Przepis na blaszkę o wymiarach 20 x 22 cm. PRZYGOTOWANIE: W głębszej misce mieszam trzepaczką jaja, jogurt, cukier i olej. Dodaję powoli przesianą mąkę, proszek do pieczenia, pastę z wanilii, mieszam, by nie było grudek. Do ciasta wsypuję suszone owoce. Blaszkę wykładam papierem do pieczenia, wlewam ciasto, wyrównuję. Piekę w temp. 180C przez 45 minut na środkowej półce piekarnika grzaniem
Zasmakuj Kuchnisurowego łososia. Mój kawałek nie był przesadnie gruby. Jeśli macie dość duże kawałki ryby potrzymajcie ją chwilę dłużej na ogniu. Lubisz ryby? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Pastę z wędzonej makreli . The post Łosoś z noodlami appeared first on MeCooks
mecooksMakaron z soczewicy żółtej to dla mnie zupełna nowość, byłam bardzo ciekawa jego smaku. Soczewicę uwielbiam i robię z niej różne pasty, ale makaronu z niej nigdy nie jadłam, a wielka szkoda bo jest pyszny! Powiem Wam, że makarony z roślin strączkowych oprócz tego, że są naturalnie zdrowsze mają więcej białka i błonnika pokarmowego to po prostu mają bardzo ciekawy
SMYKWKUCHNIciasta francuskiego z serem i szynką z dodatkiem żurawiny i majonezu. Niebanalne połączenie, pysznie jest! Pizzerinki podaję na ciepło lub zimno, z dodatkiem dipów, najczęściej czosnkowego, pomidorowego lub pasty ajvar z pieczonej papryki, pasuje w sam raz do wytrawnej wersji pizzerinek. Opcjonalnie można gotowe pizzerinki posmarować jajkiem i posypać czarnuszką lub czarnym sezamem. Polecam! Smacznego SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego
Zasmakuj Kuchnisupercieniutkie i bardzo aromatyczne – sprawdzą się nie tylko jako przekąska na imprezę czy na domowy wieczór z Netflix’em, ale będą też świetnym dodatkiem do przeróżnych dipów, sosów, sals, past, zup kremów, grillowanych sałatek czy hummusu . Odmierzamy sobie potrzebną ilość ciepłej, ale nie gorącej wody (w temperaturze 45-50°C), wsypujemy do niej cukier i suszone drożdże, mieszamy do rozpuszczenia
Karo in the Kitchenkromek jasnego pieczywa tostowego majonez (do posmarowania tortów z zewnątrz) ogórek świeży (do ozdoby) małe krewetki (do ozdoby) listki świeżego szpinaku (do ozdoby) kawior (do ozdoby) rzodkiewka (do ozdoby) pasta z łososia (do ozdoby) posiekaj drobno łososia (bez plasterka do ozdoby). Wymieszaj z serkiem, ziołami, dopraw sokiem z cytryny i pieprzem z kromek pieczywa odkrój brzegi lub wytnij z nich
SandraFrej.comJuż od jakiegoś czasu na moim blogu możecie znaleźć potrawy inspirowane smakami Indii, z dodatkiem pysznych past i sosów Patak’s. Zebrałam je dla Was w jedną kategorię i dostęp do wszystkich znajdziecie w głównym menu w kategorii „ KUCHNIA INDYJSKA” . A dziś mam dla Was przepis z indyjskim smakiem ale w połączeniu z kuchnią europejską. Zapiekanka ziemniaczana z mięsem często
nietylkopasta.plKlasyczne włoskie bruschetty to przekąska w której zamknięty jest cały smak słonecznych Włoch. Ta przystawka powinna rozpoczynać każdą włoską ucztę. Jest to przepis świetnie pasujący na
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!szpinaku Mały upieczony burak Pół pomarańczy Pół gruszki Kawałek sera typu bałkańskiego (nieco mniej słody niż sery feta) Orzechy włoskie Kiełki jarmużu Oregano Sos Łyżka jogurtu naturalnego Pół łyżeczki pasty tahini Pół łyżeczki miodu Upieczonego buraka oraz owoce pokroić na mniejsze kawałki Ser pokroić w kostkę Składniki sosu połączyć do uzyskania gładkiej konsystencji Umyty szpinak wyłożyć na talerz, na szpinaku
HealthyCreationsByły dwa brokuły. Z obiadu został ugotowany ryż. I tak brokuł z ryżem wylądowały razem w jednej sałatce. Dobrze razem smakują a całość jest pożywna. Taka sałatko-pasta bo składniki drobniutkie. składniki: 2 nieduże brokuły ( po ok 500 g) 100 g ryżu 200 g żółtego sera, u mnie radamer majonez świeżo zmielony kolorowy pieprz Brokuły podzielić na różyczki i ugotować
Monia miesza i gotujeGuacamole to pyszna i kremowa pasta lub w zależności do czego ją użyjemy, powstaje na bazie awokado hass, to bardzo kremowa odmiana. Dwa dni temu podawałam Wam podstawowy przepis na guacamole, a dzisiaj na moją ulubioną włoską nutę, z dodatkiem suszonych pomidorów, świeżej papryki i dużej ilości prażonych orzeszków piniowych. SKŁADNIKI: 2 awokado hass - 1-2 ząbki czosnku
SMYKWKUCHNIdyni - 1 puszka mleka kokosowego - 1 opakowanie curry - 2 - 4 ząbki polskiego czosnku - chilli świeże - 3 łyżki masła + 3 łyżki oliwy z oliwek - sól, cynamon, kardamon, kurkuma, - pasta ajvar - posiekane pistacje - 1 słoik cieciorki konserwowej - świeża bazylia - olej sezamowy lub z orzechów włoskich
SMYKWKUCHNImyślę, że jak posmakujecie tej potrawki będzie częstym gościem u Was w domu:) Składniki 500 g polędwiczek z kurczaka pokrojonego w kostkę 400 g ryżu jaśminowego,gotowanego 2 saszetki pasty Tom … Czytaj dalej Kurczak z ryżem i bakaliami
gotuj ze mnąNiektórzy nie lubią twarogu, a pomyśleliśmy o paście do kanapek, dlatego idealnym substytutem będzie tofu. Przejmuje ono smaki dominujące i uzupełnia białko w naszej diecie. Cudowny smak i zapach wędzonego karpia idealnie komponuje się z pieczywem. Składniki 250 g tofu 100 g wędzonego karpia szczypiorek 4 łyżki oleju z pestek winogron 1 łyżeczka majonezu sól, pieprz Przygotowanie Z ryby usuwamy
R'n'G Kitchen