pasta - 16803 przepisów (strona:676/1121)

Poniedziałek: spaghetti aglio e olio z małym przekrętem 133

trudności: Łatwe Liczba porcji: 2 Makaron w 15 minut Spaghetti aglio olio e pomodoro, czyli makaron z czosnkiem, oliwą i pomidorkami to danie proste, jak paczka spaghetti. Ta wspaniała pasta najlepiej smakuje wczesnym latem, kiedy pomidory są słodkie, soczyste i pachnące. W klasycznym wydaniu sos do makaronu aglio e olio e pomodoro robiony jest na bazie czosnku, drobno pokrojonego, uważnie

Niedzielny kucharz
Makaron z warzywami i kurczakiem 83

Eksplozja smaku. Składniki: makaron tagliatelle 2 filety z kurczaka 1 cukinia 1 garść fasolki szparagowej białej 6 pomidorków suszonych w ziołach 1 garść pomidorków koktajlowych 2 łyżeczki pasty pindżur 250 ml śmietanki 30% 2 łyżki śmietany 18 % sól pieprz 1 łyżka masła parmezan do posypania – może być w piórka Makaron gotujemy w osolonej wodzie według czasu podanego na opakowaniu

MojaQchnia.pl
Roladki schabowe z bobem i wędzonym twarogiem 165

łupinek. Cebulę pokroić w drobną kostkę i usmażyć na rumiano na oleju czosnkowym. Dodać do ugotowanego bobu i razem z twarogiem rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków. Przyprawić solą i pieprzem. Pastę z bobu rozłożyć na rozbitym mięsie i zwinąć w rulonik, najlepiej wzdłuż dłuższego boku. Mięso owinąć szczelnie cienkimi plasterkami boczku. Smażyć na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron, aż mięso będzie

https:KKuchniaMniam
Zupa pomidorowa z ciecierzycą 104

smak. Do garnka dodać masło i roztopić. Cebulę obrać i posiekać drobno, ząbki czosnku również. Smażyć aż cebulka straci kolor surowizny. Dodać piersi kurze pokrojone w grube paski i pastę harrisę. Smażyć chwilkę, mieszając. Ja dodałam harrisę średnio-ostrą. Moja zupka ma delikatnie pikantny smak. Wlać pomidory z zalewą i ciecierzycę razem z zalewą, wywar. Zagotować i doprawić do smaku

Kuchnia Pokoleń
Zalipianki Ewy Wachowicz - czy warto tu wpaść? 175

swój lokal jego właścicielka Ewa Wachowicz. Jako czekadełko pojawią się na naszym stole podpłomyk z czarnuszką, jest świeżutki, chrupiący i pyszny. Towarzyszy mu domowy chleb upieczony na drożdżach oraz pasta z fasoli i smalec ze skwarkami. Początek naszej kolacji zapowiada się smakowicie. Kolejno zamawiamy: krem z kiszonego ogórka ze śmietanką (19 zł) - zupa jest kwaskowa, ma fajny oryginalny smak, czerwony

Kulinarne przygody Gatity
Fasolka w pomidorach po grecku – z cytryną i smażonym serem halloumi 149

Niejednokrotnie pisałam, że pomidory w puszce to żelazny punkt naszej spiżarni – zupa, sos, gulasz, włoska pasta – wszystko jedno – pomidory po prostu muszą być na półce! Ten gulasz jest prosty i szybki do zrobienia, wymaga kilku niedrogich i ogólnodostępnych składników. Jego podstawą są puszkowane pomidory i puszkowana fasolka, plus kilka aromatycznych dodatków. Fasolka w pomidorach po grecku jest lekka, świeża, orzeźwiająca

Karo in the Kitchen
Wtorek: Bób z migdałowym pesto 91

Jedynym patentem na przyspieszenie konsumpcji jest gruntowne wystudzenie bobu – zimny łatwiej się obiera. Jest to też sposób na uratowanie rozgotowanego bobu. Łuskany na ciepło zamieni się pod palcami w pastę. Chłód skondensuje miąższ wewnątrz łupinki. Artykuł Wtorek: Bób z migdałowym pesto pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Włoska sałatka ziemniaczana z suszonymi pomidorami 122

