Taka pasta to świetny dodatek do kanapek i krakersów. Doskonała na śniadanie, jak również jako przekąska na imprezę. 6 jajek puszka tuńczyka w sosie własnym łyżka majonezu dymka ze szczypiorkiem sól, pieprz Jajka ugotować na twardo i zetrzeć na tarce na małych oczkach. Dodać odsączonego z zalewy tuńczyka, posiekaną dymkę i majonez. Wymieszać, przyprawić solą i pieprzem. Odstawić na godzinę
Smakołyki AsiViva la pasta! 17 przepisów z makaronami w roli głównej! Makaron z cukinią Makaron z fetą i szpinakiem Makaron z pieczarkami, szpinakiem, oliwkami i chorizo Makaron ze szpinakiem, ciecierzycą i grana padano Spaghetti z brokułami i groszkiem Spaghetti z cukinią, jajkiem i oliwkami Spaghetti w pomidorach z cukinią Makaron orzo z liśćmi szpinaku i serem feta Makaron soba z brokułami
Moja smaczna kuchniałyżeczka tymianku 1 łyżeczka suszonego czosnku 1 łyżeczka soli 1/3 łyżeczki kminu rzymskiego 1/3 łyżeczki pieprzu kajeńskiego Przygotowanie: Krok 1 Zioła przesiekaj nożem, albo utrzyj w moździerzu. Wymieszaj na pastę z olejem. Krok 2 Oderwij liście od główki kalafiora, umyj go o osusz. Przekrój nożem na plastry grubości 3-4 cm. Natrzyj każdego steka przyprawami. Odstaw. Krok 3 Rozgrzej piekarnik
Niedzielny kucharzminut, aż pomidory się wygotują i całkiem rozpadną. Zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia. Gdy masa przestygnie wyłowić przyprawy, po czym dokładnie ją zmiksować na gładką pastę. Na tej samej patelni roztopić kolejną łyżkę masła, dodać zmiksowany sos pomidorowy i dodać pozostałe przyprawy - garam masala, sproszkowane chilli (jeżeli używacie), kurkumę, ketchup, sól i nieco wody. Zagotować i dusić
Codzienne GotowanieCzas przygotowania : 15 minut Czas pieczenia: 20 miut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2 Kalafior i makaron to nadspodziewanie dobrany duet. Szczególnie kalafior pieczony czuje się dobrze w towarzystwie pasty. W tym daniu dodatkowo mają się jeszcze bardziej ku sobie, bo łączy je mozzarella i parmezan. Jeśli szukacie prostego, wakacyjnego dania, łatwego w przygotowaniu to kalafior zapiekany z makaronem, serem
Niedzielny kucharzjest jak najkrótszy, a ilość mięsa nie jest liczona w ułamkach procentów. Trzeci składnik – dodatki, czyli sosy i warzywa. Ja stawiam na klasykę – dobra musztarda, jakaś ostra pasta, np. ajwar lub też domowy ketchup. Z warzyw również stawiam na klasyk – sałata, ogórek kiszony i pomidorki koktajlowe z domowej szklarni. Oczywiście wybór dodatków należy do Was. Nadal uważasz
365 dni dookoła kuchnikażdy zrobi go sam bez żadnych problemów. Jest tylko jeden warunek: trzeba mieć co najmniej robot ręczny, a najlepiej dobry blender. Wszystkie składniki trzeba bowiem zmiksować na gładą pastę. Domowe kostki rosołowe najlepiej jest zamrozić w foremkach do kostek na lody, potem zamknąć w szczelnym pojemniku. Tak przygotowane kostki można przechowywać w zamrażarce przez 3 miesiące. Składniki: Mała marchew Mała
