pasta - 16803 przepisów (strona:659/1121)

Magiczna surówka z kiszonych ogórków 107

czasu i chęci było mniej Przekonajcie się sami czy taki eksperyment jest coś wart . Buziaki Składniki : 5 ogórków kiszonych 1 mała cebula 2 białe , słodkie papryki 2 pomidory , typu pasta pęczek koperku 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka cukru sól , pieprz do smaku 1 czubata ,łyża gęstego majonezu Paprykę pozbawiamy gniazd nasiennych , kroimy drobno ,. Pomidory w kosteczkę . Ogórki odsączamy i także

Ogrodnik w podróży
Zakupy i opinia sklepu internetowego Bee.pl 117

lista na co zwrócić uwagę i co warto zamówić: 1.Czarne mydło do ciała i włosów Babuszka Agafia -świetne oczyszczające i nawilżające mydełko o konsystencji pięknie pachnącej ziołowej pasty- rewelacyjny produkt do zniszczonych i przesuszonych włosów. Stosuje go od lat. Mega wydajne, super się pieni i przyjemnie pachnie. Jestem nim niezmiennie zachwycona. Na stałe gości w mojej łazience. 2.Olejek do włosów

Wanilia i Kardamon
Spaghetti alla puttanesca 147

prezzemolo 2 spicchi d'aglio un pizzico di peperoncino secco PRZYGOTOWANIE Przygotowanie dania rozpoczynamy od ugotowania makaronu we wrzącej, osolonej wodzie.  **** PREPARAZIONE Come prima cosa  cuocete la pasta  in abbondante acqua bollente, salata. W międzyczasie przygotowujemy sos. Kapary płuczemy na sitku, pozbywając si ę  nadmiaru soli. Opłukane kapary delikatnie osuszamy. Na patelni

La grande e la piccola cuoca
Pieczona dynia piżmowa i czerwona cebula z tahini i za'atarem 114

Ottolenghi z książki "Jerozolima". Powiem tak: nie jadłam dawno nic tak przepysznego jak to danie. Smaki i aromaty się przenikają i są tak wyważone że aż nieprawdopodobne. Pastę tahini jasn ą można zrobić samemu lub zakupić w sklepie. Polecam wypróbujcie koniecznie. Ps. karmelizowana cebula czerwona smakuje obłędnie. Dynia pieczona wg Yotana Ottolenhgi. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
KIEŁBASKI Z MUSZTARDĄ W CIEŚCIE FRANCUSKIM 90

jajko  Ciasto francuskie podzielić na 16 kwadratów. Kiełbaski przekroić na pół.  W miseczce wymieszać musztardę z keczupem oraz prażoną cebulką.  Kawałki ciasta posmarować na środku przygotowaną pastą,położyć kiełbaski. Złożyć do środka po 2 rogi i zlepić.  Całość posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać sezamem.  Wstawić do nagrzanego do 190 st.C piekarnika i piec

Niespełnione zdolności kulinarne
Zupa dyniowa z tajską nutą 96

Zupa dyniowa z tajską nutą jest nieco inną wersją tej powszechnie znanej zupy. Aromaty liści kafiru, pasty chili i imbiru dodają doskonałego charakteru i aromatu tej wydawałoby się bardzo prostej zupie. Artykuł Zupa dyniowa z tajską nutą pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl

Pogotujmy.pl
Jak zrobić i z czym podawać hummus? 84

Hummus to fantastyczna pasta przygotowana z gotowanej ciecierzycy i tahini, która podbiła już kubki smakowe milionów ludzi na całym świecie. Jej pyszny i wyrazisty smak doskonale smakuje ze świeżym pieczywem, ale doskonale komponuje się również z innymi dodatkami – jakimi? Odpowiedź znajdziecie poniżej. Wpierw jednak poznajcie przepis na domowy hummus. Jak przygotować hummus? Co będzie nam potrzebne? ok. [...] Artykuł