Lubię kiedy sałatka zachowuje kształt warzyw. Ziemniaki nie mogą być rozgniecione, nie chcemy przecież jeść pasty. Chcemy prawdziwej włoskiej sałatki ziemniaczanej, oooo tak Wiecie o czym mówię? Chyba mogę powiedzieć, że ta sałatka robi się sama. Wystarczy ugotować małe ziemniaki sałatkowe, pokroić suszone pomidory i polać sosem. Czy może być coś prostszego? Często podaję ją jako dodatek do obiadu zamiast

Słodkie Gotowanie
Sałatka fit z piersią z kurczaka. 133

smakorientuzPATAKS Łącząc dietę i kuchnię indyjską przygotowałam fit sałatkę po indyjsku, która jest doskonała w smaku z lekką nutą indyjskich przypraw. Składniki 150g piersi z kurczaka 1 łyżka pasty Mild Curry łagodnej klik sałata lodowa

Kulinarne pyszności Molki
Szybka sałatka z owocami morza z dodatkiem curry 128

można jeść smacznie, ruszać się i powoli, powoli coś się dzieje Na patelni rozgrzać olej, wrzucić posikany drobno czosnek, pokrojone drobno papryczki chilli ( nasionka i błonki usunąć ), imbir, pastę curry. Smażyć 30 sekund, cały czas mieszając. Krewetki i przegrzebki wrzucić do miski i skropić sokiem z cytryny. Wlać wino i gotować chwilkę, winno powinno lekko wyparować. Dodać pomidorki przekrojone

Kuchnia Pokoleń
Krem z pieczonej papryki z ciecierzycą 79

drobną kostkę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Dodać pokrojoną w plasterki marchewkę i chwilę przesmażyć. Dodać odsączoną ciecierzycą, dodać zioła i przyprawy - szczyptę tymianku, kmin rzymski, cynamon, paprykę, imbir, pastę tahini i miód. Wszystko dokładnie wymieszać i chwilę smażyć aż smaki cię połączą.  Paprykę obrać ze skórki i dodać do gotującej się ciecierzycy. Warzywa zalać wodą, na tyle

Codzienne Gotowanie
Rosół chiński z pulpetami 116

Szczerze polecam, bardzo aromatyczna i pożywna zupa. Składniki mrożona mieszanka chińska warzyw chiński makaron, gruby 250 g mielonego mięsa wołowego jajko pieprz, sól 1 łyżka pasty curry słodka i ostra papryka w proszku szczypta imbiru 1 łyżka sosu sojowego Warzywa zagotować w 2 l wody, gotować około 15 minut. Mięso wołowe doprawić solą, pieprzem, … Czytaj dalej Rosół chiński

gotuj ze mną
Marokański gulasz warzywny na ostro 119

Czasami serwujemy sobie dania całkiem ostre tak jak dzisiejszy gulasz. Jednak jeśli nie lubicie tak ostrych to wystarczy dodać mniej marokańskiej, kiszonej pasty czosnkowej. Danie jest pikantne i doskonałe w smaku, polecam. Marokański gulasz warzywny na ostro. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
DOMOWY MAKARON 117

Myślicie, że przygotowanie domowego makaronu to coś trudnego? Nic bardziej mylnego! 🙂 Always thought making pasta at home is hard? It’s not! Try to make a portion and see for yourself. Składniki (na 1 porcję): 100g mąki 1 duże jajko 1 łyżeczka oliwy szczypta soli mąka do podsypywania przy wałkowaniu – niedużo do miski wsyp [...] Artykuł DOMOWY MAKARON pochodzi

SandraFrej.com
Rabarbar z truskawkami pod kruszonką (Crumble di fragole e rabarbaro) 95

proprio mancare sulla nostra tavola durante il periodo primaverile. Parliamo in questo caso del crumble, in altre parole il dolce dove la frutta viene ricoperta da uno strato di pasta frolla sbriciolata.  Buon appetito ;):) SKŁADNIKI  (4 porcje) 200 g rabarbaru 200 g truskawek 120 g m ą ki pszennej   80 g masła 40 g cukru

La grande e la piccola cuoca