Faszerowane ziemniaki

Faszerowane ziemniaki

Faszerowane ziemniaki

Przepis na : obiad

To było rewelacyjne, pychotka. Następny pomysł mojej synowej Sylwii. Byłam w Holandii z odwiedzinami u mojego wnusia Olafka. Ziemniaki wyszorować i ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Tylko uważajcie żeby nie rozgotować. Przygotowanie farszu – na patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojoną drobno cebulę. Smażyć aż cebulka zmięknie, następnie dodać posiekany czosnek. Smażyć chwileczkę. Dodać mielone mięso, bazylią,doprawić solą pieprzem, papryką słodką i ostrą. Ja dodałam pastę curry, ale można ją pominąć... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

kuchniapokolen

Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ziemniaki, mielone, mięso, obiad, mięso mielone, pieczone ziemniaki, curry, pasta, pasty, kolacja, dania mięsne, pieczeń z mięsa mielonego, mięsa pieczone, pieczone ziemniaki z czosnkiem, papryka faszerowana

Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.