Pogotujmy.pl
Naleśniki ze szpinakiem i fetą 245

Naleśniki ze szpinakiem i fetą z dodatkiem suszonych pomidorów to bardzo zdrowa propozycja obiadowa. Połączenie szpinaku z delikatnie słoną fetą i słodkimi suszonymi pomidorami sprawia, że

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Deser a’la Bueno 717

roślinnego np. kokosowego czy migdałowego) 50 g orzechów laskowych + do posypania 200 g twarogu sernikowego (zmielonego) pół szklanki ksylitolu / cukru 1 łyżka syropu klonowego 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (lub pasty) 2 łyżki kakao Kaszę jaglaną przesypujemy do sitka i przelewamy wrzątkiem z czajnika. Następnie przelewamy zimną wodą i ponownie wrzątkiem. Tak przygotowaną gotujemy w dwóch szklankach mleka z dodatkiem ekstraktu

Poezja smaku
Bigos z brukselki 98

ścinek z wędlin 200 g łopatki wieprzowej 200 g mrożonych borowików 600 g brukselki 2 marchewki 100 g koncentratu pomidorowego 600 ml bulionu warzywnego ( u nas 2 łyżki pasty bulionowej i wrzątek) 1 łyżeczka suszonego lubczyku 1 łyżeczka mielonego kminku sól, pieprz Przygotowanie Podgardle kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka i wytapiamy tłuszcz. Ścinki i mięso kroimy na kawałki takie

R'n'G Kitchen
ZIOŁOWA SAŁATKA NA KRAKERSIE Z PASTY Z GRILLOWANEGO BAKŁAŻANU 105

bobu 120 g kaszy jaglanej 150 g mąki owsianej 5p g mąki kukurydzianej Szczypta soli 150 g wody 35 ml oliwy 50 ml mleka roślinnego  1 łyżka pasty z grillowanego bakłażana Przygotowujemy krakersy:  Bób ugotować i obrać ze skórki. Kaszę jaglaną ugotować. wszystkie składniki połączyć i zblendowac na gladką masę. Masę rozgnieść dłońmi. Pokroić na kwadraty lub prostokąty

Kuchnia w oparach
Curry z indykiem i warzywami 97

patelnię wlać trochę oleju, najlepiej kokosowy, podgrzać. Dodać mięso i smażyć aż straci kolor surowizny. Dodać pokrojone w plasterki grzybki. Wymieszać i smażyć 30 sekund. Wlać mleko kokosowe, dodać pastę z suszonych pomidorów, potarty imbir, patę curry. Wymieszać i gotować na małym ogniu 10 minut. Dodać szparagi i groszek. Gotować kolejne 5 minut. Doprawić w razie potrzeby solą delikatnie pieprzem

Kuchnia Pokoleń
Ciasto a la milky way – prosty przepis 181

górką) ciemnego kakao – u mnie Emix Na krem: 250 g miękkiego masła 150 g mleka słodzonego skondensowanego* 1 szklanka mleka w proszku (pełnotłustego) 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego lub pasty waniliowej *słodzone mleko skondensowane można zwykłym mlekiem z cukrem. Jak? Patrz uwagi w przepisie. Dodatkowo: polewa czekoladowa opcjonalnie ozdoby – u mnie czekoladowe kuleczki Przygotowanie: Do miski wsypujemy cukier, wbijamy

Słodkie okruszki
Mini pizza calzone 106

miski, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 1 godzinę do wyrośnięcia *** *** W czasie gdy ciasto wyrasta możemy przygotować farsz *** *** Wszystkie składniki na farsz blendujemy na pastę *** *** Sery ścieramy na tarce o drobnych oczkach *** *** 3/4 startego sera mieszamy z farszem *** *** Ciasto dzielimy na 4 części i każdą z nich rozwałkowujemy dość cienko na kształt koła *** *** Na połowie ciasta

Blog z Apetytem