masłem orzechowym – szaszłyki z filetów z kurczaka. Masło stanowi podstawę marynaty do mięsa, w skład której wchodzi jeszcze mleko kokosowe, sok z limonki i curry. Po wymieszaniu powstaje aromatyczna pasta, która podczas skażenia zamienia się w chrupiącą skorupkę otaczającą szaszłyk. Osobna historia to „ryż” z kalafiora – wspaniała i zdrowa przystawka, dzięki której na nowo odkryjecie kalafiora. Gorąco polecamy ten prosty
Niedzielny kucharzmała ściemka z naszym rekordem – niektóre składniki przygotowaliśmy wcześniej. Ale zanim Wam o tym opowiemy, najpierw kilka słów o tym co ugotowaliśmy: Poniedziałek: Wegetariańskie spaghetti z pieczonymi warzywami Prosta pasta z pysznym, kremowym pesto na bazie awokado. Zobacz przepis Wtorek: Chiński kurczak w pomarańczach Klasyczne danie kuchni… amerykańskiej. Danie w Chinach nie występuje, ale w chińskich restauracjach
Niedzielny kucharzpół łyżeczki mąki ziemniaczanej zmieszanej z połową szklanki ciepłej wody. Zrób tak: makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu, dokładnie odcedź, odstaw. Czosnek i imbir drobno posiekaj, następnie rozetrzyj na pastę z odrobiną soli za pomocą noża. Mięso pokrój bardzo cienko. Grzyby namocz w gorącej wodzie przez około 15 minut, odsącz, pokrój w cienkie paski, groszek rozmroź. W woku
Kulinarna PolskaMakaron zielony – pasta verde, makaron ze szpinaku. Przepis z lat trzydziestych XX wieku, z broszurki wydawnictwa Bluszcz „potrawy z kasz i mąki”. ciasto na makaron : 250 g szpinaku, 2 jajka, 50 g startego parmezanu, sól, około 350 - 400 g mąki pszennej, mąka do podsypywania do podania : masło, ser tarty (u mnie parmezan) „ Ćwierć kilo starannie przebranych liści szpinaku wrzucić
królestwo garówkokosowego 1 szalotka 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka przyprawy do gyrosa sól himalajska według uznania pieprz ziołowy według uznania 1 łyżeczka sosu sojowego 1 łyżka pasty z nerkowca 2 szklanki wody Wykonanie Do garnka z osoloną wodą wstawiamy do gotowania , kiedy woda zacznie się gotować dodajemy makaron i gotujemy do momentu aż będzie miękki , a kiedy
Mój Smakrulon.Przeciąć wzdłuż środka nożem - zostawić górę nieprzekrojoną.Zwinąć jak warkocz,a na koniec skleić końcówki.Blaszkę keksową posmarować masłem i posypać odrobiną mąki [ u mnie tylko magiczna pasta ].Przełożyć ciasto do blaszki , mój warkocz był dość długi, więc złożyłam jego na jeszcze na połowę.Przykryć ściereczką i odstawić na około pół godziny.Wyrośniętą brioszkę wstawić do piekarnika nagrzanego
Moje domowe kucharzenieubijać 4min /37 ° C/obr.3. Ubijać kolejną 1min/obr.3 stopniowo dolewając olej, Zdjąć motylek.Dodać mąkę pszenną, krupczatkę, proszek do pieczenia i szpinak. Wymieszać 3min/obr.4 .] Ciasto przełożyć do blaszki wysmarowanej magiczną pastą . Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 40-45 minut.Wyjąć z piekarnika i odstawić do wystygnięcia.Ostygnięte ciasto ostrożnie wyjąć z blaszki. Poziomo odciąć około 1/3 ciasta
Moje domowe kucharzenieProsta, szybka, wegetariańska zupa z tajskim charakterem. Mleczko kokosowe, makaron, pasta curry, grzyby shitake i to wystarczy by stworzyć małe, azjatyckie arcydzieło na naszym stole. Za tę zupę pokocha was cała rodzina. Zapraszam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikłyżki soku z cytryny 2 łyżki cukru 5 łyżek wódki Krem waniliowy do tynkowania 350 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka pasty waniliowej Przygotowanie Biszkopt Białka oddzielamy od żółtek. Do białek dodajemy sól i ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania stopniowo dodajemy cukier, nie przerywając ubijania. Następnie dodajemy kolejno po jednym żółtku
Wędrówki po kuchnicukier puder do oprószenia rolady * szklanka – u mnie miarka o pojemności 250 ml Spód blaszki wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy go przy użyciu pędzla magiczną pastą (można olejem). Umyte, obrane i pozbawione gniazd nasiennych jabłka przekrajamy na połówki i kroimy w plasterki. Pokrojone układamy ściśle na przygotowanej blaszce. Przesiewamy obie mąki. Żółtka oddzielamy od białek. Do białek dodajemy szczyptę
mojewypiekiinietylkopuszka tuńczyka 3 jajka 2 ogórki konserwowe ok. 70 g sera żółtego 1 łyżka majonezu sól, pieprz Przygotowanie: Tuńczyka odcisnąć, ugotowane … Czytaj dalej Tortille z pastą z tuńczyka
czarrna od kuchnigrillowej, ale możecie też upiec w piekarniku, za to wtedy nie będzie takich stylowych kreseczek. Nie spodziewajcie się takich ładnych czarnych. Na zdjęciach kulinarnych robi się je za pomocą pasty do butów. Bułki przekrajamy wzdłuż (nie do końca), wkładamy do nich cebulę z ciecierzycą i ogórka. My tu się dobrze bawimy i się zajadamy, a tu ktoś się nie może
Kryzysowa Książka KucharskaPasztet z wątróbki drobiowej , a raczej pasta z wątróbki , czy jak to woli smarowidło z wątróbki drobiowej , nie wymagający pieczenia i idealnie nadający się do kanapek ;-) Składniki Wątróbka drobiowa 500g Marchew 4 marchewki Cebula 1 duża Masło The post Pasztet z wątróbki drobiowej bez pieczenia appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojeobranych, pokrojonych w plasterki bananów dodaj kefir. Krok 3: Zmiksuj owoce z kefirem. Do smaku możesz dodać np. liście mięty lub pastę waniliową. Jeżeli chcesz aby koktajl miał fajną chłodną temperaturę użyj produktów z lodówki. Krok 4: Drugą warstwa to proste połączenie kefiru i malin w proporcji
kuron.com.plwymieszać. Ciasto ma być gęste ale fajnie się mieszać, przelewać.Odstawić do wyrośnięcia na około godzinę. Ciasto podzielić na pół i włożyć do dwóch wysmarowanych olejem [magiczną pastą] keksówek . Odstawić ponownie na godzinę ,aż podrośnie prawie do rantu blaszki. Wstawić do piekarnika i piec w 190 stopniach około 50 minut
Moje domowe kucharzenie