pasta - 16803 przepisów (strona:675/1121)

Curry z imbirem i kurczakiem 126

smak kuchni azjatyckiej, która bez aromatycznych i pikantnych przypraw nie istnieje. W moim daniu wykorzystałam świeży imbir, chili, kurkumę i gotową mieszankę curry w proszku, którą można zastąpić również pastą curry. Najlepsze curry wychodzi z dodatkiem mleczka kokosowego, jednak u mnie tym razem przepis jest ze śmietaną 30%, która również bardzo dobrze zatrzymuje smak i aromat przypraw. Uwielbiam smak curry

Kuchcik gotuje
Nieoczywista sałatka z fetą i krewetkami 85

łyżeczka oregano, może być suszone 2 łyżki oliwy 1 łyżka soku z cytryny Garść pomidorków koktajlowych Ser feta Przygotowanie: Krok 1 Rozetrzyj ząbek czosnku z odrobiną soli na pastę – używając płaskiej strony noża rozcieraj posiekany ząbek o deskę do krojenia. Wymieszaj z łyżką oliwy i oregano. Natrzyj marynatą krewetki i odstaw na 30 minut. Krok 2 Rozgrzej na patelni

Niedzielny kucharz
Menu na tydzień: Szybki lunch do zrobienia przed wyjściem do pracy 139

nieoczywistości kulinarnych. Nadspodziewanie smaczny jest makaron w sosie cytrynowym, potrawa składająca się z kilku zaledwie składników, które każdy ma w lodówce. Efekt to delikatnie cytrynowa, lekka ale sycąca pasta. Niespodzianką jest też soczysta, słodko-kwaśna sałatka z arbuzem i fetą, tak prosta do zrobienia, że bardziej nie można. Feta wystąpiła jeszcze raz w duecie z krewetką. Dzięki temu spożytkowaliśmy cały

Niedzielny kucharz
Wiosenna tarta z młodą marchewką, rzodkiewką, serkiem i salsą z naci 118

intensywny róż. W smaku są również delikatniejsze od surowych. Niezwykle apetycznym elementem tego przepisu jest także serek zmiksowany z fetą, skórką cytrynową i odrobiną mleka. Możecie go wykorzystać jako pasta na kanapki albo dip do warzyw. Tarta, choć składa się z kilku elementów, jest do zrobienia w 40 minut i bardzo polecam Wam ją na przyjęcia i spotkania z przyjaciółmi

Chilli Czosnek i Oliwa
Grzanki z awokado i jajkiem sadzonym 102

bardzo drobno i wymieszać z rozgniecionym awokado. Możesz też dodać do awokado posiekaną drobno szalotkę, natkę pietruszki lub czerwoną cebulę. Na koniec na ciepłą kromkę pieczywa nałóż rozgniecioną pastę z awokado a na wierzch połóż jajko. Podaj z pomidorami. Jest kremowo, chrupiąco i zdecydowanie przepysznie.  Wypróbuj inspirację już dziś i podziel się ze mną swoimi wrażeniami.  Smacznego dnia

Mango Papaja
LITTLE NIGHTMARES – STEK I KARMELIZOWANE MARCHEWKI 116

drugą stronę, przez kilka minut do uzyskania półtwardych, złocistych marchewek. PODANIE Stek polewamy sokami z patelni i serwujemy z karmelizowanymi marchewkami. Czosnek obieramy z łupinek i rozcieramy na pastę, którą podajemy do mięsa. Podczas konsumpcji bacznie spoglądamy za siebie, czy aby w pobliżu nie ma czyhających na nas kucharzy-bliźniaków… Wpis powstał dzięki uprzejmości firmy Cenega , która jest wydawcą

Nerds Kitchen
Fasolowe curry z młodą kapustą 116

Jeżeli lubicie dania na styl tajski to nasze danie Wam posmakuje :) Zapraszamy Was na pyszne i łatwe w przygotowaniu fasolowe curry z młodą kapustą :) Składniki na

Kuchenne Wariacje
botwinka w stylu azjatyckim z pieczonym kurczakiem i makaronem soba 124

