Zamówienia składamy bezpośrednio przy barze, a o tym, że nasze dania są już gotowe informuje nas dzwoniący numerek, który dostaniemy po złożonym zamówieniu. Zaczynamy od przystawek: tatar wołowy z pastą miso , podany z francuską musztardą, kolendrowym aioli, wiórkami kokosowymi i chipsami krewetkowymi (26 zł) boczek wolno pieczony , który wprost rozpływa się w ustach, podany z sosem z wędzonej śliwki
Kulinarne przygody GatityPasta jajeczna z awokado to świetny pomysł na smaczne śniadanie. Najczęściej zjadam ją z pełnoziarnistą bułeczką przekrojoną na trzy części i podgrzaną w piekarniku - uwielbiam jak coś mi chrupie w zębach . Składniki: 3 jajka 1 awokado 2 łyżki posiekanego szczypiorku 1/2 łyżki soku z cytryny 2 ząbki czosnku 2 łyżki majonezu sol,pieprz Czosnek przecisnąć przez praskę
Niespełnione zdolności kulinarneTwarożek smakować może pysznie zarówno na zimno jak i na ciepło. Na zimno jako pasta na pieczywo a na ciepło chociażby jeden ze składników pieczonych kotlecików. Kotleciki twarogowe z rzodkiewką Kotleciki najczęściej robię z ziemniaków albo oczywiście z mięsa. Tym razem jednak postawiłam na kotleciki przygotowane z kremowego twarożku z dodatkiem mąki i cebuli. Kotleciki były puszyste , kruche na zewnątrz
mecooksEkspresowe, bezglutenowe kotleciki ryżowe podałam z moją ulubioną salsą, czyli guacamole. Doskonale sprawdzą się jako dodatek do past warzywnych, czy nawet mięsnego gulaszu. Polecam :) kotleciki: 100 g płatków ryżowych ok. 35 g mąki ryżowej 2 jajka spora szczypta soli i pieprzu świeży posiekany koperek (ilość wg uznania) kilka listków mięty guacamole: avocado Hass sok z połowy limonki spora szczypta soli
Mienta bloghodować przez cały rok i stosować jako dodatek do różnych potraw - można ją dodawać nie tylko do kanapek, ale także do różnego rodzaju sałatek i surówek, zup, sosów, past, twarożków czy masła. Ma wyraźny, ostry, piekący smak i aromatyczny zapach, dlatego dzięki niej potrawy nabierają oryginalnego i wyrazistego smaku. Jednak jest jedno "ale" - nie można przesadzać z ilością spożywanej
Kuchnia MagdaLenyhodować przez cały rok i stosować jako dodatek do różnych potraw - można ją dodawać nie tylko do kanapek, ale także do różnego rodzaju sałatek i surówek, zup, sosów, past, twarożków czy masła. Ma wyraźny, ostry, piekący smak i aromatyczny zapach, dlatego dzięki niej potrawy nabierają oryginalnego i wyrazistego smaku. Jednak jest jedno "ale" - nie można przesadzać z ilością spożywanej
Kuchnia MagdaLenybabeczek. SKŁADNIKI: 140 g mąki pszennej 30 g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 3/4 szklanki mleka 90 ml oleju rzepakowego 3/4 szklanki cukru 1 łyżka pasty z wanilii lub aromatu duże opakowanie cukru z wanilią (32 g) Składniki mam w temp. pokojowej. Szklanka ma pojemność 250 ml. PRZYGOTOWANIE: W misce mieszam rózgą przesiane suche składniki. Nie potrzeba
Zasmakuj Kuchnioczkach, do jajek dodaję odciśnięty chrzan i majonez. Dokładnie mieszam. W razie potrzeby doprawiam solą i pieprzem. Do gorącego bulionu dodaję żelatynę, dokładnie mieszam i studzę. Plastry szynki smaruję pastą chrzanową, zwijam w ruloniki. Układam na talerzykach, ozdabiam kiełkami. Całość zalewam, powolutku, przy pomocy łyżeczki tężejącą galaretą. Odstawiam do lodówki do czasu całkowitego stężenia. Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogródJeśli po świętach mamy dość mięsa to taka pasta będzie w sam raz :) Składniki : 2 czerwone papryki 2 ugotowane jajka 2-3 pomidory suszone w oleju pieprz czarny i ziołowy czosnek granulowany lub kilka ząbków pieczonego czosnku Przygotowanie: Paprykę upiec, potem obrać i zmiksować razem z gotowanymi, obranymi jajkami, czosnkiem i ewentualnie z pomidorami Doprawić do smaku solą, pieprzem
Proste Potrawyświętach wielkanocnych, przeważnie zostają nam ugotowane jajka. Trzeba je, jakoś wykorzystać, żeby się nie zmarnowały. Ja robię pastę jajeczną, albo kotlety jajeczne. Tym razem, padło na kotlety. Bardzo je lubię, ale moje chłopaki nie bardzo. Nie, to nie :) Więcej dla mnie :) Dla nich, zrobiłam mięsne i każdy był zadowolony :) Z podanych składników wyszło mi pięć kotletów. Składniki: 5 jajek ugotowanych
Agusiowe smakołykipianek, a ptyś to deserowe mistrzostwo smaku. Ciastka krabowe podawane z puree z rukwi wodnej, czosnkowym sosem aioli i piklowaną szalotką Terina z porów i koziego sera podana z pastą z czarnych oliwek Mostek cielęcy faszerowany grasicą podany z gnocchi z pieczonej marchwii i sosem Gravy aromatyzowany rozmarynem Pierogi faszerowane kaszą gryczaną i twarogiem podane z sosem yakisoba Ciasto ptysiowe
Kucharzycawybrać wtedy makaron o mniejszym kształcie. Jednak najlepiej pasuje tu soba. Olej sezamowy można zamienić na rzepakowy lub oliwę z oliwek, a sałatkę posypać ziarnami sezamu. Można także wykorzystać pastę tahini. Papaję można natomiast zamienić na mango lub melona kantalupa. 2 porcje: 140 g makaronu 150 g truskawek 150 g papai 2 garści rukoli Dressing: 1 łyżka czerwonego octu winnego
Kucharzycakrzyż nożem i odstaw jeszcze na 40 minut do wyrośnięcia. Posmaruj bułeczki jajkiem z mlekiem, następnie wymieszaj mąkę pszenną cukrem i wodą na gładką gęstą pastę. Nałóż ją łyżeczką w nacięcia i wstaw blachę do piekarnika na 15 minut. Kiedy się upieką , zmieszaj cukier z wrzątkiem i posmaruj każdą bułeczkę glazurą, żeby były słodkie
noteskulinarnyfigaRzadko zdarza mi się łączyć takie składniki jak jajka, rzodkiewkę, cieciorkę i orzechy włoskie 😉 ale spróbowałam i wyszło pysznie! To w ogóle miała być pasta.… Artykuł Sałatka jajeczna z rzodkiewką i cieciorką pochodzi z serwisu Kolorowy Przepisownik
Kolorowy Przepisowniksuszonych pomidorach: 1. Suszone pomidory, jogurt grecki oraz sok z cytryny blendujemy na gładką masę. 2. Blachę do pieczenia wykładamy papierem. Kładziemy na papierze filety z dorsza, smarujemy je pastą z suszonych pomidorów z każdej strony. 3. Pieczemy rybę w piekarniku nagrzanym do temperatury 170°C i pieczemy przez około 15 minut. Pur é e ziemniaczano-szpinakowe: 1. Ziemniaki myjemy
W kuchni Katie