. Jest bardzo szybki w przygotowaniu i wymaga niewielu dodatków żeby

HealthyCreations
Tak bardzo pysznie i zdrowo. Suflet awokado naszym kulinarnym odkryciem [PRZEPIS] 96

połówki, na środku każdej z nich zrób zagłębienie, w którym umieść żółtko. Piecz przez 20-25 min. w temp. 180 stopni. Jedliśmy z ryżem ugotowanym na sypko dodatkiem odrobiny pasty pomidorowej i świeżej chilli. Artykuł Tak bardzo pysznie i zdrowo. Suflet awokado naszym kulinarnym odkryciem [PRZEPIS] pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie

Kulinarna Polska
Idealne racuchy drożdżowe z nutellą 113

rozmiaru M  2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego  3 łyżki oleju 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej tortowej 1/4 łyżeczki soli 150 g nutelli lub innej pasty orzechowej/czekoladowej Olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jak zrobić racuchy drożdżowe z nutellą? Mleko podgrzewamy do temperatury ok. 36-40 stopni C. Po włożeniu palca w mleko, musimy odczuwać

Kuchnia Łukasza
Curry z kurczakiem i krewetkami 135

mój maż nie przepada za takimi daniami. Woli nasze polskie dania. Ja natomiast bardzo lubię urozmaiconą kuchnię i nowe smaki. Na patelni rozgrzać olej, dodać pokrojoną dymkę, potarty imbir, pastę curry, czerwone pesto, kurkumę, paprykę w słodką i wędzoną, Posiekany drobno czosnek. Chwilkę wszystko smażyć, musicie poczuć zapach przypraw. Pałki kurze przekroić wzdłuż i wyciąć kość. Pokroić na średniej wielkości

Kuchnia Pokoleń
Proste obiady na 7 dni #9 - Plan z mięsem dla 2 osób - Obierz PDF z listą zakupów! 118

listków bazylii do dekoracji. W małym malakserze (pojemnik z ostrzem w kształcie "S") umieść listki bazylii, ząbek czosnku, 1/2 papryczki chilli oraz pół chochli bulionu z pomidorami. Zmiksuj na pastę. Dodaj 2 łyżki oliwy i zmiksuj ponownie. Dopraw solą do smaku Na patelnię z warzywami wsyp ryż i smaż 2 minuty mieszając. Teraz zacznij wlewanie bulionu, rób to stopniowo

Chilli Czosnek i Oliwa
Pasta z makreli i sera 65

Smaczna pasta na kanapki, która zawiera mnóstwo kwasów Omega-3 oraz jest źródłem selenu i witaminy D. W połączeniu z serem i natką pietruszki, stanowi pyszne źródło energii począwszy od samego rana. Składniki 250 g makreli wędzonej 250 g sera typu feta 1 pęczek natki pietruszki sól, pieprz Przygotowanie Makrelę obieramy ze skóry, oddzielamy mięso od ości. Mielimy razem

R'n'G Kitchen
Łopatka jagnięca z piekarnika - uczta smaków 122

jagnięcej 2 łyżki oliwy 3 ząbki czosnku 2 cebule 1 gałązka rozmarynu 1/2 szklanki bulionu sól, pieprz suszony tymianek Przygotowanie: obrany czosnek zmiksować z oliwą, solą i pieprzem. Powstałą pastą dokładnie natrzeć (wcześniej umyte i wysuszone papierowym ręcznikiem) mięso. Umieścić  w naczyniu, obłożyć igiełkami rozmarynu, przykryć folią spożywczą i ustawić na noc w lodówce obrać i pokroić w grube

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!