Niedzielny kucharzpaski. Kalafiora podziel na małe różyczki, mięso porwij na kawałki. Włóż na dno słoików zamrożone kostki bulionowe. Na pół litra wrzątku dodaj trzy kostki rosołowe (lub 3 łyżeczki świeżej pasty jeszcze nie zamrożonej). Układaj warstwami warzywa i mięso. Na wierzch wyłóż ryż. Przed jedzeniem zalej całość gorącą wodą. Dopraw do smaku. Smacznego! Artykuł Środa: Zupa instant ze słoika z domową
Niedzielny kucharzcytryny i miodem. Szynkę parmeńską smażę na suchej patelni do momentu aż stanie się chrupiąca a następnie osuszam ją z nadmiaru tłuszczu ręcznikiem papierowym. Kromkę chrupkiego pieczywa smaruję pastą z awokado, nakładam chipsa z szynki, truskawki, roszponkę a całość polewam dressingiem i doprawiam świeżo zmielonym pieprzem. Zjadam od razu. Smacznego, Klaudia
Mango Papajałyżeczce mielonej kolendry i kuminu po pół łyżeczki cynamonu i pieprzu garść posiekanej natki pietruszki i listków kolendry 4 łyżki mąki pszennej olej do smażenia sos tahini: 2 łyżki pasty tahini sok z połowy cytryny szczypta płatków chili Bób gotujemy ok 8-10 minut, hartujemy w zimnej wodzie a następnie obieramy. Mielimy z pozostałymi składnikami, przyprawiamy solą a następnie wstawiamy
Dzieje kuchennej WiewióryKuchnia włoska. Minestrone przyrządza się w całych Włoszech. Najbardziej znane jest minestrone po genueńsku, które podaje się z ekstra dużą porcją gotowanych warzyw i ziołowym pesto. Te ziołową pastę można zamiast ziół i czosnku dodać również do tej w/w zupy. W Toskanii do minestrone dodaje się gotowaną, białą fasolę i grzanki z pszennego chleba. Wtedy zupa staje się sycącym, jednodaniowym
R'n'G Kitchenszałwii Kurczaka sprawiamy , pozbywając się wszelakich niepotrzebnych elementów , tłuszczy itp . Rozcinamy plecki i rozkładamy . 1 łyżkę masła roztapiamy , resztę rozgniatamy z czosnkiem i jedną kostką bulionową , robiąc taką maślaną pastę . Wpychamy ją pod skórę na piersiach , udach i skrzydełkach . Skóra , na kupnym kurczaku , łatwo oddziela się od mięsa , jeśli wsunie się pod nią palce , tworząc kieszonki . Solimy , pieprzymy całego kurczaka
Ogrodnik w podróżylubicie) utartego w moździerzu kuminu, dolewamy odrobinę wody, żeby warzywa się poddusiły. Gdy są prawie miękkie, dorzucamy posiekany liść buraka liściastego i ostrą papryczkę, chwilę dusimy i dodajemy pastę curry rozmieszaną w mleku kokosowym. Zagotowujemy,redukujemy sos o 1/3, dodajemy krewetki, czekamy, aż się zetną, doprawiamy solą i dodajemy trochę kurkumy dla koloru i smaku. Gotowe danie podajemy z ugotowaną
Quinoa Raz!obrany czosnek, oliwę z oliwek, sok z limonki, orzeszki i parmezan zmiksować w malakserze do postaci pesto. Następnie dodać ugotowany, wystudzony zielony groszek i ponownie zmiksować do postaci gładkiej pasty. Doprawić solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać. 4. Przygotowanym pesto smarować każdy plaster fileta i zwinąć w roladkę. Następnie każdą roladkę owinąć plastrem szynki szwarcwaldzkiej i ułożyć w naczyniu żaroodpornym
Szalona Kuchnia Ewelinyprzygotować na lunch do pracy?”. Wypróbuj takie przepisy do słoika, jak choćby: najlepsza na świecie granola , snack-pack z hummusem , azjatycka zupa z tofu , pasta z tuńczykiem i pomidorami czy czekoladowe ciasto z malinami i kruszonką
Z Kuchni Do Kuchni