łyżki sosu sojowego, 2 łyżki sosu rybnego, 2 łyżki czerwonego octu winnego, szczypta mielonego chilli, 1 łyżeczka miodu, 1 ząbek czosnku, opcjonalnie sól Składniki sosu zmiksuj na gładką pastę. Jeśli przy botwince są buraki, to pokrój je w cienkie plasterki i podsmaż, aż będą miękkie. Liście pokrój w szerokie pasy, dodaj do buraczków i trzymaj pod przykryciem na małym ogniu

Eksperyment sobotni
Sushi temaki 110

cukru 1/2 łyżeczki soli Dodatki: sushi nori Blue Dragon   przekrojone na 2 części kabanoski omlet  szpinak szczypior  japoński sos sojowy Blue Dragon sos teriyaki Blue Dragon pasta wasabi Blue Dragon imbir do sushi Blue Dragon Zaczynamy od wypłukania ryżu. To podstawa dobrego sushi. Ryż zalewamy zimną wodą i delikatnie przecieramy, tak, aby nie połamać ziarenek. Po chwili

MamaOskarka
Zdrowa żywność – czytamy etykiety 102

rybne W tych produktach poza konserwantami (o nich poczytacie tutaj) mamy całą listę wypełniaczy, a soja to jeden przyjemniejszych z nich. O MOM, czyli mięsie oddzielanym mechanicznie – parówki, pasty mięsne, nuggetsy, paszteciki i pasztetowe – nawet nie wspomnę. Dla tych nieświadomych – jest to zwierz zmielony praktycznie w całości. Z dziobami, pazurami, kopytami, jak leci. Na zdrowie. Aha… i to że producent

Kate's Kitchen
Sałatka z kaszy bulgur i grillowanych warzyw 147

grzałkę grillą (lub na patelnię grillową, lub w folii aluminiowej na grillu tradycyjnym). Grillujemy je ok 10 minut w połowie czasu mieszając. Składniki sosu miksujemy na gładką, dość rzadką pastę. Gotowe warzywa łączymy z lekko ostudzoną kaszą, mieszamy i polewamy sosem. Mieszamy i podajemy. Do dekoracji możemy użyć cząstek pomarańczy, prażonych nasion

Dzieje kuchennej Wiewióry
Twarożek z pomidorami 158

uwaga odnośnie pomidora. Niektórzy pewnie wolą sparzyć pomidora wcześniej i obrać, ja jednak dodaję posiekany pomidor wraz ze skórką. Przyznam szczerze, że nawet mój mąż, który wielkim fanem wszelakich past cy twarożków nie jest stwierdził, że ten twarożek jest całkiem dobry, a to chyba najlepsza rekomendacja. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":"http:\/\/mieszamwgarnku.pl\/wp-content\/uploads\/2018\/06\/twarozek.jpg","recipeIngredient

Mieszam w Garnku
Jaja po farmersku 135

zrumień, przełóż na drugą stronę i także lekko zrumień, przełóż na talerz na tej samej patelni podsmaż posiekaną białą cebulą, a następnie dodaj fasolę, wszystko razem zblenduj na gładką pastę, posmaruj nią tortillę następnie na patelni podsmaż pokrojony w kostkę boczek, tak by wytopił się z niego tłuszcz, przełóż na tortillę pomidora sparz, obierz ze skóry, pokrój w kostkę, przełóż

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Makaron ze szparagami, pomidorkami i polędwicą wołową 163

ręcznik, a na patelnię wrzucamy makaron ze szparagami, śmietaną, wodą i pomidorkami koktajlowymi przeciętymi na pół, wszystko doprawiamy. Dokładamy polędwicę i wszystko dusimy ok 1-2 minut. Gotową pastę przekładamy na talerze i posypujemy świeżym szczypiorkiem.  Smacznego

Niezły Młynek
Makaron w 15 minut – spaghetti aglio olio e pomodoro 101

Łatwe Liczba porcji: 2 Makaron w 15 minut   Spaghetti aglio olio e pomodoro, czyli makaron z czosnkiem, oliwą i pomidorkami to danie proste, jak paczka spaghetti. Ta wspaniała pasta najlepiej smakuje wczesnym latem, kiedy pomidory są słodkie, soczyste i pachnące. W klasycznym wydaniu sos do makaronu aglio e oglio e pomodoro robiony jest na bazie czosnku, drobno pokrojonego, uważnie

Niedzielny kucharz